Liiga tiistaina: Kärkiottelu Jyväskylässä – playoffs-ratkaisuja Porissa

13.2.2018
Liiga tiistaina: Kärkiottelu Jyväskylässä – playoffs-ratkaisuja Porissa

Kärpät (Charles Bertrand) ja JYP (Jarkko Immonen) kohtaavat tiistaina Hippoksella. (Kuva: Ville Honkonen)

Liiga jatkuu tiistaina kuudella ottelulla. Runkosarjan voitossa kiinni oleva Kärpät kohtaa JYPin Jyväskylässä. Porissa playoffs-viivan paremmalla puolella oleva Ässät saa vastaansa huipputärkeässä ottelussa HPK:n, joka on porilaisista seitsemän pisteen päässä. Kuopiossa kohtaavat viime kevään finalistit KalPa ja Tappara. Lue taustat illan otteluihin.

Jukurit (14-11-27) - KooKoo (14-15-23) | Kokoonpanot

Jukurit on hävinnyt neljä viimeisintä otteluaan. Viidestä edellisestä kotipelistään Jukureilla on yksi varsinaisen peliajan voitto. KooKoo on hävinnyt kolme edellistä otteluaan. Neljästä edellisestä vieraspelistä on tullut kolme voittoa. Kaikki kolme edellistä Jukurien ja KooKoon kohtaamista ovat päättyneet kotivoittoihin.

JYP (27-7-17) - Kärpät (31-13-8) | Kokoonpanot

JYP on voittanut kaksi viidestä viime ottelustaan. Jyväskyläläisten kotivoittoputki on venynyt jo 10 ottelun mittaiseksi. Kärpät on voittanut kaksi edellistä otteluaan. Oululaisten pisteputki on jo 16 ottelun mittainen. Edellisessä vierasottelussaan Kärpät hävisi TPS:lle ja seitsemän ottelun vierasvoittoputki meni poikki. Kauden kolme kohtaamista ovat päättyneet yhden maalin erolla – voitot ovat JYPille 2-1.

KalPa (21-12-19) - Tappara (22-18-12) | Kokoonpanot

KalPa lähtee otteluun kolmen ottelun voittoputkessa. Kymmenestä viimeisestä kotipelistään KalPa on hävinnyt varsinaisella peliajalla vain yhden. Tapparalla on alla viiden ottelun voittoputki (kolme jatkoaikavoittoa). Yhdeksästä edellisestä vierasottelustaan kirvesrinnat on voittanut vain yhden varsinaisella peliajalla. Tappara on voittanut KalPan kaikissa kauden kolmessa kohtaamisessa yhteismaalein 8-3.

Pelicans (19-14-19) - Lukko (20-12-20) | Kokoonpanot

Pelicansin kolmen ottelun voittoputki katkesi lauantain tappioon Tapparalle. Kotonaan Pelicans on voittanut kaksi edellistä peliään. Lukko hävisi lauantaina Sportille jatkoajalla. Seitsemästä viimeisestä ottelustaan raumalaiset ovat voittaneet vain yhden. Lukko vei syyskauden kohtaamiset jatkoaikapeleissä, Pelicans kolmannen viikko sitten.

SaiPa (18-17-17) - TPS (26-12-14) | Kokoonpanot

SaiPa on voittanut kaksi viimeisintä otteluaan. Kymmenestä edellisestä kotiottelustaan SaiPa on seitsemän ja hävinnyt vain kerran varsinaisilla peliajoilla. TPS oli voitokas lauantaina Ässiä vastaan. Neljästä edellisestä ottelusta on tullut kolme voittoa. Kuudesta edellisestä vierasottelustaan TPS on voittanut kaksi. SaiPa voitti TPS:n molemmissa syyskauden kohtaamisissa, TPS vei kolmannen Turussa tammikuussa.

Ässät (18-11-24) - HPK (16-10-26) | Kokoonpanot

Ässät hävisi lauantaina TPS:lle Turussa kahden voittopelin jälkeen. Kolmesta edellisestä kotipelistä porilaiset ovat voittaneet kaksi. HPK:lla on tappiot kahdesta edellisestä ottelustaan SaiPaa vastaan. Lauantain ottelussa SaiPa katkaisi HPK:n kahdeksan vierasottelun (seitsemän voittoa) pisteputken. Ässien ja HPK:n kaikki kolme tämän kauden kohtaamista ovat päättyneet vierasvoittoon.


---
Julkaisija: Antti Seppänen