KalPa kaatoi Lukon pidemmän kaavan kautta – Kantola ratkaisijana

15.11.2017
KalPa kaatoi Lukon pidemmän kaavan kautta – Kantola ratkaisijana

Kai Kantola nousi Niiralan montun sankariksi. (Kuva: Tomi Natri)

KalPa nappasi keskiviikkona kaksi pistettä, kun Lukko kaatui maratoniksi venyneen voittomaalikilpailun jälkeen 2–1. Ratkaisun saamiseksi tarvittiin peräti kahdeksantoista laukojaa, ratkaisijan viitan otti lopulta harteilleen Kai Kantola.

KalPa–Lukko 2–1 VL (1–0, 0–0, 0–1, 0–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalit

Kotijoukkue KalPa aloitti maalinteon keskiviikon ainoassa Liiga-ottelussa. Kiekko oli ensimmäisen kerran Lukko-maalissa ajassa 11.08, kun Alexander Ruuttu iski kauden kuudennen maalinsa. Ylivoimaosuman alustivat kuopiolaisjoukkueen kapteeni Tommi Jokinen ja Mathew Maione.

Ottelun seuraavaa maalia saatiin odotellakin aina ottelun viimeisille minuuteille asti. Tällä kertaa oli vierasjoukkue Lukon vuoro onnistua. Ajassa 56.37 syntyneestä tasoitusmaalista vastasi Arttu Ilomäki. Vasta videotarkistuksen jälkeen hyväksytyn osuman alusti Toni Koivisto. Maali oli Lukko-hyökkääjälle kauden viides.

Jatkoaika ei tuonut ratkaisua, eikä ratkaisu syntynyt helpolla voittomaalikilpailussakaan. Voittajan selvittämiseksi tarvittiin keskiviikkona peräti kahdeksantoista laukojaa. Voittomaalikilpailussa onnistuivat Ruuttu, Ville Vahalahti, kaukaloon paluun tehnyt Lauri Tukonen, Ville-Vesa Vainiola ja ratkaisevan osuman iskenyt Kai Kantola.

Voitto oli KalPalle kolmas viimeiseen neljään otteluun, lisäksi kuopiolaiset ovat neljän ottelun pisteputkessa. Voiton myötä KalPa nousi 25 pisteeseen sekä Ilveksen ja Sportin ohi 12. sijalle. Lukko löytyy neljänneltä sijalta 40 pisteellä.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen