JYP askeleen lähempänä CHL-finaalia – Třinec​ kaatui kahden maalin erolla

10.1.2018
JYP askeleen lähempänä CHL-finaalia – Třinec​ kaatui kahden maalin erolla

Kuva: CHL / Jiri Halttunen

JYP otti hienon voiton CHL:n välierien avausottelussa tiistaina, kun tshekkiläinen Oceláři Třinec kaatui Jyväskylässä vahvan toisen erän ansiosta maalein 4-2. Ratkaiseva toinen osaottelu pelataan Třinecissä 16. tammikuuta.

JYP–Oceláři Třinec 4–2 (1–0, 2–0, 1–2)
>> Tilastot
>> Maalit

Jyväskylään saapuneet yli 200 vieraskannattajaa pääsivät juhlimaan heti avauserässä Třinecin johtomaalia. Ajassa 11.47 Martin Adamsky ohjasi kiekon maalin ylivoimalla. Erän loppua kohden JYP sai juonen päästä kiinni ja se huipentui mielettömällä tavalla toisessa erässä.

Toisessa erässä JYP heilutti maaliverkkoa peräti neljä kertaa. Ensin Robert Rooba tasoitti ajassa 26.25. Tämän jälkeen puolustaja Mikko Mäenpää osui kahdesti ylivoimalla. Ensimmäinen osuma syntyi kahden miehen ylivoimalla. Toinen osuma oli vuorossa minuutti ja 51 sekuntia myöhemmin yhden miehen ylivoimalla. Hurrikaanipaitojen erän huipensi Janne Kolehmainen, joka ohjasi kiekon lähietäisyydeltä verkkoon.

Päätöerässä nähtiin yksi maali ja siitä vastasi vierasjoukkue. Tärkeän osuman ampui erän kolmannella minuutilla Tomáš Marcinko. Näin JYP pääsee ensi viikolla jahtaamaan finaalipaikkaa kahden maalin etumatkalta.

– Vähän meillä alussa meni aikaa, että saatiin omasta pelistä kiinni. Sitten kuitenkin tuntui, että peli oli hyvin meidän hallussa. Tottakai tiedettiin, mitä vastaan tulee, mutta aina kun on uusia ukkoja vastassa, niin siinä on vähän hakemista.

– Otettiin käsijarru pois ja alettiin pelaamaan. Painettiin niiden pakkeihin kiinni tuhatta ja sataa. Peli alkoi siitä rullaamaan meille päin. Ei siinä sen ihmeellisemmästä ollut kyse. Kiva että tuli myös itselle maaleja. Ihan ok peli oli, Mäenpää kertoi JYPin nettisivuilla.

JYPin päävalmentaja Marko Virtanen korosti, että kahden maalin etumatkasta ei kannata liikaa vielä pilvilinnoja rakennella.

– Ei se merkitse vielä yhtään mitään. Tottakai on parempi olla johdossa kuin häviöllä. Tiedetään myös se, että ei ainakaan mahdoton vastus ole vastassa. Kova joukkue se kuitenkin on ja varmasti ensi viikolla kotona vielä kovempi, Virtanen paalutti.

Třinec ja JYP kohtaavat CHL:n välierien toisessa osaottelussa Tshekissä 19. tammikuuta. Finaaliin etenevä joukkue selviää kahden ottelun yhteistuloksella.

* * *

>> Lue lisää: championshockeyleague.com


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen