Kolme joukkuetta otti revanssin − Lauantaina herkuteltiin maaleilla

10.2.2018
Kolme joukkuetta otti revanssin − Lauantaina herkuteltiin maaleilla

Ahti Oksanen osui kahdesti alivoimalla. (Kuva: Kimmo Metsälä)

Liigassa pelattiin lauantaina kuusi ottelua, joista viisi käytiin back-to-back -hengessä. Revanssin onnistuivat nappaamaan JYP, TPS ja Sport. Lappeenrannassa nähtiin erikoinen osuma. Monella paikkakunnalla herkuteltiin maaleilla - moni osuma syntyi peräti alivoimalla. Lue otteluiden tapahtumat kierrosraportista!

JYP-Ilves 5-1 (2-1, 3-0, 0-0)
>> Tilastot
>>Maalit

Jyväskyläläiset hakivat lauantaina kotonaan revanssin ja kuittasivat perjantaisen tappion maalein 5-1. Peräti kymmenen JYP-peluria ylsi pisteille.

Ilves aloitti maalinteon avauserässä, kun Juhani Tamminen vei joukkueensa johtoon ylivoimalla. Osuma jäi kuitenkin vierailijoiden illan ainoaksi. Joonas Nättinen toi isännät ensin tasoihin, ja Robert Rooba vei joukkueensa johtoasemaan.

Ratkaisut nähtiin kuitenkin toisessa erässä, sillä JYP onnistui kolmesti reilun 14 minuutin aikana. Asialla olivat Jani Tuppurainen, Henri Kanninen ja Mikko Kalteva. Tamperelaiset eivät saaneet kiriä aikaiseksi, joten pisteet jäivät Hippokselle.

KooKoo-KalPa 3-4 (2-2, 1-0, 0-2)
>> Tilastot
>>Maalit

KalPa vankisti asemiaan keskikastissa kaatamalla KooKoon toistamiseen kuluvana viikonloppuna. Ratkaisuksi muodostui lopulta ottelun päätöserä, jossa kuopiolaiset tuulettivat maalia kahdesti.

Molemmat joukkueet onnistuivat avauserässä kahdesti, ja kamppailu vaikutti tasaväkiseltä väännöltä. KooKoo pääsi johtoasemaan ensimmäisen erätauon jälkeen, kun Tomi Leivo iski kauden kahdeksannen osumansa.

Kuopiolaiset näyttivät kuitenkin hauista päätöserässä. Alexandre Texier tasoitti puntit ylivoimalla, ja voittomaalista vastasi lopulta Jerry D'Amigo. Vierailijat pitivät oman maalinsa tiukasti vartioituna, eivätkä kouvolalaiset onnistuneet tasoittamaan.

Lukko-Sport 1-2 JA (0-1, 1-0, 0-0, 1-0)
>> Tilastot
>>Maalit

Lukko ja Sport osoittivat, etteivät ottelut ole toistensa veljiä. Joukkueet takoivat perjantaina peräti 11 maalia, mutta lauantaina niukan kamppailun ratkaisu nähtiin vasta jatkoajalla. Vaasalaiset saivat haettua revanssin Joel Kivirannan ratkaistua ottelun.

Kummankaan joukkueen maalintekotarkkuus ei ollut lauantaina kohdillaan. Vierailijat kuitenkin pääsivät johtoon avauserässä Antti Kalaputaan osumalla. Raumalaisten Toni Suuronen toi pelin tasoihin toisessa erässä. Seuraavan kerran verkot soivatkin vasta jatkoajalla.

Sport nappasi revanssin ja katkaisi viiden ottelun tappioputkensa.

SaiPa-HPK 5-3 (1-1, 3-2, 1-0)
>> Tilastot
>>Maalit

SaiPa oli jälleen HPK:ta parempi, tällä kertaa lukemin 5-3. Lappeenrantalaisten tehomiehiä olivat kahden maalin Ahti Oksanen ja tehot 1+1 viimeistelleet Kim Strömberg sekä Elmeri Kaksonen.

Ottelu alkoi erikoisella tavalla, kun HPK-vahti Emil Larmi kauhoi Oksasen alivoiman purkukiekon maaliin. Hämeenlinnalaisten Kristian Vesalainen (2+0) kuitenkin tasoitti tilanteen pian.

Suurin vääntö käytiin kuitenkin toisessa erässä, joka tarjosi peräti viisi maalia. Hämeenlinnalaiset pääsivät kaventamaan kahdesti, mutta ero pysyi edelleen yhdessä maalissa. Ratkaisu nähtiin lopulta päätöserässä, jolloin Oksanen osui tolppien väliin jälleen kerran alivoimalla.

Tappara-Pelicans 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)
>> Tilastot
>>Maalit

Tappara ja Pelicans olivat illan ainoat joukkueet, jotka eivät kohdanneet myös perjantaina. Kamppailusta muodostui lopulta niukka, sillä molemmat osumat nähtiin ensimmäisten 22 peliminuutin aikana.

Tamperelaisten avausosumasta vastasi Kristian Kuusela, joka pommitti kiekon sisään maalin edustalta. Lisää vettä myllyyn pisti Jere Karjalainen, jolle maali oli kauden kuudestoista.

Lahtelaiset yrittivät päätöerässä kavennusta myös ilman maalivahtia, mutta tuloksetta. Tappio katkaisi Pelicansin voittoputken, Tapparalle voitto oli sen sijaan viides peräjälkeen.

TPS-Ässät 5-2 (2-0, 0-0, 3-2)
>> Tilastot
>>Maalit

TPS aloitti ottelun räväkästi. Joukkue kiipesi kahden maalin johtoasemaan Patrik Virran (2+0) ja Hannu Kurun osumilla, eivätkä porilaiset saaneet juonesta kiinni ennen päätöserää. Ottelussa nähtiin kaksi alivoimamaalia.

Virta teki tuhojaan jälleen kolmannessa erässä ylivoimalla. Ässien Simon Suoranta herätteli joukkuettaan osumalla peräti alivoimalla, mutta turkulaisten Teemu Väyrynen teki saman tempun vielä myöhemmin.

Porilaiset onnistuivat kaventamaan toistamiseen, mutta Väyrysen johtama TPS ei taipunut. Kotijoukkueen hyökkääjä oli lauantaina ilmiliekeissä, sillä hän iski ratkaisevien osumat ja tehot 2+1. TPS onnistui hakemaan revanssin.


---
Julkaisija: Anni Saarela