Liiga lauantaina: Paikallisvääntöjä ja Oulun kärkitaisto

6.1.2018
Liiga lauantaina: Paikallisvääntöjä ja Oulun kärkitaisto

Julius Junttila on Liigan pistepörssin kärjessä. (Kuva: Ville Honkonen)

Liigassa pelataan lauantaina täysi seitsemän ottelun kierros, jolta ei jännitystä puutu. Kouvolassa ja Mikkelissä tarjolla on paikalliskamppailuja, Oulussa sen sijaan kärkiottelu Kärpät-TPS. Monet joukkueet vääntävät samoista sijoituksista, joten vauhtia riittänee. Lue ennakosta asetelmat illan kierrokseen!

HPK (15.)-Lukko (5.) | Kokoonpanot

Illan isäntien kausi ei ole sujunut kovin ruusuisesti. HPK on tällä hetkellä seitsemän ottelun mittaisessa tappioputkessa ja sarjajumbona. Hämeenlinnalaiset onnistuivat kuitenkin naaraamaan yhden pisteen keskiviikkona, kun kamppailu Ässiä vastaan venyi voittomaalikilpailuun saakka. HPK:lla on sarjassa vähiten tehtyjä maaleja.

Lukko on sen sijaan kolmen ottelun voittoputkessa. Taakse ovat jääneet Ässät, Tappara ja SaiPa. Raumalaiset ovat voittaneet molemmat keskinäiset kohtaamiset tällä kaudella.

JYP (4.)-SaiPa (9.) | Kokoonpanot

Molemmat joukkueet pelasivat perjantaina. JYP sai kuokkaansa KalPalta, sillä Kuopiossa pelattu ottelu päättyi isäntien hyväksi peräti 5-0. Samalla katkesivat jyväskyläläisten kuuden ottelun pituinen voittoputki ja 160 minuuttia kestänyt nollapeliputki.

SaiPa sen sijaan kaatoi kotonaan HIFK:n voittomaalikilpailun jälkeen luvuin 1-0. Lappeenrantalaiset ovat pelanneet viime aikoina melkoisen määrän jatkoaikoja, sillä tauon jälkeen pelatusta kuudesta ottelusta peräti viisi on mennyt yli varsinaisen peliajan. SaiPa on tuolloin hävinnyt vain kerran.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Syksyllä SaiPa ryösti pisteet Jyväskylästä maalein 4-1, mutta JYP haki marraskuun lopulla revanssin 4.-0.

KooKoo (11.)-Pelicans (10.) | Kokoonpanot

Pelicans saapuu mittelöön kahden ottelun voittoputkessa, sillä joukkue on tällä viikolla napsinut niukat voitot KalPasta ja Ässistä. KooKoo sen sijaan kaatoi keskiviikkona kotonaan Jukurit väkevästi 5-4, mutta joukkue nöyrtyi perjantaina Ilvekselle 3-2. Kouvolalaiset selättivät juuri keskiviikkona seitsemän ottelun pituisen tappioputkensa.

Joukkueet ovat kohdaneet tällä kaudella jo neljästi ja voitot ovat tasan 2-2. Ottelut ovat kuitenkin ailahdelleet paljon, sillä kahdessa paikallismittelössä on nähty runsaasti maaleja. Kauden ensimmäinen kohtaaminen venyi puolestaan jatkoajalle, ja edellinen kamppailu päättyi Pelicansin niukkaan 2-1-voittoon.

Kärpät (2.)-TPS (1.) | Kokoonpanot

Kierroksen kiistaton kärkikamppailu käydään Oulussa. Kärpät on kahden ottelun voittoputkessa, mutta joukkue on pelannut melko tasaisia pelejä. Isännät pelasivat edellisen kerran keskiviikkona Ilvestä vastaan, ja tuloksena oli 5-4-jatkoaikavoitto.

Turkulaisten seitsemän ottelun voittoputki tuli päätökseensä keskiviikkona, kun HIFK kukisti joukkueen Nordenskiöldinkadulla. TPS kuitenkin korjasi kurssiaan jo perjantaina voittomalla Tapparan 3-1. Turkulaisilla on meneillään kovatasoinen viikko, sillä joukkue kohtaa HIFK:n, Tapparan ja Kärpät.

Kärpät ja TPS ovat kohdanneet nyt kahdesti ja molemmat kamppailut ovat päättyneet kotivoittoihin.

Sport (13.)-Ilves (12.) | Kokoonpanot

Vaasassa luvassa lienee tiukkaa vääntöä, sillä joukkueet kamppailevat samoista sijoituksista ja paikasta kymppisakissa. Illan isännillä on meneillään neljän ottelun tappioputki. Sport pelasi edellisen kerran keskiviikkona, jolloin KalPa oli jatkoajan jälkeen parempi maalein 2-1.

Ilves sen sijaan katkaisi orastavan tappioputkensa perjantaina kaatamalla KooKoon luviin 3-2. Tamperelaiset ovat viime aikoina vieneet pelin usein jatkoajalle, sillä joulunjälkeisistä viidestä pelistä jopa kolme on venynyt 60 minuuttia pidemmäksi.

Joukkueet ovat kohdanneet neljästi ja voitot ovat tasan 2-2.

Tappara (3.)-Ässät (6.) | Kokoonpanot

Tappara on ajautunut kolmen ottelun tappioputkeen, sillä Lukko, JYP ja TPS ovat kaataneet tamperelaiset. Kotonaan joukkue on kuitenkin neljän ottelun voittoputkessa. Ässät sen sijaan voitti keskiviikkona HPK:n, mutta joutui nöyrtymään eilen Pelicansille.

Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti ja molemmat kamppailut ovat venyneet jatkoajalle. Ässät voitti alkusyksystä kotonaan voittomaalikilpailun jälkeen ja marraskuussa Hakametsässä jatkoajalla.

Jukurit (14.)-KalPa (8.) klo 19.30 | Kokoonpanot

Mikkelissä pelataan kauden kolmas Savon derby, joka alkaa muutaman tunnin muita otteluita myöhemmin taitoluistelukilpailun takia. Kaikki kuluvan kauden paikallisväännöt ovat päättyneet KalPan voittoon.

Jukurit on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan, sillä täyden pistepotin ovat vieneet Kärpät ja viimeisimpänä KooKoo. Mikkeliläiset ovat tehneet myös sarjassa toiseksi vähiten maaleja.

KalPa on sen sijaan voittanut kaksi viimeisintä kamppailuaan. Keskiviikkona kuopiolaiset nappasivat jatkoaikavoiton Sportista, perjantaina tuloksena oli puolestaan vahva 5-0-voitto JYPistä. KalPa on pelannut joulutauon jälkeen viidesti - otteluista neljä on venynyt yli varsinaisen peliajan.


---
Julkaisija: Anni Saarela