Perjantai oli kotivoittoinen − Sandellin ykkösketju liekeissä

9.2.2018
Perjantai oli kotivoittoinen − Sandellin ykkösketju liekeissä

Sami Sandell iski hurjat tehot 1+3. (Kuva: Mikko Pylkkö)

Liigan täydellä perjantaikierroksella nähtiin peräti 49 maalia. Kierros sujui pääosin kotijoukkueiden merkeissä, sillä vain SaiPa ja Lukko onnistuivat ryöstämään pisteet vieraskaukalosta. Koko kierroksen suuren maalimäärän vuoksi myös yksilöt nousivat esiin. Peräti kahdeksan pelaajaa viettikin vähintään kolmen tehopisteen iltaa. Lue kierroskatsaus ja katso illan näyttävät maalit!

HPK-SaiPa 1-2 (1-0, 0-2, 0-0)
>>Tilastot
>>Maalit

Lappeenrantalaiset ottivat ison päänahan HPK:sta, joka on olllut viime kierroksien aikana erityisen vaikea voitettava.

SaiPan ratkaisevat maalit nähtiin toisessa erässä. Ensin kapteeni Ville Koho tasoitti lukemat 1-1:een. Myöhemmin SaiPan ylivoima tuotti tulosta, kun David Goodwin onnistui iskemään ratkaisevan voittomaalin HPK-veräjään.

Hämeenlinnalaisten ainoasta maalista vastasi hyökkääjä Teemu Turunen.

Ilves-JYP 6-3 (3-1, 2-0, 1-2)
>>Tilastot
>>Maalit

Voittoja ja tappioita viime aikoina vuoron perään kokenut Ilves nappasi tällä kertaa täyden pistepotin, kun Sami Sandellin johtama ykkösketju johdatti tamperelaiset voittoon.

Sandell keräsi hurjat tehot 1+3, kun taas Teemu Rautiainen vastasi kahdesta osumasta tehoin 2+1. Ketjun huippuillan täydensi Teemu Lepaus, joka alusti kolme osumaa. Myös kultakypärä Ville Meskanen onnistui kahdesti maalinteossa.

KalPa-KooKoo 4-2 (1-1, 2-1, 0-0)
>>Tilastot
>>Maalit

KalPan ja KooKoon tuplapeliviikonloppu starttasi savolaisten johdolla KalPan kuitatessa pisteet Alexander Ruutun (2+0) johdolla.

Kouvolalaisten peliä sekoittivat erityisesti jäähyt, sillä joukkue istui seitsemän kahden minuutin rangaistusta. Alivoima tosin toimi aina päätöserään asti, jolloin Ruuttu iski 4-2-osuman maalin edustalta. ¨

Illan muina tehomiehinä häärivät kolmeen maaliin syötön napannut Mathew Maione sekä KooKoon Michael Keränen, joka sai maalinsa lisäksi syöttöpisteen KooKoon ylivoimaosumaan.

Kärpät-Jukurit 5-2 (2-1, 0-0, 3-1)
>>Tilastot
>>Maalit

Kärpät venytti kotivoittojensa putken kuuden ottelun mittaiseksi, kun se kaatoi Jukurit päätöserän onnistumisten myötä.

Ottelussa nähtiin paljon erikoistilanteita, sillä Kärpät sai kahdeksan ja Jukurit seitsemän kahden minuutin rangaistusta. Mikkeliläiset iskivätkin molemmat maalinsa ylivoimalla, kun Zach Budish ja Teemu Suhonen toimivat ylivoimien kapelimestareina. Kumpikin keräsi tehot 0+2.

Kärppien tehopisteet jakautuivat peräti 13 eri pelaajalle. Myös yksi Liiga-uran avausmaali nähtiin, kun Joona Huttula tuikkasi Kärpät 2-1-johtoon ensimmäisessä erässä.

Pelicans-HIFK 4-1 (2-0, 0-1, 1-0)
>>Tilastot
>>Maalit

Pelicans nappasi jo kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun se kukisti kotikaukalossaan HIFK:n lukemin 4-1.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin päätöserässä, kun HIFK sortui jäähyilyyn ja Aleksi Mustonen sai kunnian kuitata kiekon verkkoon kahdesti ylivoimalla. Mustosen lisäksi maalinteossa onnistuivat lahtelaisista Libor Sulak (1+1) ja Jesse Mankinen.

HIFK:n ainoasta maalista vastasi Erik Thorell.

Sport-Lukko 4-7 (2-2, 1-3, 1-2)
>>Tilastot
>>Maalit

Vaasassa vietettiin perjantaina maalikarkeloita, kun Lukko viimeisteli kolme maalia vaasalaisia enemmän. Maalinteon ottelussa aloitti Ari Gröndahl (1+1), mutta vielä avauserässä kumpikaan ei vastustajaltaan karkuun.

Toisessa erässä Lukko rynnisti Sportin johtomaalin jälkeen rinnalle ja ohi, kun Ville Vahalahti (2+1), Arttu Ilomäki (2+1) ja Toni Koivisto ohittivat Sport-vahti Mika Järvisen.

Lukko oli erityisen valppaana maalin edustalla, josta se käytännössä teki kaikki maalinsa. Ottelussa useampi pelaaja keräsi enemmän kuin yhden tehopisteen.

Ässät-TPS 6-2(2-1, 3-0, 1-1)
>>Tilastot
>>Maalit

Porissa kotiyleisölle tarjottiin aihetta juhlaan, kun Ässien oma kasvatti Jarno Kärki ja ykkösentteri Jussi Makkonen johdattivat porilaiset tärkeään voittoon turkulaisista. Kumpikin patapelaajista keräsi pisteet 2+1.

TPS onnistui tulemaan vielä avauserän lopulla maalin päähän. Ässät kuitenkin kampesi toiseen erään entistä motivoituneempana ja joukkue aloittikin maalitehtailunsa Sakari Salmisen johdolla.

Maksim Matushkin nousi puolustajien pistepörssissä kolmanneksi, sillä hän vietti niin ikään kolmen pisteen iltaa saalistaen syötön kolmeen Ässät-maaliin.


---
Julkaisija: Simo Arkko