Rekosen soolomaali ratkaisi − Pelicans jälleen Ilvestä vahvempi

12.1.2018
Rekosen soolomaali ratkaisi − Pelicans jälleen Ilvestä vahvempi

Turkoosit värit olivat perjantaina valttia. (Kuva: Tomi Natri)

Liigaa pelattiin perjantaina ainoastaan yhden ottelun verran. Ainoa kamppailu oli Pelicans-Ilves, joka päättyi tamperelaisten kiristä huolimatta isäntien 5-4-voittoon. Väännön ratkasi lopulta Aleksi Rekosen tyylikäs soolomaali.

Pelicans-Ilves 5−4 JA (0−0, 3−2, 1−2, 1−0)
>> Tilastot
>> Maalit

Pelicans ja Ilves kohtasivat perjantaina kolmatta kertaa kuluvalla kaudella. Myös Lahden illassa pelattu taisto päättyi Pelicansin voittoon, vaikka vierailijat pystyivät kirinsä ansiosta venyttämään ottelun aina jatkoajalle asti.

Pelin avauserä oli maaliton, mutta tauon jälkeen alkoi tapahtua. Taavi Vartiainen siirsi ensin joukkueensa johtoon, mutta Teemu Lepaus tasoitti pian puntit. Lahtelaiset saivat kuitenkin lisää tuulta siipiensä alle, kun Iikka Kangasniemi ampui rangaistuslaukauksen sisään. Erätauolle mentiin 3−2-tilanteessa.

Isännät jatkoivat maaliverkkojen venyttämistä heti päätöserän alussa, kun Miska Siikonen teki joukkueensa neljännen maalin. Ilves ei kuitenkaan suostunut luovuttamaan. Vierailijat tulivat lopulta tasoihin Juho Liuksialan ja Juhani Tammisen kihauksilla.

Lahtelaiset eivät kuitenkaan antaneet armoa jatkoajalla. Pelikello ehti kulua vain 35 sekunnin verran ennen kun Aleksi Rekonen pujotteli kolmen pelaajan välistä ja niittasi ratkaisun.

Yhteensä 17 pelaajaa ylsi perjantaina pisteille. Tappio oli Ilveksen viikon toinen jatkoajalla.


---
Julkaisija: Anni Saarela