Luostariselle hattutemppu ja neljä tehopistettä – TPS kaatoi Tapparan

5.1.2018
Luostariselle hattutemppu ja neljä tehopistettä – TPS kaatoi Tapparan

Luostarien teki ottelukohtaisen piste-ennätyksensä. (Kuva: Mikko Pylkkö)

Perjantaisen Liiga-kierroksen kohokohta nähtiin Kuopiossa, kun vasta 19-vuotias Eetu Luostarinen iski neljä tehopistettä ja johti KalPan peräti viiden maalin voittoon JYPistä. SaiPalla ja HIFK:lla olivat osumat tiukassa, TPS puolestaan kaatoi kotonaan Tapparan.

Ilves-KooKoo 3-2 (0-0, 1-1, 2-1)
>> Tilastot
>>Maalit

Ilves otti viidennen perättäisen voittonsa KooKoosta. Isännät käänsivät pelin itselleen kolmannessa erässä, kun Ville Meskanen ja Teemu Rautiainen iskivät maalin mieheen ylivoimalla. Tamperelaisten paras pistemies oli Rautiainen, joka viimeisteli tehot 2+1.

Hakametsässä avauserä oli maaliton, mutta Rautiainen aloitti maalinteon erätauon jälkeen. KooKoo onnistui kaventamaan sekä toisessa että kolmannessa erässä, mutta Patrick Bjorkstrandin ja Emil Kristensenin osumat eivät riittäneet voittoon asti.

KalPa-JYP 5-0 (0-0- 4-0, 1-0)
>> Tilastot
>>Maalit

KalPa näytti kaapin paikan kotihallissaan ja katkaisi samalla JYPin kuuden ottelun voittoputken. Illan kiistaton tähti oli vasta 19-vuotias Eetu Luostarinen. Nuori hyökkääjä iski hattutempun ja syötti Alexander Ruutun 2-0-osuman.

Luostarinen aloitti maalinteon ylivoimalla ajassa 26.42. NHL-lupaus iski oman ottelukohtaisen tehopiste-ennätyksensä vain hieman alle seitsemässä minuutissa, ja hattutempun sinetöinyttä kolmatta maalia juhlittiin vain sekunti ennen toisen erän loppua.

JYPillä katkesi voittoputken lisäksi myös nollapelien sarja, sillä jyväskyläläiset olivat ennen perjantaita pelanneet hieman yli 160 minuuttia ilman omiin mennyttä kiekkoa.

SaiPa-HIFK 1-0 VL (0-0, 0-0, 0-0, 0-0, 1-0)
>> Tilastot
>>Maalit

Lappeenrannassa maali oli kuin noiduttu, sillä ottelun ainoa osuma nähtiin vasta voittomaalikilpailussa. Voiton vei lopulta SaiPa, joten joukkueiden kohtaamiset jatkoivat syyskaudelta tuttua kotivoittojen sarjaa.

Kamppailu oli lähellä ratkaisua jo jatkoajalla, kun isäntien Cody Kunyk sai kiekon Atte Engrenin selän taakse. Tilanne kuitenkin tulkittiin maalivahdin häirinnäksi, eikä osumaa lopulta hyväksytty.

SaiPa kuitenkin nappasi suuremman pistepotin voittomaalikilpailussa, kun juuri Kunyk iski ottelun ainoan maalin.

TPS-Tappara 3-1 (1-0, 2-0, 0-1)
>> Tilastot
>>Maalit

Turkulaiset käänsivät keskiviikkoisen HIFK-tappion jälkeen kurssinsa ylöspäin kaatamalla Tapparan. Isännät pääsivät avauserässä johtoon Patrik Virran maalilla, mutta voiton salaisuus oli lopulta toisen erän ylivoimapeli. Sekä Tomi Kallio että Oskari Siiki viimeistelivät illan osumansa ylivoimalla.

Tapparan Otto Rauhala kavensi peliä vielä toisen erän loppumetreillä, mutta maali ei riittänyt voittoon saakka. Tappio oli tamperelaisten kolmas peräjälkeen. Turkulaiset eivät puolestaan ole hävinneet kotonaan sitten marraskuun.

Ässät-Pelicans 1-2 (0-1, 0-0, 1-1)
>> Tilastot
>>Maalit

Porissa nähtiin tiukkaa vääntöä, kun Pelicans nappasi kauden toisen voittonsa Ässistä. Ratkaisu saatiin lopulta vasta kolmannessa erässä.

Vierailijat aloittivat maalinteon jo 11 minuutin kohdalla, kun Libor Sulak laittoi kiekon tolppien väliin ylivoimalla. Ässät pääsi tasoittamaan pelin toisessa erässä Antoine Laganieren osumalla, mutta porilaisten vire ei riittänyt suurempaan kiriin.

Pelicansin voittomaali näki päivänvalon vasta kolmannen erän loppupuoliskolla, kun Hannes Björninen nakutti kauden kuudennen osumansa.


---
Julkaisija: Anni Saarela