JYP eteni CHL:n semifinaaleihin – jatkopaikan takasi upea vierasvoitto Tshekistä

12.12.2017
JYP eteni CHL:n semifinaaleihin – jatkopaikan takasi upea vierasvoitto Tshekistä

JYP pitää CHL:ssä Liiga-joukkueiden mainetta yllä. (Kuva: Jiri Halttunen / CHL)

JYP eteni tiistaina Tshekissä Champions Hockey Leaguen semifinaaleihin, kun Kometa Brno kaatui neljännesfinaalien toisessa osaottelussa vakuuttavan esityksen jälkeen lukemin 3–5. JYPin seuraava vastustaja on tshekkiläinen Oceláři Třinec.

Kometa Brno–JYP 3–5 (0–3, 1–0, 2–2)
JYP jatkoon yhteismaalein 8–6
>> Tilastot
>> Maalit

JYP oli viikko sitten kotiottelussaan pelin alussa vaikeuksissa ja vieraat pääsivät kahden maalin karkumatkalle. Tiistaina Brnossa jyväskyläläiset olivat hereillä ottelun alusta saakka ja jyräsivät ensimmäisessä erässä 0–3-johtoon. Jarkko Immonen sivalsi viiden minuutin pelin jälkeen avausosuman. Ajassa 13.36 Juuso Puustinen lisäsi johdoksi 2-0 ja pelikellon näyttäessä aikaa 14.57 tshekkiläisten verkkoja heilutti läpiajoon päässyt Janne Kolehmainen.

Toisessa erässä JYP sortui jäähyihin, ja Kometa Brno pääsi pelijuoneen kiinni. Jäähyt kostautuivat erän loppupuolella ja kotijoukkue pääsi kaventamaan Luboš Horkýn osumalla.

Kolmannessa erässä JYP sai taas pelinsä kulkemaan ja karkasi uudelleen kolmen maalin karkumatkalle, kun Joonas Nättinen ampui neljännen maalin ajassa 47.10. Kahdesta seuraavasta osumasta vastasivat kuitenkin tshekkiläiset. Ensin Martin Nečas iski Kometa Brnon kahden maalin päähän. Kolme ja puoli minuuttia myöhemmin Tomáš Svoboda laukoi lukemiksi 3-4. Kotijoukkue koetti hakea tasoitusosumaa lopussa ilman maalivahtia, mutta JYP pääsi ratkaisemaan tyhjään maaliin. Osumasta vastasi järkälemäinen Nolan Yonkman.

– Älyttömän hyvä avauserä meiltä ja oltaisiin voitu tehdä enemmänkin maaleja. Oli huonoa tuuriakin, ettei niitä tullut enempää, sillä se oli meiltä ehkä koko kauden paras erä. Jätkillä oli juuri oikea asenne, sopiva lataus, mutta mukana pelistä nauttiminen. Pitää muistaa, että tässä oli kuitenkin Tshekin mestari vastassa.

- Olen todella ylpeä, että joukkue pystyi juuri silloin kun sitä tarvitaan pelaamaan noin hyvän erän ja noin vahvan pelin kun täytyy. Lämmitti kyllä valmentajan sydäntä, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen iloitsi.

CHL:n semifinaaleissa JYP kohtaa jälleen tshekkiläisjoukkueen, vastaan asettuu Oceláři Třinec. Semifinaalien ensimmäiset osat pelataan 9.-10.1. ja toiset 16.-17.1.

Neljännesfinaalien toiset ottelut 12.12.

Kometa Brno CZE–JYP 3-5
JYP jatkoon yhteismaalein 8–6

Brynäs IF, SWE–Oceláři Třinec, CZE 3-5
Oceláři Třinec jatkoon yhteismaalein 8–4

Växjö Lakers, SWE–SC Bern, SUI 4-2
Växjö Lakers jatkoon yhteismaalein 6–5

ZSC Zürich Lions, SUI–Bílí Tygři Liberec, CZE 0–2 VL (0-1)
Bílí Tygři Liberec jatkoon yhteismaalein 2–1

>> Lue lisää: championshockeyleague.com


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen