Juuso Puustinen helmikuun maalitykkinä

1.3.2018
Juuso Puustinen helmikuun maalitykkinä

Kuva: Jiri Halttunen

Helmikuun paras maalintekijä Liigassa oli JYPin Juuso Puustinen. Laitahyökkääjä nousi maaliensa myötä kamppailemaan runkosarjan parhaan maalintekijän tittelistä.

Puustinen iski helmikuun kahdeksassa ottelussaan seitsemän maalia ja kasvatti kauden maalimääränsä jo 29:een. 14:ssä viime ottelussaan Puustinen on tehnyt 11 osumaa.

Kuukauden parhaiden maalintekijöiden listalla Puustisen pahimmat kilpailijat olivat Ässien Jussi Makkonen ja Sportin Joel Kiviranta, jotka onnistuivat maalinteossa kuudesti.

Helmikuun maaleistaan Juuso Puustinen teki kolme ylivoimalla, ja kerran osuma jäi myös ottelun voittomaaliksi. Ennen olympiataukoa Puustinen rikkoi myös yhden kauden maaliennätyksensä seitsemän vuoden takaa.

Liigan maalipörssissä Kärppien Charles Bertrand on kärjessä 32 osumallaan, mutta maalikuninkuus ja Aarne Honkavaara –palkinnon osoite ei ole vielä sinetöity. Kärpillä on jäljellä vielä viisi ottelua, JYPillä neljä.

Puolustajien maalipörssin kärjessä helmikuussa olivat kolme maalia laukoneet KalPan Mathew Maione, Pelicansin Mikko Kousa ja Tapparan Mikko Lehtonen.

Helmikuun parhaat maalintekijät
 
Puustinen, Juuso   JYP    8 7
Makkonen, Jussi    Ässät   7 6
Kiviranta, Joel    Sport   8 6
Suoranta, Simon    Ässät   7 5
Bertrand, Charles   Kärpät   7 5
Sandell, Sami     Ilves   8 5
Väyrynen, Teemu    TPS    8 5
Ilomäki, Arttu    Lukko   9 5
Vesalainen, Kristian HPK/Kärpät 9 5
Oksanen, Ahti     SaiPa   9 5

---
Julkaisija: Antti Seppänen