Kotivoittojen ilta – SaiPalle ja Ässille ensimmäiset kiinnitykset

13.3.2018
Kotivoittojen ilta – SaiPalle ja Ässille ensimmäiset kiinnitykset

Kapteeni Matti Kuparinen iski tiistain alkutahdit. (Kuva: Elmeri Elo)

SaiPa ja Ässät ottivat tiistaina ensimmäiset kiinnitykset neljännesfinaalipaikkaan. Lappeenrantalaiset kaatoivat Pelicansin vahvan toisen erän ansiosta lukemin 4–2. Porissa puolestaan Ässät vei voiton vahvan avauserän turvin lukemin 2–1.

SaiPa–Pelicans 4–2 (1–1, 2–0, 1–1)
>> Tilastot
>> Maalit

Kisapuiston tiistai-illassa molemmat joukkueet osuivat avauserässä kertaalleen. Ensin Miska Siikonen vei Pelicansin johtoon tyylikkäällä osumalla. SaiPa kuittasi ylivoimaosuman reilut kaksi minuuttia myöhemmin Curtis Hamiltonin maalilla.

Lappeenrantalaiset ratkaisivat ottelun toisen erän kahdella maalillaan. Vajaan kahden minuutin sisään syntyneistä osumista vastasivat Cody Kunyk ja voittomaalin nimiinsä merkkauttanut David Goodwin.

Pelicans aloitti päätöserän vahvasti ja nousi ainoastaan 20 sekunnin pelin jälkeen maalin päähän Casimir Jürgensin osumalla. SaiPa paketoi ottelun ajassa 51.06 Goodwinin toisella osumalla. Goodwinin lisäksi kahden pisteen iltaa viettivät kotijoukkueen Kunyk (1+1) ja Ahti Oksanen (0+2).

Illan kaikille maalintekijöille osumat olivat Liiga-uran ensimmäiset playoffs-maalit. Playoffsien ensimmäisen kierroksen ottelusarja on katkolla SaiPalle ensimmäisen kerran torstaina Lahdessa.

Ässät–Lukko 2–1 (2–0, 0–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalit

Ässät aloitti tiistaina Isomäki Areenassa terävästi, kun porilaisten kapteeni Matti Kuparinen osui alivoimalla ainoastaan 48 pelin jälkeen. Lisää ongelmia Lukolle seurasi yksitoista minuuttia myöhemmin, kun Jarno Kärki siirsi kiekon maalin edestä verkkoon ja lukemiksi 2–0. Kärjen osuma jäi lopulta myös ottelun voittomaaliksi.

Toisessa erässä nähtiin ainoastaan jäähyjä. Satakunnan derbyn seuraava ja samalla viimeinen maali nähtiin vasta päätöserän viimeisen kympin alussa. Tuolloin maaliverkkoa heilutti Lukon Janne Keränen. Maali lähemmäksi Lukko ei kuitenkaan päässyt, vaikka joukkue haki lopussa tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla.

Kärjelle illan osuma oli Liiga-uran ensimmäinen playoffs-maali. Ottelusarja jatkuu torstaina Raumalla, jolloin Ässillä on ensimmäisen kerran mahdollisuus varmistaa neljännesfinaalipaikka.

* * *

Playoffs-meininki jatkuu torstaina


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen