Tässä ovat playoffsien avauskierroksen tulikuumimmat

12.3.2018
Tässä ovat playoffsien avauskierroksen tulikuumimmat

Ässät ja Lukko aloittavat taistelunsa jatkopaikoista tiistaina Porissa. (Kuva: Elmeri Elo)

SaiPa, Pelicans, Ässät ja Lukko aloittavat tiistaina kamppailunsa paikoista neljännesfinaaleihin. Vain sarjojen voittajien kausi jatkuu viikonlopun jälkeen. Viikon tulikuumimpien listalle on nostettu vain playoffsien 1. kierroksilla pelaavia. Katso, keiden näytöt viime aikoina vakuuttivat asiantuntijaraatimme.

Sakari Salminen palasi Ässiin marraskuussa, mutta runkosarjassa pelejä kertyi vain 15. Taituri pelasi kuitenkin nousujohteisesti ja takoi maaliskuun viidessä pelissään pisteet 2+7.

"Liukasliikkeinen laituri on nostanut tasoaan koko ajan. Viime viikolla mätti kolmeen peliin pisteet 2+4. Ässien hyökkäyspään terävin syömähammas playoffs-otteluissa pehmeiden käsien, hyvän pelisilmän ja erinomaisen rannekudin ansiosta."

Kanadalaislaituri Antoine Laganière on ollut Ässille erinomainen vahvistus, vaikka pistesarakkeisiin ei ole karttunut merkintöjä aivan odotetulla tehokkuudella. Isokokoinen hyökkääjä on tärkeä palanen porilaisten playoffs-menestyksessä.

"Pitkänhuiskealla kanadalaisella on oiva ulottuvuus, ja yhdistettynä erinomaiseen kiekolliseen taitoon syntyy parhaimmillaan yhtä komeita soolomaaleja kuin viikolla JYPiä vastaan. Laganièren taidokas kiekon suojaaminen maalille noustessa on tuottanut monesti hyvää tulosta. Ässien tehokkain hyökkääjä runkosarjassa."

Lukon Arttu Ilomäellä on kokemusta finaaliotteluista kahdelta edelliseltä keväältä. 26-vuotias monipuolinen hyökkääjä teki runkosarjassa piste-ennätyksensä (13+24=37). Joukkueensa kultakypärä oli Lukon ykkönen myös tehopörssissä lukemalla +12.

"Sekaisin viime aikoina olleen raumalaisorkesterin harvoja valopilkkuja. Pelannut helmi-maaliskuussa yli piste per peli –tahdilla. Osaa ja uskaltaa pelata kohti maalia. Kuormitus alkaa olla tapissa."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen