Tappara järjesti hienon kirin CHL-playoffseissa – JYP silti jatkoon

7.11.2017
Tappara järjesti hienon kirin CHL-playoffseissa – JYP silti jatkoon

JYPin Mikko Kalteva iski tiistaina ratkaisevan osuman. (Kuva: Mika Kylmäniemi / CHL)

JYP jatkaa ainoana Liiga-joukkueen Champions Hockey Leaguen puolivälieriin! Asia varmistui tiistaina, vaikka Tappara voittikin toisen osaottelun 3–2. Yhteismaalit kääntyivät lopulta kuitenkin jyväskyläläisille 5–4. JYPin CHL-taival jatkuu joulukuussa.

Tappara–JYP 3–2 (1–0, 0–2, 2–0)
JYP jatkoon yhteismaalein 4–5
>> Tilastot
>> Maalit

Tappara johti avauserän jälkeen Kristian Kuuselan maalilla 1-0, mutta toisessa erässä Antti Suomela ja Mikko Kalteva tekivät JYPille arvokkaat maalit. Kaltevan osuma ratkaisi koko otteluparin, vaikka Jan-Mikael Järvinen ja Jukka Peltola nostivat Tapparan vielä päätöserässä yhden maalin päähän.

– Ei tämä ollut tietenkään mikään normaali tilanne lähteä peliin, kun tämä oli tavallaan kuin kuuden erän mittainen ottelu. Vaikka tietysti peliä lähdetään pelaamaan normaalisti, niin kyllä se hyvin helposti kutittelee pelaajilla takaraivossa, että on kaksi maalia eteen. Ensimmäinen erä oli arkaa ja varovaista, mikä johtui juuri varmaan tuosta lähtötilanteesta. Toiseen erään saatiin sitten vapautettua peliä. Kolmanteen erään Tappara laadukkaana joukkueena nosti tasoaan.

– Ylpeä olen tietysti joukkueesta, että he pystyivät jatkopaikan taistelemaan, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen sanoi.

JYP on ainoa suomalaisjoukkue kahdeksan parhaan joukossa. Tapparan CHL-taival päättyi tämän kauden osalta tiistaina.

– Siitä pitää tietysti olla ylpeä, että joukkue sai tuollaisen taistelun vielä aikaiseksi. Se ei kuitenkaan auta, sillä jatkopaikkaa ei irronnut. Aina toivoisi, että olisi enemmän Liiga-joukkueita jatkoissa, Tapparan valmennusryhmään kuuluva Janne Grönvall totesi.

JYP jatkaa seuraavaksi CHL-puolivälieriin. Jyväskyläläisten puolivälierävastustaja on tshekkiläinen Kometa Brno, joka pudotti jatkosta sveitsiläisen EV Zugin.

CHL:n tulokset 7.11.

Tappara - JYP 3-2, yhteismaalit 4-5
EV Zug - Kometa Brno 2-5, 5-9
Adler Mannheim - Brynäs IF 1-2, 3-5
Malmö Redhawks - Ocelari Trinec 1-2, 2-4
Vaxjö Lakers - Red Bull Salzburg 5-3, 6-5
Red Bull München - SC Bern 2-5, 5-7
Nottingham Panthers - Zürich Lions 0-3, 1-6
Frölunda Indians - Bili Tygri Liberec 4-6, 7-8

Puolivälieräparit

JYP - Kometa Brno
Brynäs - Ocelari Trinec
Vaxjö Lakers - SC Bern
Zürich Lions - Bili Tygri Liberec

>> Katso kaikki CHL-uutiset, ottelutulokset ja otteluohjelma


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen