Viikon tulikuumin tulee TPS:stä – “Mallia tunteesta, kun kiekko painuu verkkoon”

1.1.2018
Viikon tulikuumin tulee TPS:stä – “Mallia tunteesta, kun kiekko painuu  verkkoon”

Eric Perrin teki Liiga-historiaa menneellä viikolla. (Kuva: Timo Savela)

TPS:n ikinuori Eric Perrin on valittu Liiga-viikon tulikuumimmaksi pelaajaksi. Perrinin jälkeen listalle sijoittuvat Kärppien Julius Junttila ja Tapparan Mikko Lehtonen.

42-vuotiaan Eric Perrinin pistetahti hipoo huippuvuosien lukemia. Joulukuun viiden maalinsa myötä yhden kauden maaliennätykseen on matkaa enää neljän osuman verran. Rikkomassa kaikkien aikojen vanhimpana Liiga-pelaajana 30:n ja todennäköisesti myös 40 pisteen haamurajat.

"Upea ura Liigassa sai taas yhden täyttymyksen Perrinin siirtyessä ulkomaalaispelaajien kaikkien aikojen pistepörssin kärkeen ohi Otakar Janeckyn. "Eki" on pelannut tälläkin kaudella lähes piste per peli –tahdissa. Kuluneella viikolla yhteensä neljä maalia. Nuoremmat pelaajat voivat ottaa mallia tunteesta, joka välittyy kiekon painuessa verkkoon."

Julius Junttila on rikkonut jo yhden kauden piste-ennätyksensä Liigassa. Juonikas 26-vuotias laitahyökkääjä on takonut syyskauden aikana hurjan määrän syöttöpisteitä. 50 syöttöpisteen haamurajan on saavuttanut viimeisten 25 kauden aikana vain kaksi pelaajaa. Rikkooko Junttila rajan tällä kaudella?

"Liike omaa luokkaansa. Pystyy pitämään kiekkoa, tuntuu kuin vastustajan puolustajat eivät uskaltaisi edes iskeä kiinni. Jakaa jatkuvasti upeita syöttöjä. Oma laukaisu-uhka voisi tuoda vielä lisävivahdetta ja monipuolisuutta hyökkäyspäähän. Viikon saldo 2+4, +4."

Puolustaja Mikko Lehtonen on löytänyt viime kierroksilla erinomaisen pistevireen. 23-vuotias Lehtonen on viiden ottelun pisteputkessa (3+3). Maajoukkuemies on iskenyt seitsemästä maalistaan viisi ylivoimalla.

"Työteliäs ja jämäkkä puolustaja on saanut viime vuosina rutkasti lisää eväitä kiekolliseen peliinsä. Kehityshalu on kovaa luokkaa ja jatkossa tie vie isompiin ympyröihin. Osui vastustajan maaliin kuluneella viikolla peräti kolme kertaa."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä
---
Julkaisija: Antti Seppänen