Liiga torstaina: Nyt pelataan playoffs-asetelmista

8.3.2018
Liiga torstaina: Nyt pelataan playoffs-asetelmista

Ilkka Pikkarainen ja Vili Sopanen kohtaavat torstaina Turussa. (Kuva: Timo Savela)

Liigassa pelataan torstaina täysi seitsemän ottelun kierros. Useassa ottelussa riittää panosta, ja viimeisestä playoffs-paikasta kamppaillaan vielä. Kuuden parhaan joukossa lopullinen järjestys on vielä ratkaisematta, joten ainakin Tapparan, JYPin ja HIFK:n kannattajilla riittää jännitettävää. Katso ennakkoasetelmat illan kierrokselle.

HPK (19-11-28) — Kärpät (32-16-10) | Kokoonpanot

HPK:lla on edelleen seitinohut mahdollisuus playoffs-peleihin. Kerhon on voitettava molemmat jäljellä olevat ottelunsa, mutta samanaikaisesti playoffs-viivan yläpuolella olevan Pelicansin on hävittävä molemmat ottelunsa. Runkosarjan voittaja Kärpät voi alkaa vähitellen keskittyä jo neljännesfinaalien avausotteluunsa tiistaina 20. maaliskuuta. Tällä kaudella HPK:n ja Kärppien kohtaamiset ovat olleet tasaisia: voitot ovat HPK:lle 3-2 ja kolmesti ratkaisua on haettu jatkoajalta tai voittomaalikilpailusta.

Ilves (19-13-26) - Sport (11-15-32) | Kokoonpanot

Ilveksen sauma 10 parhaan joukkoon on pykälää HPK:ta heikompi ja vaatii voitot molemmista jäljellä olevista otteluista. "Apuja" jatkopaikan tavoittelussa tarvitaan Pelicansilta. Sportin kausi päättyy lauantaina Vaasassa ja joukkue sijoittuu 15. sijalle. Viidestä edellisestä Ilveksen ja Sportin kohtaamisesta voitot ovat tamperelaisille 3-2.

Jukurit (16-12-30) - Tappara (24-20-14) | Kokoonpanot

Jukurien viimeisten otteluiden haaste on säilyttää 13. sija ennen KooKoota. Eroa on kaksi pistettä. Tappara pelaa viimeisissä otteluissaan playoffsien kotiedusta. Kirvesrinnat on kolmossijalla kolme pistettä JYPiä ja neljä pistettä HIFK:n edellä. Tappara on voittanut Jukurit kaikissa kauden kolmessa kohtaamisessa.

JYP (30-8-20) - Ässät (22-12-24) | Kokoonpanot

JYPin tavoitteena on säilyttää päätöskierroksilla paikka neljän parhaan joukossa. Tasapisteissä JYPin etuna on suurempi kolmen pisteen voittojen määrä edellä olevaan Tapparaan ja perässä tulevaan HIFK:hon nähden. Ässät on tässä sarjatilanteessa kohtaamassa playoffsien 1. kierroksella Lukon, mutta kotietu on vielä ratkaisematta, kun joukkueet ovat tasapisteissä. JYPin ja Ässien kaikki kauden kolme kohtaamista ovat päättyneet vierasvoittoihin; voitot ovat JYPille 2-1.

KalPa (25-14-19) - Lukko (21-14-23) | Kokoonpanot

KalPan paikka kuuden parhaan joukossa sinetöityi keskiviikkona, kun SaiPa hävisi HIFK:lle. Kuopiolaisilla on vielä pieni mahdollisuus nousta viidennelle sijalle ohi HIFK:n, mikäli joukkue voittaa kaksi viimeisintä otteluaan ja helsinkiläiset häviävät. Lukko jatkaa kauttaan runkosarjan jälkeen playoffsien 1. kierroksella ja kohtaa niissä tämänhetkisen sarjatilanteen säilyessä Ässät. Lukko on voittanut KalPan tällä kaudella kahdesti, KalPalla on yksi voitto.

Pelicans (19-16-23) - KooKoo (14-15-29) | Kokoonpanot

Pelicans tarvitsee kaksi pistettä jäljellä olevista kahdesta ottelustaan varmistaakseen paikkansa runkosarjan 10. sijalla. Lahtelaisilla on myös ohuet mahdollisuudet nostaa sijoitustaan, mutta se vaatii kahta kolmen pisteen voittoa sekä Ässien tai Lukon jäämistä pisteittä kahdessa viimeisessä ottelussaan. KooKoon kausi päättyy lauantain kotipelissä ja joukkueella on vielä mahdollisuus nousta sarjassa Jukurien ohi sijalle 13. Pelicansin ja KooKoon välisten otteluiden tämänkautiset voitot ovat Pelicansille 3-2. Neljä viidestä ottelusta on päättynyt maalin erolla.

TPS (30-14-15) - HIFK (26-16-16) | Kokoonpanot

TPS on varmistanut jo runkosarjan kakkospaikkansa ja joukkue aloittaa neljännesfinaalit kotonaan 20. maaliskuuta. Torstain ottelu on samalla turkulaisten viimeinen ottelu runkosarjassa. HIFK:lla on vielä panoksia kahdella viimeisellä ottelukierroksella; kahdella voitolla joukkueella on mahdollisuudet nousta aina kolmannellekin sijalle asti, mikäli Tappara ja JYP kärsivät omissa otteluissaan tappioita. HIFK on voittanut TPS:n kaikissa kolmessa tämän kauden kohtaamisessa.


---
Julkaisija: Antti Seppänen