Puolustajat miehittivät tulikuumien kärjen – “uskomaton maajoukkuedebytti”

14.11.2017
Puolustajat miehittivät tulikuumien kärjen – “uskomaton maajoukkuedebytti”

Miro Heiskanen on osunut syyskauden 10 ottelussaan jo kuusi kertaa. (Kuva: Vesa Koivunen)

Liigassa palataan tiistaina takaisin arkeen, kun maajoukkuetauko on ohi. Viikon tulikuumien pelaajien listan kärjessä ovat maajoukkueessa vakuuttaneet HIFK:n Miro Heiskanen ja Kärppien Miika Koivisto sekä syyskauden maalivahtiparhaimmistoon kuuluva Lukon Kaapo Kähkönen.

18-vuotias Miro Heiskanen pelaa upeaa kautta. Piste per peli –tahtia Liigassa ylläpitänyt huippulahjakkuus näytti tauolla osaamistaan myös maajoukkueessa. Ennen maajoukkuedebyyttiä iski kaksi maalia Sportin verkkoon.

"Nuorukainen on ollut Liigassa joukkueensa paras kenttäpelaaja, eikä arkaillut maajoukkueessakaan. Kaksi maalia ja "mitään pelkäämätön asenne" – uskomaton debyytti! Välillä voisi laukoa hiukan hanakammin. Paha moka Kanadaa vastaan ei näkynyt seuraavan vaihdon kehonkielessä."

Miika Koivisto johtaa puolustajien pistepörssiä 17 pisteellään. Viime kaudella Liigan parhaaksi puolustajaksi valittu 27-vuotias Koivisto etenee urallaan isoin askelin kohti entistä suurempia saappaita.

"Liigan tehokkain puolustaja pääsi osoittamaan taitojaan kansainvälisissä peleissä Karjala-turnauksessa. Liigaan verrattuna pelasi maajoukkueessa enemmän puolustusvoittoisesti, mutta totutun varmasti ja sai valmennukselta peliaikaa myös Ruotsi-pelin loppuminuuteilla. Liigan parhaimmistoa olevat kiekollisen pelin taidot auttavat siirtymistä kansainvälisiin peleihin."

Kaapo Kähkönen kantoi päävastuuta Lukon maalilla jo viime kaudella, mutta tällä kaudella 21-vuotias maalivahti on lyönyt itsensä lopullisesti läpi Liigassa. Maalivahtitilastojen kakkonen lukemin 1,72 / 93,3.

"Pelaa tasaista kautta. Peliminuutit ovat hurjia, mutta taso säilyy. Miehen varmuus heijastuu puolustajien oman pään pelissä. Ei olisi yllätys, jos Kähkönen pukisi myös Leijona-paitaa päälle. Itseluottamus on juuri nyt korkealla tasolla."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen