Liiga tiistaina: Kumman vauhti riittää voittoon?

9.1.2018
Liiga tiistaina: Kumman vauhti riittää voittoon?

Syyskuussa Lukko jätti KalPan Raumalla nollille – kuinka käy tiistaina? (Kuva: Elmeri Elo)

Liigassa pelataan tiistaina viiden ottelun kierros. Helsingissä HIFK:ta vastaan pelaava Sport hakee katkaisua tappioputkelleen. HPK kohtaa Tampereella Ilveksen ja hakee paluuta kolmen pisteen voittokantaan keskinäisissä peleissä. Raumalla kova kotijoukkue Lukko isännöi KalPaa. SaiPa hakee paluuta kolmen pisteen voittojen tielle ottelussa Pelicansia vastaan. Ässät saa vastaansa sarjakärki Kärpät. Lue taustat illan kierrokselle.

HIFK - Sport | Kokoonpanot

HIFK hävisi edellisessä ottelussaan SaiPalle perjantaina. Sitä edelsi kaksi voittopeliä kotona. Sportin tappioputki on venynyt viiteen otteluun. Kahdeksasta edellisestä vierasottelustaan Sport on voittanut vain yhden. Sport voitti HIFK:n lokakuussa Vaasassa 4-1, HIFK otti 4-0-kotivoiton marraskuussa.

Ilves - HPK | Kokoonpanot

Ilveksellä on alla kaksi voittoa ja viiden ottelun pisteputki. Kahdeksasta edellisestä ottelustaan Ilves on hävinnyt vain yhden varsinaisilla peliajoilla. HPK palasi lauantaina voittokantaan ja katkaisi seitsemän ottelun tappioputkensa. Ilveksen ja HPK:n kauden keskinäisistä otteluista voitot ovat Ilveksen eduksi 2-1. HPK on voittanut Ilveksen Tampereella varsinaisella peliajalla viimeksi lähes neljä vuotta sitten, 18.1.2014.

Lukko - KalPa | Kokoonpanot

Lukon kolmen ottelun voittoputki katkesi lauantain HPK-tappioon. Kotipeleistään raumalaisilla on neljän ottelun voittoputki takanaan. KalPa hävisi lauantaina Jukureille ja joukkueen viiden ottelun pisteputki päättyi. Neljässä edellisessä vierasottelussaan KalPa on jäänyt ilman kolmen pisteen voittoa. Lukko voitti KalPan syyskuussa Raumalla 4-0, KalPa voitti marraskuussa Kuopiossa 2-1 (VL).

SaiPa - Pelicans | Kokoonpanot

SaiPa hävisi lauantaina JYPille maalilla. Lappeenrantalaiset ovat pelanneet jo yhdeksän peräkkäistä ottelua ilman kolmen pisteen voittoa (neljä voittoa jatkoaikapeleissä). Pelicans puolestaan jatkoi lauantaina voittokannassa kukistamalla KooKoon jatkoajalla. Pelicans on ottanut viisi voittoa kuudesta edellisestä ottelustaan. SaiPa ja Pelicans ovat kohdanneet tällä kaudella jo neljästi; voitot näistä otteluista ovat 2-2.

Ässät - Kärpät | Kokoonpanot

Ässät hävisi lauantaina Tapparalle vieraissa ja kärsi neljännen tappionsa viiden pelin jaksolla. Kärpät lähtee otteluun kolmen pelin voittoputki takanaan. Kymmenessä viimeisessä vierasottelussaan Kärpät on jäänyt vain kerran ilman pisteitä. Kärpät voitti Ässät lokakuussa Porissa 3-2, Ässät oli parempi joulukuun alussa Oulussa 2-1 (VL).


---
Julkaisija: Antti Seppänen