Tulokkaat tutuiksi: Kotkaniemi tekee tuhoa sähäkällä vedollaan

9.11.2017
Tulokkaat tutuiksi: Kotkaniemi tekee tuhoa sähäkällä vedollaan

Kotkaniemi iski debyyttiottelussaan tehot 1+1.

Sentterilupaus Jesperi Kotkaniemi debytoi Liigassa tällä kaudella vasta 17-vuotiaana. Ässäkasvatti laukoo kovaa ja kuuntelee ketjukaveri Sami Lähteenmäen neuvoja korvat höröllä. Entä onko luonne yhtä kipakka kuin laukauskin?

Oli syyskuun yhdeksäs päivä, kun vasta 17-vuotias Jesperi Kotkaniemi puki Porin Ässien pelipaidan päälleen ja hyppäsi kaukaloon Liiga-joukkueen riveissä. Edelliskaudella sentteri pelasi vielä Ässissä Nuorten SM-liigaa. Kausi päättyi Ässissä ja alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa hopeiseen mitaliin.

Tilaisuus Liiga-debyyttiin tuli vain pari kuukautta myöhemmin. Porilaiset voittivat lopulta kauden avauksessa Ilveksen maalein 6-2, mutta sentterin muut muistikuvat ovat vähäiset.

− Olin todella innoissani. Peli meni innostuksessa ja flow'ssa, joten muistikuvia ole kovinkaan paljon.

Hyökkääjä teki ensimmäisessä ottelussaan maalin ja syötti toisen osuman. Vain viikkoa myöhemmin vasta ensi kesänä varausikään tuleva porilainen iski Jukureita vastaan tehot 1+2.

Nyt Kotkaniemi on pelannut 21 ottelua tehoin 5+4. Peliaikaakin on kertynyt keskimäärin 15 ja puoli minuuttia ottelua kohden, joten vastuuta on tarjolla riittämiin.

Se helpottaa uuteen ympäristöön hyppäämistä.

− Oli mukavaa saada kauden alkuun muutama onnistuminen, ne nostivat itseluottamusta todella paljon. Tuntuu hyvältä, että valmennuksella on minuun luottoa.

Liigassa muun muassa vauhti on kovempaa kuin junioripeleissä.

− Kaukalossa on myös isompia äijiä, joiden kanssa joutuu kamppailemaan kovemmin.

17-vuotias on pelannut paljon yli kymmenen vuotta vanhemman Sami Lähteenmäen kanssa. Kaksikko on tehnyt tällä kaudella yhteensä jo 24 pistettä.

− Hänen kanssaan on todella mukava pelata. Sami on vanhempi pelaaja, joten häneltä saa kentällä ja sen ulkopuolella vinkkejä. Pystyn ammentamaan niistä joka päivä.


Vinkkejä satelee kopissa myös muilta pelikavereilta päivittäin.

Tuhoja tekemässä

188-senttinen Kotkaniemi on sopeutunut liigavauhtiin hyvin. Sentteri tietää vahvuuksiensa olevan ehdottomasti hyökkäämisessä.

− Tykkään pelata kiekon kanssa varsinkin hyökkäyspäässä. Minulla on hyviä oivalluksia.

− Minulla on myös kova veto, jota pitäisi käyttää entistä enemmän. Voin tehdä sillä tuhoa.

Jesperin isä ja Ässien apuvalmentaja Mikael Kotkaniemi tunnetaan tulisesta luonteestaan ja kipakoista lausunnoistaan. Hyökkääjälle luonne ei ole kuitenkaan periytynyt.

− Minulla on enemmän äidin luonne, sanotaan näin. Veljelläni on enemmän isän luonnetta, 17-vuotias naurahtaa ja viittaa isoveljeensä Kasperiin.

Liigan maajoukkuetauko ei merkitse Kotkaniemelle taukoja peleistä, sillä hän lähtee Leijonien alle 20-vuotiaiden joukkueen matkaan Venäjälle. Turnaus on porilaisen ensimmäinen kyseisessä ikäluokassa.

− Toivottavasti pelaan niin hyvin, että näytöt riittäisivät ainakin MM-leiritykseen asti, hän tuumii.

Loppukaudelle Kotkaniemi toivoo lisää onnistumia.

− Odotan, että saan vastuuta ja pääsen pelaamaan paljon. Muutama onnistuminen olisi myös suotavaa. Toivon, että pääsemme joukkueen kanssa keväällä vielä pitkälle.

Perjantain haastattelussa äänessä on kotkalaislupaus Rasmus Kupari, joka on ottanut paikkansa Kärppien riveissä.


---
Julkaisija: Anni Saarela