Liiga tiistaina: Juhlailta tarjoaa seitsemän huippuottelua

5.12.2017
Liiga tiistaina: Juhlailta tarjoaa seitsemän huippuottelua

Liigassa juhlitaan tiistaina itsenäistä Suomea seitsemällä paikkakunnalla Suomi 100 –teeman merkeissä. Helsingissä pelataan ulkoilmaottelu HIFK:n ja Kärppien välillä. Lue taustat hienolle illalle.

HIFK - Kärpät | Kokoonpanot

HIFK:n erinomainen vire on vienyt joukkueen kuuden ottelun voitto- ja 10 ottelun pisteputkeen. Kotonaan HIFK on voittanut 11 ottelua peräkkäin. Kärppien voittoputki katkesi lauantaina Ässiä vastaan. Pisteputki on kuitenkin jo 11 ottelun mittainen. HIFK ja Kärpät ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti Oulussa, ja Kärpät on vienyt molemmat ottelut nimiinsä.

Ilves - Lukko | Kokoonpanot

Ilves oli voitokas perjantaina kotonaan JYPiä vastaan. Kuudesta edellisestä kotipelistään tamperelaiset ovat voittaneet neljä. Lukko hävisi lauantaina Tapparalle. Raumalaiset ovat hävinneet neljä viidestä viime ottelustaan. Edellinen kolmen pisteen vierasvoitto on tullut 13. lokakuuta. Lokakuun lopulla Lukko voitti Ilveksen Raumalla 3-2.

Jukurit - TPS | Kokoonpanot

Jukurit on hävinnyt neljä edellistä otteluaan. Kotitappioiden putki on venynyt jo yhdeksään otteluun. TPS hävisi edellisen ottelunsa HIFK:lle perjantaina. Kuudesta viimeisestä vierasottelustaan TPS on voittanut vain yhden. Lokakuussa TPS voitti Jukurit Mikkelissä 5-4.

KalPa - HPK | Kokoonpanot

KalPa on voittanut peräti kahdeksan viimeisintä otteluaan. Pisteputki on jo 11 ottelun mittainen. Kotipelien pisteputki on venynyt yhdeksään otteluun. HPK voitti lauantaina vieraskaukalossa Sportin. Viidestä viimeisestä vieraspelistä Kerholla on kolme voittoa. Lokakuussa HPK voitti KalPan Hämeenlinnassa 5-1.

KooKoo - SaiPa | Kokoonpanot

KooKoo kaatoi edellisessä ottelussaan perjantaina Jukurit 4-2. Kuudesta edellisestä kotiottelustaan KooKoo on voittanut kaksi. SaiPa on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan. Vieraspeleistä SaiPalla on kuitenkin kolme voittoa viimeisistä neljästä pelistä. Kauden avauskierroksilla KooKoo voitti SaiPan kahdesti yhteismaalein 11-3.

Pelicans - Tappara | Kokoonpanot

Pelicans on ollut voitokas kahdessa edellisessä ottelussaan kukistamalla HPK:n ja SaiPan. Kotiotteluiden pisteputki on neljän ottelun mittainen (kaksi voittoa). Tappara käänsi kurssinsa neljän tappion jälkeen kahden voittopelin myötä viikonloppuna. Kahdeksasta edellisestä vierasottelustaan kirvesrinnat on voittanut kuusi. Pelicans voitti Tapparan lokakuun alussa voittomaalikilpailussa 2-1, Tappara oli parempi kuun lopulla Tampereella 3-0.

Ässät - Sport | Kokoonpanot

Ässät on voittanut viisi kuudesta viime ottelustaan. Näistä kolme voittoa on tullut jatkoaikapeleissä. Kymmenestä viimeisestä kotipelistään porilaiset ovat voittaneet vain kaksi varsinaisilla peliajoilla. Sportilla on alla neljän ottelun tappioputki. Vierasotteluissaan vaasalaiset ovat pelanneet 10 peliä putkeen ilman kolmen pisteen voittoa. Syyskuussa Sport voitti Ässät Vaasassa 4-2.


---
Julkaisija: Antti Seppänen