Liiga juhlistaa satavuotiasta Suomea 15 ottelun juhlaviikolla

29.10.2017
Liiga juhlistaa satavuotiasta Suomea 15 ottelun juhlaviikolla

Marras-joulukuun vaihteessa Liigassa pelataan viisitoista Suomi 100 -ottelua, jotka ovat osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa. Jokainen Liiga-joukkue pääsee isännöimään yhtä juhlaottelua.

Suomesta tuli itsenäinen valtio 6. joulukuuta 1917. Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi 2017 on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Se vaalii Suomen vahvuuksia, kuten tasa-arvoa ja demokratiaa tarjoamalla suomalaisille ja Suomen ystäville monipuolista ja kansainvälistä ohjelmaa sekä Suomessa että maailmalla. Juhlavuosi antaa mahdollisuuden ymmärtää mennyttä, kokea vuosi yhdessä ja luoda suuntaa Suomen tulevaisuuteen.

Liigan juhlaviikko käynnistyy Turusta keskiviikkona 29.11. ja päättyy Suomen itsenäisyyspäivän aattona 5.12. täyteen seitsemän ottelun Liiga-kierrokseen.

Juhlavuosi näkyy ja kuuluu otteluissa monella eri tavalla. Otteluiden alussa maamme juhlavuotta kunnioitetaan arvokkaalla seremonialla. Juhlavuosi näkyy myös ottelun aikana eri tavoin. Esimerkiksi tuomarit ja useat joukkueet pelaavat ottelut erikoispaidoissa. Lisäksi otteluissa käytetään erikseen valmistettuja juhlakiekkoja.

Jokainen Liiga-joukkue tulee myöhemmin tiedottamaan tarkemmin, mitä kaikkea juhlallisuuksia juuri heidän isännöimässään ottelussa tapahtuu.

– Meillä on upea juhlaviikko tiedossa! On suuri kunnia päästä juhlistamaan satavuotista Suomea myös Liiga-otteluissa. Viikon otteluissa on jokaisella paikkakunnalla tiedossa erikoisohjelmaa, historian kunnioittamista ja upeita juhlallisuuksia. Tervetuloa juhlistamaan yhdessä kotimaamme juhlavuotta, Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi kertoo.

Liigan Suomi 100 -juhlaottelut

Keskiviikko 29.11.
TPS–KooKoo

Perjantai 1.12.
HPK–Tappara
Lukko–Sport

Lauantai 2.12.
Tappara–Lukko
JYP–KalPa
Kärpät–Ässät
SaiPa–Pelicans
Sport–HPK

Tiistai 5.12.
HIFK–Kärpät
Ilves–Lukko
Jukurit–TPS
KalPa–HPK
KooKoo–SaiPa
Pelicans–Tappara
Ässät–Sport

>> Tutustu juhlavuoteen osoitteessa www.suomifinland100.fi


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen