Liiga lauantaina: Kotietu ratkaistaan nyt

10.3.2018
Liiga lauantaina: Kotietu ratkaistaan nyt

Muun muassa Juha-Pekka Haataja tekee paluun HIFK:n kokoonpanoon. (Kuva: Tomi Natri)

Liigan kuuden ottelun päätöskierros tarjoaa paljon jännitettävää, sillä runkosarjan sijoitukset eivät ole vielä kiveen hakattuja. Jaossa on esimerkiksi kotietu playoffseihin, joten tiukkaa vääntöä riittää. Lue asetelmat ja useat kokoonpanomuutokset kierrosennakosta!

KooKoo (14.)-JYP (4.) | Kokoonpanot

Kymmenen ottelun tappioputkessa oleva KooKoo pelaa kauden viimeisen ottelunsa kotiluolassa. Joukkue lähtee kamppailuun vain kolmen hyökkäysketjun ja viiden puolustajan turvin. JYP on puolestaan pelannut kuluvalla viikolla vain kerran, kun joukkue kaatoi Ässät maalein 4-2.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran helmikuun viimeisenä päivänä, jolloin JYP kaatoi KooKoon kolmannen erän turvin 4-2. Jyväskyläläiset ovat voittaneet joukkueiden kolmesta kohtaamisesta kaksi, illan isännillä on puolestaan yksi jatkoaikavoitto.

JYP hakee vielä asetelmiaan sarjataulukossa, sillä illan tulosten perusteella sijoitus voi olla kolmas, neljäs tai viides. Joukkue kuitenkin joutuu lähtemään otteluun ilman torstaina kolhuja saaneita Jerry Turkulaista ja Ossi Louhivaaraa.

Kärpät (1.)-KalPa (6.)| Kokoonpanot

Runkosarjavoittonsa varmistanut Kärpät on ajautunut neljän ottelun tappioputkeen. Kuluvalla viikolla Tappara ja HPK ottivat suurinumeroiset voitot oululaisista. Kärpät on kärsinyt loukkaantumisista, sillä vahvuudesta pois ovat tippuneet muun muassa Mikko Niemelä ja Saku Mäenalanen. Joukkue lähtee kuitenkin torstaina jäälle olleiden junioreiden sijaan parhaalla miehistöllään illan otteluun.

KalPa on sen sijaan huimassa lennossa. Savolaiset ovat napanneet kymmenestä edellisestä ottelusta peräti 27 pistettä. Joukkue kaatoi torstaina Lukon tylysti 5-0. Kovassa lennossa on etenkin puolustaja Mathew Maione, joka on iskenyt viiteen otteluun seitsemän maalia.

Kärpät on voittanut joukkueiden kauden kolmesta kohtaamisesta kaksi.

Lukko (9.)-Ilves (12.) | Kokoonpanot

Raumalaisten loppukausi ei ole mennyt toivotulla tavalla. Loukkaantumisista kärsivä Lukko on napannut kuudesta viimeisestä ottelustaan ainoastaan kolme pistettä. Tiistaina joukkue hävisi Jukureille jatkoajalla, torstaina KalPa oli tylysti parempi maalein 5-0.

Ilves pelasi edellisen kerran myös torstaina, jolloin joukkue kaatoi nuorten tähtiensä johdolla Sportin 5-1. Ottelu ratkaisee Lukon lopullisen sijoituksen sarjan keskikastissa, Ilves pelaa sen sijaan kauden viimeisen kamppailunsa. '

Tamperelaiset ovat voittaneet kolmesta kohtaamisesta kaksi. Lukon maalilla aloittaa lauantaina Lasse Lehtinen.

Sport (15.)-Pelicans (10.) | Kokoonpanot

Vaasalaisten loppukausi ei ole sujunut mairittelevissa merkeissä. Joukkue on hävinnyt nyt viisi ottelua peräjälkeen: viimeksi pisteet nappasi torstaina Ilves. Sport päättää lauantaina kautensa kotiyleisön edessä.

Pelicans sen sijaan hakee asetelmia playoffsien 1. kierrokselle. Lahtelaiset hengittävät Lukon ja Ässien niskaan, joten sijoitus voi vielä nousta. Pelicansilla oli helmikuun alun jälkeen musta hetki, mutta joukkue haki torstaina ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa kuukauteen. Kotihallissa kaatui paikallisvastus KooKoo.

Vaasalaiset ovat voittaneet joukkueiden kolmesta kohtaamisesta kaksi. Lauantaina jäällä on vajaa miehistö, sillä joukkueen neloskentässä on vain kaksi pelaajaa. Lahtelaisilta ovat puolestaan sivussa kärkipelaajat Mikko Kousa, Jesse Saarinen, Hannes Björninen ja Antti Tyrväinen.

Tappara (3.)-HPK (11.) | Kokoonpanot

Tappara kaatoi tiistaina Kärpät, mutta joutui koville torstaina Jukureita vastaan. Joukkue on kiinni runkosarjan kolmannessa sijassa, mutta JYP ja HIFK ovat aivan kannassa kiinni.

HPK:n kausi sen sijaan päättyy lauantaina. Joukkue on ottanut melkoisen loppukirin, sillä voittoja on kolme peräjälkeen. Viime viikolla hämeenlinnalaisille taipuivat Lukko ja Sport, torstaina puolestaan Kärpät. HPK on peluuttanut nuoria lupauksiaan, jotka ovat päässeet tekemään myös tulosta.

Tappara on voittanut kaikki joukkueiden keskinäiset mittelöt.

Ässät (8.)-HIFK (5.) | Kokoonpanot

Ässät kaatoi tiistaina KooKoon vakuuttavasti 5-2, mutta joutui nöyrtymään torstaina JYPille. HIFK puolestaan viilettää neljän ottelun voittoputkessa. Kuluvan viikon saldo on viisi pistettä, kun joukkue on voittanut SaiPan 5-2 ja TPS:n jatkoajan jälkeen 3-2. Illan vierailijat saavat Juha-Pekka Haatajan, Joe Finleyn ja Thomas Nykoppin takaisin jäälle.

Helsinkiläiset ovat vieneet kaksi kolmesta kohtaamisesta nimiinsä. Sekä Ässät että HIFK hakevat vielä sijoituksiaan sarjataulukossa. Porilaisilla sijoitus on kahdeksan ja kymmenen välillä, illan vierailijoilla puolestaan 3.-5.

Molempien joukkueiden otteluissa on ollut tunnetta ja tapahtumia riittämiin, joten Porissa lienee luvassa tulinen ottelu.


---
Julkaisija: Anni Saarela