SaiPa hankki kanadalaishyökkääjä Peter Quennevillen

10.11.2017
SaiPa hankki kanadalaishyökkääjä Peter Quennevillen

SaiPa on tehnyt kautta 2017–18 koskevan sopimuksen kanadalaishyökkääjä Peter Quennevillen kanssa. Sopimukseen sisältyy joulutaukoon kestävä tryout-jakso.

23-vuotias Peter Quenneville on Columbus Blue Jacketsin seitsemännen kierroksen varaus kesältä 2013. 87-kiloinen hyökkääjä edusti viime kaudella tanskalaista Aalborgia, jossa mies kasasi 45 ottelussa pisteet 30+19, lisäksi miehen tilille merkittiin seitsemän playoffs-ottelua pisteillä 1+2. Kauden päätteeksi Quenneville palkittiin Tanskan liigan parhaana maalintekijänä.

Niin keskus- kuin laitahyökkääjäkin paikalla viihtyvä Quenneville on pelannut alkukauden Tshekin pääsarjan Dynamo Pardubicen paidassa, jossa 12 ottelussa syntyi pisteet 2+1.

Pohjois-Amerikasta Quennevillellä on kokemusta eri juniorisarjojen lisäksi AHL:stä ja ECHL:stä. AHL:ssä tilille kertyi kaudella 2015–16 yksi ottelu Lake Erie Monstersin riveissä ilman pistemerkintöjä ja ECHL:ssä mies teki Cincinnati Cyclonesin riveissä samalla kaudella 58 ottelussa pisteet 11+15.

– Quenneville on oikealta ampuva pelaaja, jota olemme etsineet. Hänellä on potentiaalia olla hyvä maalintekijä ja tuo hyvällä laukauksellaan varmasti vaihtoehtoja ylivoimapelaamiseemme. Lisäksi hänellä on jo kokemusta europpaalaisesta jääkiekosta, joka varmasti helpottaa sopeutumista, SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa kertoi.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen