Kärppien maalitykki viikon tulikuumin – “Ylittänyt kaikki ennen kautta povatut odotukset”

12.2.2018
Kärppien maalitykki viikon tulikuumin – “Ylittänyt kaikki ennen kautta povatut odotukset”

Charles Bertrand on iskenyt tällä kaudella jo 31 osumaa. (Kuva: Ville Honkonen)

Kärppien Charles Bertrand on rankattu viikon tulikuumimmaksi pelaajaksi Liigassa. 30 maalin haamurajan rikkoneen ranskalaisen jälkeen kärkikolmikkoon sijoittuvat JYPin maalivahti Juho Olkinuora ja Ilveksen hyökkääjä Sami Sandell.

Kauden maalikuninkuuden mitä suurimmalla todennäköisyydellä nimiinsä kuittaava Charles Bertrand on iskenyt tällä kaudella jo 31 osumaa. Erinomainen maalivire on kestänyt myös kevätkauden otteluissa: 15 ottelussa on syntynyt 10 maalia.

"Viikon kolmella maalillaan ylitti jo 30 osuman rajan ja liittyi 2000-luvun kohtalaisen harvalukuiseen maalipyssyjen joukkoon. On ylittänyt kaikki ennen kautta povatut odotukset, vaikka potentiaalia tiedettiin olevan. Tahto, suoranainen vimma tehdä maaleja erottaa Bertrandin muista pelaajista maalitilanteissa. Viekö tie suurempiin liigoihin jo tämän kauden jälkeen?"

27-vuotias Juho Olkinuora nousi suomalaisen kiekkokansan tietoisuuteen vasta viime kaudella. Viime keväänä hän antoi vahvoja näyttöjä osaamisestaan SaiPassa ja JYPissä. Kuluvalla kaudella Olkinuora jakaa maalivahtitilastojen ykköspaikan niin voitto- kuin nollapeleissäkin. Voittoprosentti on erinomainen 67,7.

"Torjui JYPin välieristä CHL-finaaliin ja lopulta upealla nollapelillään CHL:n mestaruuteen. Antaa erinomaisilla otteillaan JYPin puolustuspelaamiselle itseluottamusta ja rentoutta, ja paikkaa viimeisenä lukkona puolustajien virheet. Viikolle mahtui yksi heikompi aloitus Ilves-tappiossa, mutta korjasi tilanteen seuraavana päivänä vakuuttavalla tasonnostolla kotiottelussa."

Sami Sandell on pelannut täyden pelikauden kahden loukkaantumiseen päättyneen sesongin jälkeen. Kauden ratkaisuvaiheissa Sandell on ollut Ilveksen pistenikkareita: helmikuun viisi peliä ovat tuottaneet pisteet 3+6. Yhden kauden piste-ennätykseen vaaditaan enää kaksi pistettä.

"Ollut erityisesti JYPille hankala pideltävä. Tehnyt pisteet 2+8 neljään JYP-otteluun. Tämän viikon kahteen peliin saldona 1+4. Jyväskylän ottelussa oli hyvät paikat vaikka hattutemppuun, mutta tällä kertaa ei uponnut. Suojaa hyvin kiekkoa ja on isoksi mieheksi yllättävän hyvä luistelija. Pystynyt välttämään loukkaantumiset tällä kaudella, mikä näkyy peli-ilona ja itseluottamuksena."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen