Tässä ovat marraskuun parhaat maalintekijät Liigassa

30.11.2017
Tässä ovat marraskuun parhaat maalintekijät Liigassa

Marraskuun maalitykkeinä kunnostautuivat JYPin Jani Tuppurainen (vas.), Pelicansin Iikka Kangasniemi ja JYPin Juuso Puustinen. (Kuva: Mikko Pylkkö / Tomi Natri / Jiri Halttunen)

Pelicansin Iikka Kangasniemi oli marraskuun paras maalintekijä Liigassa. Kangasniemi osui kuukauden yhdeksässä ottelussaan seitsemän kertaa. Kuuteen osumaan ylsivät JYPin Juuso Puustinen ja Jani Tuppurainen.

Iikka Kangasniemi oli marraskuun peleissään erinomaisessa iskussa. Hän kokosi kuukauden otteluissaan 14 (7+7) pistettä. 22-vuotias laitahyökkääjä on kahdeksan ottelun pisteputkessa. Kangasniemen maaleista kaksi syntyi ylivoimalla, ja Ilvestä vastaan hän teki ottelun voittomaalin.

Syyskuun parhaaksi pelaajaksi valittu Juuso Puustinen löysi lokakuun lopulla kadoksissa olleen maalivireensä. Marraskuun kuudesta maalista kolme syntyi ylivoimapelissä. Kolmen pelin maaliputkessa oleva Puustinen jakaa Liigan maalipörssin kärjen Kärppien Charles Bertrandin kanssa 16 osumallaan.

37-vuotias Jani Tuppurainen on rikkonut 13 kautta kestäneellä Liiga-urallaan 20 maalin rajapyykin vain kerran. Nyt on koossa 10 maalia. Laitahyökkääjä on triplannut kauden maalimääränsä kahdeksassa viime ottelussaan.

Puolustajista kuukauden paras maalintekijä oli HIFK:n Miro Heiskanen, joka osui marraskuun aikana viidesti. Heiskanen jakaa puolustajien maalipörssin kärkipaikan yhdessä Ässien Maksim Matushkinin kanssa yhdeksällä maalillaan.

Marraskuun parhaat maalintekijät
 
Kangasniemi, Iikka  Pelicans  9 7
Puustinen, Juuso   JYP    7 6
Tuppurainen, Jani   JYP    7 6
Heiskanen, Miro    HIFK    8 5
Perrin, Eric     TPS    9 5
Strömwall, Malte   KooKoo   6 4
Kiviranta, Joel    Sport   7 4
Siikonen, Miska    Pelicans  8 4
Mäenalanen, Saku   Kärpät   8 4
Sopanen, Vili     HIFK    8 4
Hakulinen, Anrei   KooKoo   8 4
Ruuttu, Alexander   KalPa   8 4
Siiki, Oskari     TPS    8 4
Suomi, Eemeli     Ilves   9 4
Meskanen, Ville    Ilves   9 4
Kaksonen, Elmeri   SaiPa   9 4

---
Julkaisija: Antti Seppänen