Tirronen ja Aho torjuivat nollapelit − Lukko Satakunnan herra

13.1.2018
Tirronen ja Aho torjuivat nollapelit − Lukko Satakunnan herra

Lukko nousi Satakunnan herraksi kolmen pisteen voitollaan. (Kuva: Elmeri Elo)

Liigan täydelllä lauantaikierroksella nähtiin paljon vierasvoittoja, sillä peräti viisi kamppailua päättyi vierailijoiden juhliin. Satakunnan taistossa Lukko vei pidemmän korren ylivoimakuvioidensa ansiosta. Kierros oli myös osaltaan maalivahtien juhlaa, kun Rasmus Tirronen torjui uransa neljännen ja Juhana Aho uransa toisen nollapelin. Lue kierroskatsaus ja katso kaikki 35 maalia!

Ilves-Jukurit 0-3 (0-0, 0-0, 0-3)
>>Tilastot
>>Maalit

Tampereella maaleja saatiin odottaa aina kolmanteen erään asti, vaikka kummallekin tarjoutui omat paikkansa maalintekoon jo aikaisemmin - Jukureille jopa rangaistuslaukauksesta.

Ilveksen yritykset illan aikana torjui mallikkaasti Juhana Aho, joka koppasi 36 kiekkoa saaden tililleen Liiga-uransa toisen nollapelin. Mikkeliläisiltä rajapyykin saavutti Ville Hyvärinen, joka laukoi uransa ensimmäisen Liiga-maalinsa 106:ssa ottelussaan.

JYP-Pelicans 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)
>>Tilastot
>>Maalit

Jyväskylän lauantai-illassa JYPin ja Pelicansin kohtaamisissa nähtiin ensimmäinen kotivoitto, kun JYP nousi voitollaan niskan päälle Antti Suomelan (2+1) johdolla. Nyt otteluvoitot ovat jyväskyläläisille 2-1.

Suomelan maalien jälkeen Pelicans onnistui kaventamaan pelin 2-1:een kolmannen erän alussa. Alex Lindroosin Liiga-uran avausosuma kuitenkin tyrehdytti lahtelaisten kirin. Viimeisen niitin JYP saikin taiteilla ylivoimalla, kun Juha-Pekka Hytönen kihautti joukkueelleen illan toisen ylivoimaosuman.

KooKoo-Tappara 3-4 VL (1-0, 0-2, 2-1, 0-0, 0-1)
>>Tilastot
>>Maalit

Pudotuspelipaikasta tiukasti taisteleva KooKoo vei pisteen kotonaan Tapparalta erikoisten maalien illassa.

Omalaatuista illan maaleissa oli se, että lähes kaikki maalit syntyivät erikoistilanteesta eli joko yli- tai alivoimalla. Tapparan alivoimaspesialistit olivat vireessä, kun Otto Rauhala ja Jukka Peltola (1+1) onnistuivat molemmat maalinteossa.

Kouvolalaiset onnistuivat heikosta toisesta erästä huolimatta kirimään päätöserässä tasoihin Patrick Bjorkstrandin (2+0) onnistumisella. Tapparan Sebastian Revon tuhoisat harhautukset takasivat kuitenkin voittomaalikilpailussa yhden pisteen enemmän tamperelaisille.

Kärpät-HPK 3-4 VL (1-2, 2-0, 0-1, 0-0, 0-1)
>>Tilastot
>>Maalit

Liigan tehokkain kotijoukkue Kärpät joutui antautumaan sisukkaalle vierasjoukkueelle, joka ryösti kaksi pistettä mukaansa Raksilasta Joonas Lehtivuoren voittomaalikilpailun onnistumisella.

HPK tuli avauserään vahvasti ja siirtyi äkkiä jopa kahden maalin johtoon. Kärpät kuitenkin aloitti kirinsä pukukoppimaalilla ajassa 19.59, kun Liigan maalipörssin kärki Charles Bertrand laukoi kauden 23:nnen maalinsa.

Toisessa erässä Kärpät siirtyi johtoon kapteeni Lasse Kukkosen maalilla. Päätöserässä HPK-vahti Emil Larmi joutuikin venymään jopa 14 torjuntaan.

HPK:n 3-3-tasoituksesta vastannut Harri Kainulainen ja Kärppien 2-2-tasoituksen iskenyt Juha Koivisto tekivät kauden avausmaalinsa Liigassa.

Sport-HIFK 2-4 (1-1, 0-2, 1-1)
>>Tilastot
>>Maalit

HIFK sai kaivatun revanssin Sportista, kun joukkueet kohtasivat toista kertaa tällä viikolla. Aiempi kohtaaminen Nordiksella päättyi Sportin juhliin jatkoajalla, mutta tällä kertaa Lennart Petrell (2+1) piti tehoiltansa myötä huolen siitä, että täydet pisteet matkaavat Helsinkiin.

Tasaisen pelin ratkaisevat maalit nähtiin toisessa erässä, kun HIFK hyödynsi molemmat ylivoimansa Erik Thorellin ja Jarkko Malisen osumilla.

TPS-SaiPa 2-0 (2-0, 0-0, 0-0)
>>Tilastot
>>Maalit

Kaksi edellistä otteluaan hävinnyt TPS onnistui palaamaan voittokantaan viemällä pisteet ensimmäistä kertaa tällä kaudella SaiPalta. Aiemmat kaksi kohtaamista olivat molemmat päättyneet lappeenrantalaisten juhliin.

Ottelun ainoat maalit nähtiin avauserässä, kun Patrik Virta ja Markus Nurmi viimeistelivät kotijoukkueen 2-0-johtoon maalinedustalta. Kotijoukkueella oli avauserän osumien lisäksi hyvä tilaisuus maalintekoon myös päätöserässä viiden minuutin ylivoimalla, mutta tällä kertaa Liigan paras ylivoimajoukkue ei onnistunut hyödyntämään tilaisuuttaan.

Turkulaisten sankarina hääri Liiga-uransa neljännen nollapelin torjunut Rasmus Tirronen, joka torjui 27 kertaa.

Ässät-Lukko 1-4 (0-1, 1-2, 0-1)
>>Tilastot
>>Maalit

Kauden kuudes Satakunnan derby tasoitti otteluvoitot 3-3:een, mutta ratkaisi Satakunnan herruuden Rauman Lukolle pisteiden muodossa lukemin 10-8.

Ottelun raumalaisille ratkaisi joukkueen parempi ylivoimapeli. Vaikka raumalaisten ylivoima olikin ennen iltaa Liigan huonointa, pyörittivät Toni Koivisto (1+1), Chris VandeVelde (1+1) ja Teemu Ramstedt (1+2) porilaiset kumoon erikoistilanteissa.

Ässien ainoan maalin laukoi Matti Kuparinen, joka kavensi lukemat 1-3:een 600:nnen Liiga-ottelunsa kunniaksi. Liigan kuumimpiin maalivahteihin lukeutuva Kaapo Kähkönen ei kuitenkaan tämän jälkeen enää antautunut.


---
Julkaisija: Simo Arkko