Sport vahvisti hyökkäystään kanadalaisella Andrew Kozekilla

9.11.2017
Sport vahvisti hyökkäystään kanadalaisella Andrew Kozekilla

Vasemmalta laukova kanadalaishyökkääjä Andrew Kozek liittyy Sportin riveihin loppukauden sopimuksella. NHL-varauksen omaava hyökkääjä on tehnyt kovia maalimääriä Euroopassa.

31-vuotias Andrew Kozek on pelannut Itävallan sekä Saksan liigoissa viidellä viime kaudella yhteensä 264 ottelua tehden niissä pisteet 152+93=245. Kozek on voittanut Itävallan liigan maalikuninkuuden kahdesti sekä koko liigan pistepörssin kerran. Hyökkääjä pystyy pelaamaan keskellä sekä laidassa.

– Kozek on varsinkin hyökkäyssuuntaan hyvä pelaaja ja hän on tehnyt Euroopassa kovaa tulosta viime vuosina. Erittäin maaliahne pelaaja, joka omaa hyvän laukauksen. Vahvuuksiin lukeutuu myös vahva maalineduspelaaminen, Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä kertoo.

Kaudelta 2011–12 Kozekilla on kokemusta myös eksoottisesta Asian Leaguesta. Ennen tätä hyökkääjä pelasi AHL:ssa kolmen kauden aikana yhteensä 158 ottelua 26+22.

Tällä kaudella Kozek on ollut vielä ilman seuraa. Hyökkääjän sopimus sisältää try-out jakson, joka kestää joulutaukoon asti.

– Kozek on treenannut koko alkukauden hyvin kotiseudullaan, ja on vain odottanut oikeaa saumaa. Hän on erittäin innokas tulemaaan Vaasaan sekä Sportiin.

– Pelaajamarkkinoita tarkkaillaan kuitenkin edelleen. Oikean pelaajan tullessa eteemme, saatamme reagoida hyvinkin mahdollisesti, päättää Jämsä.

Kozek saapuu Vaasaan maanantaina.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen