Uusia sopimuksia – tässä vuodenvaihteen jatkosopimukset kootusti

5.1.2018
Uusia sopimuksia – tässä vuodenvaihteen jatkosopimukset  kootusti

Kuva: Jiri Halttunen

Liiga-joukkueet ovat julkistaneet vuodenvaihteen molemmin puolin ison kasan uusia pelaaja- ja valmentajasopimuksia tuleville kausille. Kokosimme jatkosopimusuutiset saman otsikon alle joukkuettain.

HIFK

Joukkueessa jatkavat ensi kaudella maalivahti Atte Engren sekä hyökkääjät Thomas Nykopp ja Micke-Max Åsten. Engrenin sopimus on mallia 1+1 vuotta, Nykoppin sopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta ja Åstenin sopimus on kolmevuotinen.

HPK

Päävalmentaja Antti Pennasen ja valmentaja Antti Miettisen lisäksi valmentaja Timo Turusen sekä maalivahti- ja videovalmentaja Juha Lehtolan jatkosopimukset pitävät osaavan ryhmän kasassa.

– Oli HPK:lle selkeä valinta jatkaa koko valmennustiimin sopimuksia 2019 kevääseen asti. Valmennuksella on selvät vastuualueet ja he täydentävät osaamisellaan toisiaan, kommentoi HPK Liiga Oy:n toimitusjohtaja Antti Toivanen.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennasen sopimukseen sisältyy molemminpuolinen optio kausista 2019-2021.

Puolustaja Petteri Nikkilä jatkaa HPK:ssa seuraavat kolme kautta ja hyökkääjä Eetu Tuulola kaksi kautta. HPK käyttää myös optionsa kaudesta 2018-19 Teemu Turusen, Jere Innalan ja Harri Kainulaisen sopimuksista. Nuorten SM-liigassa pelaava Erkka Seppälä on tehnyt ensimmäisen Liiga-sopimuksensa, jonka kesto on 2+1 vuotta. Puolustaja Miro Karjalainen on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen.

Ilves

Hyökkääjät Teemu Rautiainen ja Arttu Ruotsalainen ovat tehneet kevääseen 2020 ulottuvat jatkosopimukset. Rautiaisen sopimus on 1+1-vuotinen. Sopimuksessa on pykälä, joka mahdollistaa siirtymisen ulkomaille sopimuskauden toisena vuonna.

Jukurit

Juuso Hahl ja Mika Tarvainen täydentävät Risto Dufvan valmennustiimin tulevana kautena. Mikko Hakkaraisen rooli laajenee. Tällä kaudella Marko Kauppisen kanssa Jukurien A-nuoria valmentanut Teemu Suokas vahvistaa valmennuskolmikkoa fysiikka- ja taitopuolella. Dufvan, Hahlin, Tarvaisen ja Suokkaan sopimukset yltävät kevääseen 2020 asti.

Mikko Hakkarainen vastaa tulevien kausien Jukurit-joukkueen rakentamisesta yhdessä päävalmentaja Dufvan kanssa.

Jukurien mukaan joukkueen rakentaminen kaudelle 2018-19 on hyvällä mallilla, ja koossa on vajaa parikymmentä pelaajasopimusta. Niistä ja tulevien kausien suunnitelmista Jukurit tiedottaa lisää kauden päätyttyä.

JYP

Puolustaja Juuso Vainio on solminut kevääseen 2020 ulottuvan jatkosopimuksen. Micke Saari jatkaa JYPissä yksivuotisella jatkosopimuksella. Puolustajalupaus Anttoni Honka, 17, on tehnyt JYPin kanssa kevääseen 2020 ulottuvan jatkosopimuksen.

KalPa

Erinomaisia otteita syyskaudella esittänyt maalivahti Niko Hovinen jatkaa kuopiolaisten paidassa myös ensi kaudella. KalPalla on koossa kaikkiaan 20 pelaajasopimusta. Jatkosopimukset ovat solmineet lisäksi Alexander Ruuttu, Balazs Sebok, Otto Leskinen, Joni Ikonen, Mikko Nuutinen ja Denis Godla.

KalPan sopimustilanne 2018-19

Maalivahdit: Denis Godla (2020), Niko Hovinen (2019), Arttu Ruotsalainen (2019)
Puolustajat: Otto Leskinen (2020), Mikael Seppälä (2019+2020), Konsta Mäkinen (2019), Valtteri Parikka (2019)
Hyökkääjät: Mikko Nuutinen (2020), Balazs Sebok (2020), Aleksi Klemetti (2020), Leevi Aaltonen (2020), Eetu Luostarinen (2020), Joni Ikonen (2019), Alexander Ruuttu (2019), Alexandre Texier (2019), Kai Kantola (2019), Frank Gymer (2019), Henri Knuutinen (2019), Topi Piipponen (2019), Tommi Jokinen (2019)

KooKoo

KooKoo on solminut kaksivuotiset jatkopestit Olli Korhosen, Joonas Odenin, Arttu Pellin, Santeri Salmelan, Oskari Salmisen ja Peetro Seppälän kanssa. Pelaajista kaikki Odenia lukuun ottamatta ovat päässeet vähintään maistamaan Liiga-vauhtia kuluvalla kaudella. Seppälä, Salmela ja Oden ovat myös pukeneet ylleen leijonapaidan alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa.

Kärpät

Joukkueen valmennusryhmään kuuluvat Ari Hilli, Toni Sihvonen ja Lauri Mikkola ovat jatkaneet sopimuksiaan kauden 2019-20 loppuun. Aiemmin tänä syksynä Kärpät solmi vastuuvalmentaja Mikko Mannerin kanssa sopimuksen, joka pitää miehen Oulussa myös kevääseen 2020.

Jatkosopimukset ovat solmineet myös puolustaja Mikko Niemelä ja maalivahti Veini Vehviläinen. Niemelän sopimus on yksivuotinen, Vehviläinen kiinnitettiin optiovuoden lisäksi vielä yhdeksi lisävuodeksi, kevääseen 2020 saakka.

Lukko

Hyökkääjä Heikki Liedes on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen.

– Liedes tulee olemaan meille tärkeä pelaaja, jolla on iso potentiaali tulevaisuuteen. Kyseessä on positiivinen persoona ja vahva urheilija, joka on kova tekemään töitä. Nuori mies, jolle on kaikki portit auki, Lukon päävalmentaja Pekka Virta sanoo.

SaiPa

Puolustaja Kalle Maalahti on tehnyt kevääseen 2019 ulottuvan jatkosopimuksen. Jatkosopimuksen julkisti SaiPan kannattajaryhmä Willimiehet 10-vuotisjuhliensa kunniaksi tekemässään tifossa.

Sport

Joukkue on tehnyt jatkosopimukset kolmen hyökkääjän kanssa, kun läpimurtokauttaan pelaavat Joel Kiviranta ja Aleksi Ainali sekä seuran luottopelaajiin kuuluva Erik Riska jatkavat kotkapaidassa kauden 2019-20 loppuun. Sportilla on nyt ensi kaudeksi 12 julkaistua pelaajasopimusta sekä neljä optiota.

Tappara

Tappara on tehnyt jatkosopimukset viiden pelaajansa kanssa. Kolmevuotisiin sopimuspapereihin nimensä ovat laittaneet keskushyökkääjä Otto Rauhala ja tulokaspuolustaja Toni Utunen, kaksivuotisen jatkon on tehnyt laitahyökkääjä Jere Karjalainen, ja yhdestä lisävuodesta ovat sopineet puolustajat Otso Rantakari ja Valtteri Kemiläinen. Lisäksi Tappara on tehnyt jatkosopimuksen 19-vuotiaan oman kasvattinsa Otto Mäkisen kanssa. Hyökkääjän uusi sopimus on mallia 1+1.

TPS

TPS-puolustaja Ilkka Heikkinen on tehnyt TPS:n kanssa yhden vuoden jatkosopimuksen. Heikkinen on Liiga-puolustajien maalipörssin ykkönen 12 osumallaan.


---
Julkaisija: Antti Seppänen