Liiga lauantaina: Kuparisen juhlat ja viimeinen Satakunnan derby

13.1.2018
Liiga lauantaina: Kuparisen juhlat ja viimeinen Satakunnan derby

Kuparisen rajapyykkiä juhlistetaan paikalliskamppailussa

Liigassa pelataan lauantaina täysi kierros. Porissa luvassa on runkosarjan viimeinen Satakunnan paikallisvääntö, Sport ja HIFK sen sijaan kohtaavat toista kertaa kuluvalla viikolla. TPS metsästää kauden ensimmäistä voittoaan SaiPasta.

Ilves (12.)-Jukurit (14.) | Kokoonpanot

Tamperelaisten kuluvan viikon saldo on kaksi jatkoaikatappiota - isomman pistepotin nappasi perjantaina Pelicans ja tiistaina HPK. Jukurit puolestaan pelasi edellisen kerran torstaina, kun joukkue joutui nöyrtymään kotonaan jatkoajan jälkeen HIFK:lle.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kahdesti. Kumpikin kamppailu on kääntynyt Ilveksen voittoon, mutta vasta voittomaalikilpailussa. Illan isännät ovat pelanneet peräti viisi jatkoaikaa joulun jälkeen. Ainoastaan yksi on päättynyt Ilveksen voittoon.

Jukureiden maalilla torjuu Juhana Aho.

JYP (4.)-Pelicans (8.) | Kokoonpanot

JYP viiletti vielä tammikuun alussa kuuden ottelun voittoputkessa, mutta sen katkettua menestys on ollut nihkeämpää. Joukkue kaatoi viikko sitten kotonaan SaiPan niukasti 2-1, mutta HPK oli torstaina parempi maalein 5-3. Pelicans pelasi edellisen kerran perjantaina ja kaatoi jatkoajalla Ilveksen. Joukkue kuitenkin kärsi tiistaina tappion SaiPalle.

Ottelu on joukkueiden kauden kolmas kohtaaminen. Voitot ovat tasan 1-1, ja molemmat ottelut ovat päättyneet vierasvoittoihin.

KooKoo (11.)-Tappara (3.) | Kokoonpanot

KooKoo on pelannut kuluvalla viikolla vain yhden ottelun. Kouvolalaiset järjestivät torstaina yllätyksen kaatamalla TPS:n vieraskaukalossa 2-1. Joukkueen neljä edellistä ottelua ovat päättyneet maalin erolla. Tappara pelasi niin ikään torstaina, mutta joukkue joutui nöyrtymään Sportille jatkoajalla.

Joukkueiden kaikki kolme kohtaamista ovat päättyneet kotivoittoihin. Tamperelaiset kukistivat KooKoon joulukuussa 3-0, mutta kaksi edellistä kamppailua venyivät yli varsinaisen peliajan. KooKoo nappasi kauden ainoan voittonsa Tapparasta lokakuussa jatkoajalla 4-3.

KooKoon maalilla jatkaa Samu Perhonen.

Kärpät (1.)-HPK (13.) | Kokoonpanot

Illan isännät ovat sarjakärjessä ja viiden ottelun voittoputkessa. Torstaina Kärpät otti niukan 2-1-voiton Lukosta voittomaalikilpailun jälkeen, mutta tiistaina Ässät kaatui peräti 5-0. HPK on puolestaan kolmen ottelun voittoputkessa, jonka aikana ovat kaatuneet Lukko, Ilves ja JYP. Seitsemän ottelun pituinen alamäki on siis unohdettu.

Kamppailu on joukkueiden neljäs kohtaaminen. HPK ja Kärpät pelasivat keskenään jo Liigan avausviikonloppuna, ja hämeenlinnalaiset ovat voittaneet kamppailuista kaksi.

Sport (15.)-HIFK (6.) | Kokoonpanot

Sport sai torstaina ilouutisia, kun joukkue kaatoi Tapparan jatkoajalla ja katkaisi kuuden ottelun mittaisen tappioputkensa. HIFK:n kolme edellistä ottelua ovat venyneet yli varsinaisen peliajan. Tämän viikon kamppailuista helsinkiläisillä on kaksi voittoa, sillä sekä Sport että Jukurit ovat joutuneet nöyrtymään jatkoajalla.

Joukkueet kohtaavat jo toista kertaa kuluvalla viikolla, sillä Sport vieraili tiistaina Helsingissä. Tuolloin tuloksena oli HIFK:n niukka 2-1-jatkoaikavoitto. Lauantainen mittelö on joukkueiden välillä neljäs: edellisistä kamppailuista kaksi on päättynyt helsinkiläisvoittoon.

HIFK:lta sivussa on Juha-Pekka Haataja, joka kärsii kolmen ottelun mittaista pelikieltoaan.

TPS (2.)-SaiPa (9.) | Kokoonpanot

Turkulaiset ovat hävinneet kaksi edellistä otteluaan. Viime lauantaina pisteet vei Kärpät, torstaina puolestaan KooKoo kävi ryöstöretkellä Aurajoen rannoilla. SaiPa on sen sijaan pelannut edellisen kerran tiistaina, jolloin saaliina oli kolme pistettä Pelicansilta.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, ja SaiPa on vienyt molemmat kamppailut nimiinsä.

Ässät (10.)-Lukko (5.) klo 18.30 | Kokoonpanot

Launatainen Satakunnan derby on jo kauden kuudes. Edellisistä väännöistä kolme on päättynyt Ässien ja kaksi Lukon voittoon. Paikallistaisto on runkosarjan viimeinen, joten pelissä on Satakunnan herruus.

Porilaisten kevätkausi ei ole ollut ruusuilla tanssimista, sillä joukkue on voittanut joulun jälkeen kahdeksasta ottelustaan vain kaksi. Tällä hetkellä Ässät tarpoo neljän ottelun tappioputkessa, kun pisteitä ovat napsineet muun muassa Kärpät ja KalPa. Lukko sen sijaan kaatoi tiistaina KalPan, mutta nöyrtyi torstaina Kärpille voittomaalikilpailun jälkeen.

Lauantai on Ässien Matti Kupariselle juhlapäivä, sillä hyökkääjä pelaa kuudennensadannen Liiga-ottelunsa.


---
Julkaisija: Anni Saarela