Liiga lauantaina: Ketkä ottavat revanssin?

10.2.2018
Liiga lauantaina: Ketkä ottavat revanssin?

Lukon Kaapo Kähkönen on maalivahtitilaston neljäntenä. (Kuva: Elmeri Elo)

Liigassa pelataan lauantaina kuusi ottelua, kun viisi perjantaina kohdannutta joukkuetta ottavat mittaa toisistaan. Mielenkiintoa riittää kuitenkin myös Tappara-Pelicans-ottelussa, jossa on kummallakin isot panokset. Lue kierrosennakko ja tutustu illan kokoonpanoihin!

JYP (26-7-17) – Ilves (16-12-24)| Kokoonpanot

Yksi Liigan viidestä back-to-back-ottelusta pelataan Jyväskylässä, kun JYP isännöi Tamperen Ilvestä. Ilves vei perjantaina voiton ykkösketjunsa johdolla, ja keskinäisissä kohtaamisissa on muutenkin edetty kotivoitoin.

Viidestä viime ottelustaan Ilves on voittanut kolme ottelua, JYP puolestaan kaksi. Tällä hetkellä otteluvoitot ovat Ilvekselle 2-1 ja maaliero 16-8.

KooKoo (14-15-22) – KalPa (20-12-19) | Kokoonpanot

Lukon, SaiPan ja Pelicansin kanssa paikasta kuuden joukkoon kamppaileva KalPa hamuaa viikonlopun toista voittoaan KooKoosta. Kouvolalaiset ovat hävinneet viidestä viime ottelustaan kolme, mutta joukkue on voittanut kahdesti Sportin.

KalPa on sen sijaan voittanut viidestä viime ottelustaan kolme, voitoista kaikki ovat tulleet kotikaukalossa. Kuopiolaiset ovat olleet viime aikoina selvästi parempia koti- kuin vieraskaukalossa.

Kaikki kolme keskinäistä kohtaamista ovat päättyneet tähän mennessä KalPan voittoon. Ottelut ovat olleet kuitenkin tiukkoja, sillä ne ovat päättyneet kahdesti maalin erolla.

Lukko (20-11-20) – Sport (10-13-29) | Kokoonpanot

Viiden ottelun tappioputkensa perjantaina katkaissut Lukko kasvatti Sportin tappioputken viiden ottelun mittaiseksi. Kaikki kolme edellistä mittelöä ovat päättyneet Lukon voittoon maalierolla 15-9. Sekä perjantaina että aiemmissa kohtaamisissa on nähty paljon maaleja.

Lukon Ville Vahalahti, Arttu Ilomäki, Toni Koivisto ja Janne Keränen ovat olleet Sportia vastaan vireessä. Vahalahti on kerännyt tehot 4+2, Ilomäki 3+2, Koivisto 3+0 ja Keränen 1+3 pistettä vaasalaisia vastaan.

SaiPa (17-17-17) – HPK (16-10-25)| Kokoonpanot

SaiPa otti perjantaina kauden ensimmäisen voittonsa HPK:sta. Aiemmat kohtaamiset olivat päättyneet HPK:n näkökulmasta Lappeenrannassa 5-1 ja Hämeenlinnassa lukemiin 3-0.

SaiPa on voittanut viidestä viime ottelustaan kolme, hävinnyt kerran jatkoajalla Tapparalle ja varsinaisella peliajalla Pelicansille. HPK on puolestaan eilisen tappion lisäksi voittanut kaksi varsinaisella peliajalla, mutta hävinnyt kaksi ottelua jatkoajalla Kärpille ja HIFK:lle.

Tammikuussa huimat 19 tehopistettä kerännyt Oula Palve ei ole päässyt neljään otteluun pisteille. Nouseeko HPK:n kultakypärä jälleen ratkaisijan rooliin?

Tappara (21-18-12) – Pelicans (19-14-18) | Kokoonpanot

Kolmen ottelun voittoputkeen äitynyt Pelicans kamppailee tiukasti paikasta kuuden joukossa. Tappara puolestaan pyrkii säilyttämään paikkansa toisena, joten ottelussa on molemmilla isot panokset.

Tappara on voittanut neljä ottelua peräjälkeen, voistoista kolme on tullut jatkoajalla.

Tamperelaiset ovat voittaneet joukkueiden keskinäisistä kohtaamisista kaksi: kerran jatkoajalla ja kerran varsinaisella peliajalla. Lahtelaiset ovat sen sijaan poistuneet kertaalleen voittajana voittomaalikilpailusta lukemin 2-1.

TPS (25-12-14) – Ässät (18-11-23) | Kokoonpanot

Turun Palloseuran ja Ässien välisissä kohtaamisissa on nähty niin tasaisia kamppailuita kuin suurinumeroisia voittojakin. TPS on voittanut otteluista kolme lukemin 7-2, 5-0 ja 3-2 (JA). Ässät on puolestaan voittanut lukemin 5-0 ja 3-2 (VL).

Ässät on voittanut kaksi edellistä otteluaan. TPS on puolestaan voittanut edellisestä viidestä ottelustaan kolme, joista yksi on tullut voittomaalikilpailussa Kärppiä vastaan.

TPS:n tehokkaimpia pelaajia Ässiä vastaan ovat olleet Tomi Kallio (3+5) ja Ilari Filppula (1+4). Ässien puolesta tehokkaimpia keskinäisissä kohtaamisissa ovat olleet Maksim Matushkin (1+5) ja Jussi Makkonen (2+3)


---
Julkaisija: Simo Arkko