Kärpät jatkoaikavoittoon Kaisaniemessä – KalPa teki seurahistoriaa

5.12.2017
Kärpät jatkoaikavoittoon Kaisaniemessä – KalPa teki seurahistoriaa

Ulkoilmaottelun voittajien joukkuekuva Kaisaniemen illan päätteeksi. (Kuva: Tomi Natri)

Ikimuistoinen Suomi 100 -juhlailta takana! Voittoihin ylsivät ulkoilmaottelun vienyt Kärpät, jälleen kotona juhlinut Ilves, tappioputkensa katkaissut Jukurit, historiaa tehnyt KalPa, Kaakon derbyn vienyt SaiPa, Lahdesta kaksi pistettä hakenut Tappara ja Sportin kaatanut Ässät.

HIFK-Kärpät 3-4 JA (0-0, 0-3, 3-0, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalit

Kärpät haki Helsingin Kaisaniemessä pelatusta ulkoilmaottelusta kaksi pistettä. Illan ykkösnimi oli kaksi maalia iskenyt Kärppien Mikael Ruohomaa. Ruohomaa ratkaisi ottelun tyylikkään suorituksen päätteeksi jatkoajalla 16000 katsojan edessä. Kärpät karkasi toisessa erässä kolmen maalin karkumatkalle, mutta helsinkiläisryhmä kiri päätöserässä tasoihin. HIFK:n tehokkaimmat olivat Patrik Carlsson (1+1) ja kaksi maalia alustanut Juhani Tyrväinen.

Ilves-Lukko 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)
>> Tilastot
>> Maalit

Ilves otti tiistaina kolmannen peräkkäisen kotivoittonsa, kun Lukko kaatui viihdyttävän illan päätteeksi. Lukko vastasi illan avausmaalista, kun Rony Ahonen onnistui ohittamaan vahvan ottelun pelanneen Antti Lehtosen. Tamperelaiset nousivat avauserässä tasoihin Juhani Tammisen osumalla, osumaan vahvan alustuksen teki Otto Koivula. Illan voittomaali oli toisessä erässä osuneen Teemu Rautiaisen käsialaa.

Jukurit-TPS 3-2 JA (1-1, 1-1, 0-0, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalit

Jukurit katkaisi Liigan Suomi 100 -juhlaottelussa neljän ottelun tappioputkensa kaatamalla vieraskiertueella olevan TPS:n. Varsinaisella peliajalla joukkueet iskivät maaleja vuorotahtiin. Jukureilta onnistuivat Zach Budish ja kauden avausmaalinsa tehnyt Antti Jaatinen. TPS:n osumat olivat Lucas Ekeståhl-Jonssonin (1+1) ja Ilkka Pikkaraisen käsialaa. Molemmat TPS:n ylivoimaalit alusti Ilari Filppula. Ottelun sankariksi kohosi Jukurit-kapteeni Miika Roine (1+1), joka iski ratkaisun jatkoajalla ajassa 64.33. Voitto oli Jukureille ensimmäinen TPS:stä Liiga-aikana.

KalPa-HPK 5-2 (3-0, 1-2, 1-0)
>> Tilastot
>> Maalit

KalPa laittoi tiistaina seuraennätyksen uusiksi, kun hurjassa vireessä oleva kuopiolaisryhmä otti yhdeksännen peräkkäisen voittonsa. KalPan illan ykkösnimi 20-vuotias hyökkääjä Topi Piipponen, joka iski pisteet 2+1. Illan myötä Piipponen triplasi kauden maalisaldonsa. Ottelu kääntyi KalPalle jo avauserässä, jonka kuopiolaiset veivät nimiinsä 3–0. Viime kauden hopeajoukkue nousi tiistain voitolla jo viidenneksi!

KooKoo-SaiPa 2-3 (1-0, 1-1, 0-2)
>> Tilastot
>> Maalit

SaiPa otti tiistaina kauden ensimmäisen voittonsa KooKoosta. Yhtenä Suomi 100 -juhlaotteluista toiminut Kaakon derby alkoi KooKoon merkeissä, kun Tomi Leivo ja Malte Strömwall veivät isännät johtoon. Molemmille hyökkääjille illan osuma oli kauden kuudes. SaiPa heräsi taistoon mukaan toisen erän lopussa, kun Cody Kunyk (1+1) iski kavennuksen. Päätöserässä lappeenrantalaiset kirivät voittoon Anssi Löfmanin ja Jonatan Tanuksen osumilla. Voitolla SaiPa nousi kiinni viimeiseen suoraan playoffs-paikkaan.

Pelicans-Tappara 2-3 JA (0-2, 1-0, 1-0, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalit

Tappara haki tiistaina Lahdesta kaksi pistettä Jan-Mikael Järvisen jatkoaikamaalilla. Alkuun näytti siltä, että tamperelaiset vievät mukanaan täyden pistepotin, kun Joona Luoto ja Sebastian Repo vastasivat illan avausmaaleista. Pelicans ei kuitenkaan luovuttanut ja kiri tasoihin Joonas Alanteen ja Antti Tyrväisen osumilla. Voitto oli hallitsevalle Suomen mestarille kolmas peräkkäinen. Tamperelaiset pitävät hallussaan Liigan kakkospaikkaa.

Ässät-Sport 4-3 (1-1, 0-1, 3-1)
>> Tilastot
>> Maalit

Ässät jatkoi tiistaina vahvaa nousuvirettään, kun Sport kaatui Isomäki Areenassa pitkän illan päätteeksi lukemin 4–3. Porilaisten ykkösnimi oli kahdesti osunut hyökkääjä Sami Lähteenmäki. Maalien myötä hyökkääjä päätti 16 ottelun maalittoman putkensa. Lähteenmäen lisäksi Ässistä kahden pisteen iltaa vietti italialaishyökkääjä Marco Insam (1+1). Voitto oli Ässille kuudes viimeiseen seitsemään otteluun. Sport on puolestaan voittanut viimeisestä yhdeksästä ottelustaan ainoastaan yhden.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen