Valmentaja Mikko Saarinen on kuollut

5.12.2017
Valmentaja Mikko Saarinen on kuollut

Tapparan, Bluesin ja Pelicansin Liiga-joukkueiden valmentajana toiminut Mikko Saarinen on kuollut. Saarinen menehtyi vaikean sairauden murtamana vain 47-vuotiaana.

Tapparan juniori-ikäluokkien valmentajana pitkän uran tehnyt Saarinen nousi Tapparan Liiga-joukkueen valmennusryhmään kaudella 2004-05. Samalla kaudella hän debytoi myös kirvesrintojen päävalmentajana.

Syksyllä 2008 uudelleen Tapparan päävalmentajaksi nimetyllä Saarisella todettiin keväällä 2009 vakava sairaus. Saarinen palasi kuitenkin valmennustehtäviin jo seuraavalle kaudelle.

Valmennusura jatkui Bluesissa Lauri Marjamäen apuvalmentajana. Helmikuussa 2013 Saarinen nousi Bluesin päävalmentajaksi. Seuraavalla kaudella hän toimi Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen valmennusryhmässä. Pelicansin valmennukseen Saarinen liittyi kausiksi 2014-16.

Pitkän uran Tapparassa tehneen Saarisen poismeno on koskettanut syvältä tamperelaisseuraa.

– Mikko muistetaan pitkäaikaisesta ja tarmokkaasta ponnistelusta juniori- ja Liigakiekkoilumme hyväksi. Se työ oli pyyteetöntä ja periksiantamatonta ison tapparasydämen omaavan valmentajan työtä, Tamhockey Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Penttilä kirjoittaa Tapparan verkkosivuilla.

– Mikko oli reilu, rehellinen ja luonteeltaan vahva tapparalainen, joka oli valmis tekemään töitä väliin erittäin vaativissa ja vaikeissa olosuhteissa. Hän oli aina valmis auttamaan omalla ammattimaisella toiminnallaan. Me, jotka saimme tehdä Mikon kanssa läheistä yhteistyötä, arvostimme Mikkoa älykkäänä ja muut huomioon ottavana ihmisenä.


---
Julkaisija: Antti Seppänen