Liiga torstaina: Tehovahvistukset vastakkain Mikkelissä

11.1.2018
Liiga torstaina: Tehovahvistukset vastakkain Mikkelissä

Zach Budish ja Erik Thorell akntavat joukkueidensa kultakypäriä torstaina. Budishilla on 24 pistettä 36 ottelusta, Thorellilla 28 pistettä 39 ottelusta. (Kuva: Mikko Kankainen / Heidi Koivunen)

Liiga tarjoaa torstaina kuuden ottelun kierroksen. HPK saa vastaansa kovakuntoisen JYPin. Vahvasti kotonaan pelannut Jukurit isännöi HIFK:ta. Kotivoittoputkessa oleva Lukko kohtaa Kärpät. Tappara pelaa nousuviretää etsivää Sportia vastaan. TPS hakee jatkoa kotivoittojensa sarjalle, kun vieraaksi saapuu KooKoo. Ässät pyrkii jättämään heikot kotiesitykset taakseen ottelussa KalPaa vastaan. Lue taustat illan kierrokselle.

HPK (10-6-22) - JYP (21-5-13) | Kokoonpanot

HPK on ollut voitokas kahdessa edellisessä ottelussaan. Tiistaina joukkue haki lisäpisteen Ilveksen vieraana. JYP on voittanut seitsemän kahdeksasta edellisestä ottelustaan. Kotipeleistä JYPin voittoputki on viiden ottelun mittainen. HPK ja JYP kohtaavat viimeisen kerran tällä kaudella. Kolme edellistä ovat päättyneet kotivoittoihin, HPK hakee torstaina tasoitusta.

Jukurit (11-7-21) - HIFK (16-11-12) | Kokoonpanot

Jukurit kaatoi lauantaina KalPan Mikkelissä ja palasi voittokantaan kahden tappion jälkeen. Jukurit on voittanut kuudesta viimeisestä kotiottelustaan viisi. HIFK voitti Sportin tiistaina jatkoajalla ja jatkoi pisteputkeaan neljään otteluun. Kolmessa edellisessä vierasottelussa HIFK on kuitenkin kärsinyt tappion. Syyskuussa Jukurit voitti HIFK:n Helsingissä maalilla, HIFK oli maalin parempi joulukuun alussa Mikkelissä.

Lukko (16-9-15) - Kärpät (23-9-8) | Kokoonpanot

Lukko kaatoi tiistaina kotonaan KalPan ja otti kuudennen voittonsa kahdeksan pelin jaksolla. Kotipeleistä Lukolla on alla viiden pelin voittoputki. Kärpät saapuu Äijänsuolle neljän ottelun voittoputkessa. Tiistaina Kärpät haki 5-0-vierasvoiton Ässistä. Kärpät on voittanut Lukon kaikissa kolmessa kauden kohtaamisessa yhteismaalein 8-2. Kärpillä on viiden ottelun voittoputki keskinäisistä otteluista.

Tappara (18-13-9) - Sport (9-10-21) | Kokoonpanot

Tappara palasi lauantaina voittokantaan kaatamalla Ässät kolmen tappiopelin jälkeen. Kotiotteluistaan kirvesrinnat ovat voittaneet viisi edellistä. Sport hävisi tiistaina HIFK:lle jatkoajalla. Vaasalaisten tappioputki on kuuden ottelun mittainen. Tappara voitti Sportin syyskaudella kolmesti peräkkäin, mutta joulukuussa Sport otti kotonaan puhtaan 4-0-voiton.

TPS (22-9-9) - KooKoo (10-13-16) | Kokoonpanot

TPS hävisi lauantain kärkiottelussa Kärpille Oulussa. Turussa TPS:n peli on rullannut mallikkaasti: takana on nyt viiden ottelun voittoputki maalierolla 20-8. KooKoo hävisi lauantaina Pelicansille jatkoajalla. Kouvolalaiset ovat hävinneet 10:stä viime ottelustaan yhdeksän. TPS on voittanut KooKoon kaikissa tämän kauden kolmessa ottelussa yhteismaalein 13-3. TPS:n keskinäisten pelien voittoputki on seitsemän ottelun mittainen.

Ässät (15-9-17) - KalPa (15-10-15) | Kokoonpanot

Ässät on hävinnyt kolme edellistä otteluaan ja hankkinut kuudesta viime ottelustaan vain yhden voiton voittomaalikilpailussa. Kolmen viimeisen kotipelin maaliero on synkkä 1-14. KalPalla on alla kaksi tappiollista ottelua Jukureita ja Lukkoa vastaan. Vierasotteluista on takana viiden ottelun putki ilman kolmen pisteen voittoa. Ässät voitti KalPan syyskuussa Porissa 3-1, KalPa vei pisteet joulukuussa Kuopiossa 5-2-voitolla. KalPa on hankkinut edellisen kolmen pisteen voiton Porista 13.12.2014.


---
Julkaisija: Antti Seppänen