HIFK kaatoi Jukurit jatkoajalla – Ässät taipui KalPalle

11.1.2018
HIFK kaatoi Jukurit jatkoajalla – Ässät taipui KalPalle

Jatkoajalla ratkaisun tehneelle Lennart Petrellille osuma oli kauden viides. (Kuva: Mikko Kankainen)

Torstai toi yllätyksiä! Illan voittajat olivat Oula Palveen johdolla juhlinut HPK, jatkoajalla Jukurit kaatanut HIFK, voittoputkeaan jatkanut Kärpät, Tapparan yllättänyt Sport, Turusta täydet pisteet hakenut KooKoo ja Ässien kustannuksella voittojen tielle palannut KalPa.

HPK–JYP 5–3 (1–0, 3–2, 1–1)
>> Tilastot
>> Maalit

Playoffs-otteluihin hamuava HPK otti torstaina kolmannen peräkkäisen voiton, kun vahvaa kautta pelaava JYP kaatui Hämeenlinnassa lukemin 5–3. Illan selkeä ykkösnimi oli HPK:n kultakypärä Oula Palve, joka iski pisteet 1+3! Kotijoukkue karkasi ottelussa jo 4–0-johtoon. JYP kuitenkin kiri maalin päähän, mutta ei päässyt lähemmäksi. Palveen lisäksi HPK:n ratkaisijoihin kuului kahdesti osunut kapteeni Otto Paajanen. HPK:lla on matkaa viimeiseen playoffs-paikkaan vielä 17 pistettä.

Jukurit–HIFK 3–4 JA (0–1, 1–1, 2–1, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalit

Jukurit ei päästänyt HIFK:ta helpolla Mikkelin vierailullaan. Kolmannen erän lopussa helsinkiläiset johtivat ottelua lukemin 1–3 Vili Sopasen kahdella ja Teemu Engbergin yhdellä osumalla. Osuma oli 18-vuotiaalle Engbergille Liiga-uran ensimmäinen. Jukurit nousi kuitenkin tasoihin Jesper Piitulaisen kahdella loppuhetken osumalla. Hyökkääjän molemmat osumat syntyivät, kun Jukurit pelasi kuudella kenttäpelaajalla. Osumilla oli väliä ainoastaan minuutti ja kuusi sekuntia. Jatkoajalla ottelun voittomaalin iski kokenut Lennart Petrell. HIFK nousi voitolla kuudenneksi!

Lukko–Kärpät 1–2 VL (1–0, 0–1, 0–0, 0–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalit

Liigan kärjessä porskuttava Kärpät katkaisi länsirannikon kiertueensa päätteeksi Lukon viiden ottelun kotivoittoputken. Oululaisille voitto oli puolestaan viides peräkkäinen. Ottelun avausmaalista vastasi pitkän maalittoman putkensa päättänyt Lukon Peter Tiivola. Hyökkääjä oli osunut viimeksi lokakuun 24. päivä. Kärppien tasoitusmaali oli toisessa ottelussa peräkkäin osuneen Jari Sailion käsialaa. Voittomaalikilpailun kuudesta laukojasta ainoa onnistuja oli Ville Leskinen, joten kaksi pistettä matkasi Ouluun. Kärpät johtaa Liigaa tällä hetkellä kahdeksan pisteen erolla toisena olevaan TPS:ään.

Tappara–Sport 1–2 JA (0–1, 0–0, 1–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalit

Sport yllätti torstaina Tampereella hallitsevan Suomen mestari Tapparan ja katkaisi peräti kuuden ottelun tappioputkensa. Vaasalaisten ykkösnimet olivat kahden pisteen iltaa viettäneet Markus Nenonen (1+1) ja Olavi Vauhkonen (1+1). Jatkoajalla ottelun ratkaisusta vastasi Vauhkonen 39 sekuntia ennen päätössummeria. Tappara tuli vahvasti päätöserään ja joukkueella olisi ollut mahdollisuus ottaa kolmekin pistettä. Kirvesrinnat onnistui kuitenkin vain kerran, kun Otso Rantakari ohitti hyvin pelanneen Jonathan Iilahden. Voitosta huolimatta Sport on edelleen Liigan jumbopaikalla.

TPS–KooKoo 1–2 (0–0, 1–1, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalit

KooKoo haki torstaina täyden pistepotin Liigassa toisella sijalla olevalta TPS:ltä. Elintärkeässä vierasvoitossa maalinteossa onnistuivat ottelun tasoittanut tanskalaishyökkääjä Patrick Bjorkstrand ja päätöserässä voittomaalin tehnyt Michael Keränen. Turkulaisten ainokaisesta ja ottelun avausmaalista vastasi jo kauden kahdeksannen maalinsa tehnyt Oskari Siiki. KooKoo palasi kahden tappion jälkeen jälleen voittokantaan, kouvolalaisilla on matkaa viimeiseen playoffs-paikkaan enää yksitoista pistettä. TPS:llä tappio oli kolmas viimeiseen neljään otteluun.

Ässät–KalPa 3–4 (1–1, 1–2, 1–1)
>> Tilastot
>> Maalit

Viime kauden hopeajoukkue KalPa palasi torstaina kahden tappion jälkeen voittokantaan, kun Ässät kaatui Porissa niukasti lukemin 3–4. Kuopiolaiset johtivat ottelua neljästi, kolme kertaa Ässät kuitenkin punnersi tasoihin. KalPalta osuivat avausmaalin tehnyt Balazs Sebok (1+1), Juuso Riikola, Mikko Nuutinen ja ottelun voittomaalin tehnyt Jerry D'Amigo (1+1). Kotijoukkueen osumat olivat Jarno Kärjen, Matti Kuparisen ja Mikael Sahan käsialaa. Vahvaa debyyttikauttaan pelaava Marco Insam alusti porilaisjoukkueen maaleista kaksi. Ässät elää tällä hetkellä vaikeaa vaihetta, tappio oli nimittäin porilaisille kuudes viimeiseen seitsemään otteluun. Vaikean jakson aikana Ässät on tippunut kymmenenneksi.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen