Liiga perjantaina: Nuoret tähdet vastakkain – katso tilastovertailu

12.1.2018

Pelicans ja Ilves kohtaavat perjantain ainoassa Liiga-kamppailussa. Isku Areenan seuratuimpiin pelaajiin kuuluvat erinomaisen kauden pelanneet Pelicansin Iikka Kangasniemi ja Ilveksen Ville Meskanen. Katso, millaisia lukuja nuoret tähtipelaajat ovat tällä kaudella tilastoihinsa kirjanneet.

22-vuotias Iikka Kangasniemi on Pelicansin paras maalintekijä ja pistemies. Viime kaudella läpilyöntinsä Liigassa tehnyt laitahyökkääjä on koonnut 38 ottelussaan 31 pistettä ja lähestyy viime kauden ennätyspisteitään.

Kangasniemi oli huippuvireessä erityisesti marraskuun otteluissaan. Joulukuun alkuun jatkuneen yhdeksän ottelun pisteputkensa aikana hän kokosi peräti 15 (8+7) pistettä ja tuli valituksi Liigan marraskuun pelaajaksi. Sen jälkeen pistetahti tasoittui, ja viimeisissä kolmessa ottelussaan Kangasniemi on jäänyt kokonaan ilman pistemerkintöjä.

Pelicans-kultakypärän tapaan vuonna 1995 syntyneiden ikäluokkaa edustava Ville Meskanen pääsi aloittamaan kautensa vasta lokakuun alkupuolella, mutta on noussut tamperelaisten tehomieheksi kauden otteluissa. Meskanen on tehnyt jo uudet maali- ja piste-ennätyksensä, kun 29 ottelua ovat tuottaneet saldon 13+16=29.

Ilveksen oma kasvatti kirjasi muhkeita pistemääriä jo juniori-ikäluokissa, mutta tällä kaudella läpilyönti on tapahtunut myös aikuisten tasolla. Pistekeskiarvolla mitaten Meskasta tehokkaampia pelaajia tämän kauden runkosarjassa ovat olleet vain TPS:n Ilari Filppula ja Kärppien pistekärki Julius Junttila.

Pelicans – Ilves Isku Areenalla perjantaina 12.1.2018 klo 18.30

>> Kokoonpanot
>> Osta liput otteluun


---
Julkaisija: Antti Seppänen