Tappara haki kaksi pistettä Kuopiosta – Ässät kiinni playoffs-paikassa

13.2.2018
Tappara haki kaksi pistettä Kuopiosta – Ässät kiinni playoffs-paikassa

Tiistai toi Tapparalle kauden 12. kahden pisteen voiton. (Kuva: Atte Rissanen)

Viikon ensimmäisen Liiga-kierroksen voittajat olivat tappioputkensa katkaissut Jukurit, viihdyttävän kärkiottelun vienyt JYP, kuudennen peräkkäisen voiton ottanut Tappara, Lahdessa juhlinut Lukko, TPS:n kaatanut SaiPa ja viimeisessä playoffs-paikassa kiinni oleva Ässät.

Jukurit–KooKoo 5–1 (1–0, 2–0, 2–1)
>> Tilastot
>> Maalit

Jukurit katkaisi tiistaina neljän ottelun tappioputkensa, kun KooKoo kaatui selvästi Ikioma Areenalla. Mikkeliläisten ykkösnimi oli pisteet 1+3 iskenyt Turo Asplund. Vahvaa tukea Asplundille antoivat Jesper Piitulainen (1+2) ja Teemu Suhonen (1+1). Kouvolalaisille tappio oli puolestaan neljäs peräkkäinen, KooKoon piste-ero playoffs-viivaan on jo kolmetoista pistettä.

JYP–Kärpät 5–4 VL (1–1, 1–2, 2–1, 0–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalit

JYP otti tiistaina kaksi pistettä Liigan kärkiottelusta. Viihdyttävän illan ratkaisi voittomaalikilpailussa kahdesti onnistunut Joonas Nättinen. Kotijoukkue ei johtanut ottelua varsinaisella peliajalla kertaakaan. Kärpät johti ottelua parhaimmillaan toisessa erässä kahdella maalilla. Kärppien maaleista vastasivat Ville Leskinen, Miska Humaloja, 32. maalinsa tehnyt Charles Bertrand ja Jani Hakanpää. JYPin ykkösnimet olivat voittomaalikilpailun lisäksi myös varsinaisella peliajalla kerran osunut Nättinen, pisteet 1+2 merkkauttanut Jarkko Immonen ja kahdesti osunut Juuso Puustinen.

KalPa–Tappara 1–2 VL (1–0, 0–1, 0–0, 0–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalit

Hallitseva Suomen mestari Tappara kaatoi viime kauden finaalivastustajansa KalPan voittomaalikilpailun jälkeen. Voittomaalikilpailun ainoa onnistuja oli tamperelaisten Matti Järvinen. Varsinaisella peliajalla KalPan johtomaalista vastasi Mathew Maione ja Tapparan tasoituosumasta Jan-Mikael Järvinen. Tapparalle voitto oli kuudes peräkkäinen. Kirvesrinnat nousi voitolla 97 pisteeseen, joka oikeuttaa tällä hetkellä toiseen sijaan. KalPa löytyy kahdeksannelta sijalta, kaksi pistettä kuudennesta sijasta.

Pelicans–Lukko 1–4 (0–1, 1–2, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalit

Pelicans haki viime viikolla Raumalta täydet pisteet. Nyt Lukko otti revanssin ja raumalaiset hakivat Lahdesta täydet kolme pistettä vahvalla esityksellä. Lukon ykkösnimet olivat kolmen pisteen iltaa viettänyt Arttu Ilomäki (1+2) ja kokenut Ville Vahalahti, joka merkkautti pisteet 1+1. Maalitilastoon saivat nimensä myös kauden 10. osumansa tehnyt Heikki Liedes ja voittomaalista vastannut Janne Niskala. Pelicansin ainokainen oli Joonas Alanteen käsialaa. Voitto oli Lukolle kahdeksaan viime otteluun vasta toinen.

SaiPa–TPS 3–1 (1–0, 1–0, 1–1)
>> Tilastot
>> Maalit

SaiPa juhli tiistaina kolmatta peräkkäistä voittoa, kun TPS kaatui Kisapuistossa vakuuttavasti lukemin 3–1. SaiPa karkasi kahden ensimmäisen erän aikana kahden maalin karkumatkalle kapteeni Ville Kohon ja kauden toisen maalinsa tehneen Saku Salmisen osumilla. Päätöserässä molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen. Ensin Elmeri Kaksonen huudatti kotiyleisöä ja Ilkka Heikkinen iski kavennuksen kahdeksan minuuttia ennen loppua. Kavennusosumaan syöttöpisteen merkkautti ensimmäistä otteluaan TPS-paidassa pelannut Zach Budish. Voitolla SaiPa nousi kuudenneksi, eli kiinni viimeiseen suoraan playoffs-paikkaan.

Ässät–HPK 3–1 (1–0, 0–0, 2–1)
>> Tilastot
>> Maalit

Ässät otti tiistaina arvokkaat pisteet taistelussa viimeisistä playoffs-paikoista. Porilaiset kaatoivat pahimman uhkaajansa HPK:n Isomäki Areenassa lukemin 3–1. Simon Suoranta vastasi ottelun avausmaalista ensimmäisen erän toisella kympillä. Seuraavat kolme maalia nähtiinkin vasta päätöserässä. Ässien 2–0-johtomaalin ja samalla voittomaalin iski Jarno Kärki. Eetu Tuulola laukoi HPK:n vielä maalin päähän, mutta pisteille hämeenlinnalaisten kiri ei riittänyt. Siitä piti huolen tyhjään maaliin osunut Jussi Makkonen. Kaikkiin porilaisten maaleihin syöttöpisteen merkkautti Ville Korhonen. Voiton myötä Ässien ja HPK:n välinen ero kasvoi kymmeneen pisteeseen.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen