Voittoputkelle jatkoa − nuoret pelurit maalivireessä

8.3.2018
Voittoputkelle jatkoa − nuoret pelurit maalivireessä

KalPa on Liigan kuumin joukkue runkosarjan lopussa: kymmenestä viime ottelustaan kuopiolaiset ovat voittaneet yhdeksän. (Kuva: Atte Rissanen)

Torstain kierroksella ratkaistiin lopullisesti pudotuspeleihin menevät joukkueet. Ottelut tarjosivat myös paljon maaleja. Hämeenlinnassa ja Tampereella nuoret lupaukset olivat vauhdissa, HIFK puolestaan nousi tehokkaan aikalisän ansiosta Turussa kahden maalin takaa voittoon. Mathew Maione sen sijaan jatkoi huimaa putkeaan. Lue kierrosraportista illan vääntöjen tapahtumat!

HPK-Kärpät 4-0 (3-0, 1-0, 0-0)
>> Tilastot
>>Maalit

Pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt HPK antoi torstaina kyytiä ilman kärkipelaajiaan jäälle luistelleille oululaisille. Hämeenlinnalaiset lähtivät otteluun täydellä vauhdilla, sillä joukkue iski avauserään peräti kolme maalia.

Ensimmäisen erän maalintekijät saivatkin piristystä loppukauteensa. Avausosumasta vastanneelle Harri Kainulaiselle häkki oli kauden toinen Liigassa, Petteri Nikkilä puolestaan sai kauden kolmannen täysosuman. Isäntien kolmas maali oli slovakialaisen, debyyttimaalinsa Liigassa saaneen, Filip Krivosikin käsialaa.

Neljännestä maalista vastasi Severi Sillanpää, jolle häkki oli vasta kauden toinen.

Ilves-Sport 5-1 (2-0, 2-0, 1-1)
>> Tilastot
>>Maalit

Myös Ilves tippui niukasti pudotuspelijunasta, mutta joukkue päätti näyttää maalintekovoimaansa Hakametsässä. Joukkueen nuoret lupaukset olivat vauhdissa oikein toden teolla. Viidestä maalintekijästä yksikään ei ollut syntynyt, kun Suomi voitti jääkiekon maailmanmestaruuden vuonna 1995.

Avausosuma oli Topias Haapasen käsialaa. Jatkoa avauserän maalille toi Joona Koppanen, joka iski kauden ensimmäisen maalinsa Liigassa. Myös Arttu Ruotsalainen ja Otto Koivula heiluttivat maaliverkkoja.

Vaasalaiset pääsivät vielä kaventamaan Aleksi Ainalin ylivoimamaalilla, mutta takamatka pysyi samana Ville Meskasen osuman ansiosta. Ilves-vahti Riku Helenius torjui ottelussa ainoastaan 17 kertaa.

Jukurit-Tappara 3-4 JA (0-1, 1-1, 2-1, 0-1)
>> Tilastot
>>Maalit

Jukurit pisti Tapparan Kalevankankaalla koville. Ottelun lopussa riitti draamaa, sillä mikkeliläisten Janne Ritamäki tasoitti pelin vain kuusi sekuntia ennen loppua, kun joukkue pelasi alivoimalla ja ilman maalivahtia. Tamperelaiset olivat kuitenkin lopussa vahvempia, sillä Kristian Kuusela iski voittomaalin, kun jatkoaikaa oli ehtinyt kulua vain 29 sekuntia.

Joukkueet iskivät maaleja vuorotellen. Tappara siirtyi kerta toisensa jälkeen maalin johtoon, mutta Jukurit onnistui tasoittamaan joka kerta. Vierailijoiden pistetykki oli Valtteri Kemiläinen (2+1), joka onnistui kahdesti maalinteossa ylivoimalla.

JYP-Ässät 4-2 (0-1, 1-0, 3-1)
>> Tilastot
>>Maalit

Jyväskylässä mentiin kaksi erää tasaisissa merkeissä, mutta JYPin terävä kolmas erä oli lopulta Ässille liikaa. Isännät noiusivat ensin 2-1-johtoon Antti Suomelan maalilla. Juuso Puustinen ja Jake Newton jatkoivat vauhtia ylivoimaosumillaan. JYPin ylivoima oli torstaina iskussa, sillä neljästä maalista kolme syntyi erikoistilanteiden ansiosta.

Toinen erä tarjosi paljon tapahtumia, sillä vaihtopenkin tuntumassa vihellettiin paljon jäähyjä. Nolan Yonkman ja Matti Lamberg joutuivat boksiin nujakoinnista, Maksim Matushkin sai puolestaan ottelurangaistuksen mailan heittämisestä katsomoon.

Anton Laganiere kavensi lukemat 4-2:een vielä ottelun loppupuolella, mutta JYPin tehoerä oli porilaisille liikaa.

KalPa-Lukko 5-0 (3-0, 1-0, 1-0)
>> Tilastot
>>Maalit

Kuopiolaiset ovat hirmuvireessä, sillä joukkue on hävinnyt nyt kymmenestä ottelusta ainostaan yhden. Iskussa oli myös puolustaja Mathew Maione, joka iski huimat tehot 2+1. Kanadalainen on nyt tehnyt maaleja viidessä perättäisessä ottelussa ja osumia on yhteensä seitsemän.

KalPan ottelun alku oli vauhdikas, sillä Maionen lisäksi Kaapo Kähkösen ohittivat Joni Ikonen ja Eetu Luostarinen. Lisää vettä myllyyn heittivät myöhemmin vielä Jerry D'Amigo ja Maione toistamiseen.

Pelicans-KooKoo 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)
>> Tilastot
>>Maalit

Pelicans sai torstaina hyviä uutisia, sillä voitto KooKosta varmisti joukkueen pudotuspelipaikan. Vaikka HPK ja Ilves voittivat runsasmaaliset ottelunsa, joukkueiden välimatka lahtelaisiin säilyy viidessä pisteessä ja jäljellä on enää yksi kierros.

Torstain illan tehokkain oli kaksi maalia viimeistellyt Jesse Mankinen, joka vastasi isäntien kahdesta ensimmäisestä osumasta. KooKoo onnistui kaventamaan Toni Hyvärisen maalilla päätöserässä, mutta lento ei kantanut tasoihin asti. Lopullinen ratkaisu nähtiin vain hieman yli minuutti ennen loppua, kun Hannes Björninen laittoi kiekon tyhjään maaliin.

Pelicans-vahti Joona Voutilainen torjui ottelussa vain kymmenen kertaa.

TPS-HIFK 2-3 JA (1-0, 1-2, 0-0, 0-1)
>> Tilastot
>>Maalit

Turussa toinen erä oli se, jossa alkoi tapahtua. TPS johti ottelua Petrus Palmun ylivoimamaalilla, mutta joukkue sai lisää virtaa Ilkka Heikkisen osumasta. HIFK kuitenkin reagoi takaiskuun ottamalla aikalisän. Ari-Pekka Selinin puheet tepsivät, sillä Joonas Rask kavensi pelin jo seuraavassa vaihdossa. Puolustaja Ryan O'Connor puolestaan tasoitti puntit ylivoimalla.

Joukkueet olivat kuudenkymmenen minuutin jälkeen edelleen tasalukemissa, joten ratkaisua haettiin jatkoajalta. Helsinkiläisten vire kantoi loppuun saakka, sillä HIFK nappasi isomman pistepotin Erik Thorellin osuman ansiosta.'

TPS laukoi ottelussa peräti 73 kertaa. HIFK-vahti Atte Engren torjui kiekkoja 40 kertaa.


---
Julkaisija: Anni Saarela