Liiga lauantaina: Ilves yrittää taltuttaa Pelicansin, nuoret tähdet kohtaavat Turussa

14.10.2017
Liiga lauantaina: Ilves yrittää taltuttaa Pelicansin, nuoret tähdet kohtaavat Turussa

Miro Heiskanen on tehnyt kahdessa ottelussaan maalin ja saalistanut syöttöpisteen. (Kuva: Tomi Natri)

Liigan lauantaikierroksella nuoret tähdet kohtaavat Turussa, kun Olli Juolevi ja Petrus Palmu kohtaavat Miro Heiskasen ja Niklas Nordgrenin. Tampereella Ilves yrittää katkaista tappioputkensa Pelicansia vastaan ja Porissa Ässät sekä HPK pyrkivät jatkamaan perjantain hyviä otteitaan.

Ilves-Pelicans |Kokoonpanot

Viikon sisään kolme ottelua voittanut Ilves saa vastaan hyvävireisen Pelicansin. Lahtelaiset hävisivät perjantaina kotonaan TPS:lle ja samalla katkesi kuuden ottelun pisteputki, joka alkoi niin ikään TPS-tappiosta 19. syyskuuta.

Viime kaudella Pelicans vei joukkueiden jokaisen kohtaamisen. Ilveksen edellinen voitto lahtelaisista on 10.11.2015, kun se voitti Pelicansin jatkoajalla 4-3.

Lauantaina Ilveksen on syytä olla varuillaan erikoistilanteissa, sillä Pelicans on pelannut Liigan kolmanneksi tehokkainta ylivoimaa.

Kärpät-KalPa |Kokoonpanot

Huimavireisen Kärppien viiden ottelun voittoputki katkesi eilen, kun Tappara voitti kotonaan maalein 2-1. Kärpät on Liigan toiseksi paras kotijoukkue: joukkue hävisi viimeksi kauden avauksessa HPK:lle luvuin 2-3 voittomaalikilpailussa.

Perjantaina neljän ottelun tappioputkensa KooKoo-voitollaan katkaissut KalPa ei ole ollut vahva vieraskaukalossa. Joukkueen ainut vierasvoitto on avauskierrokselta Jukureita vastaan. Viime kaudella KalPa oli joukkueiden keskinäisissä parempi otteluvoitoin 3-1.

SaiPa-Lukko |Kokoonpanot

Idän kiertueensa voitokkaasti Jukureita vastaan aloittanut Lukko haastaa lauantaina SaiPan Kisapuistossa. SaiPa on ollut edellisissä otteluissaan sitkeä, sillä kolme neljästä voitosta on tullut varsinaisen peliajan jälkeen. SaiPan 13 ottelusta kuusi on ratkaistu joko jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa.

Tiukan pelirupeaman loppupuolella Kärpille ja HIFK:lle hävinnyt Lukko on pelannut alkukaudella vakuuttavasti. Joukkueen maaliero 39-24 on Liigan parhaimmistoa, josta on kiittäminen hyvää kolmanneksi parasta alivoima- ja maalivahtipeliä.

Ässät-HPK |Kokoonpanot

Liigan kuudentena oleva Ässät saa vastaansa kolmantenatoista olevan HPK:n. Ässät katkaisi pienen tappioputkensa perjantaina, kun se otti ison vierasvoiton JYPistä luvuin 1-3. Alkukierroksilla peräti neljä kotivoittoa putkeen napanneen Ässien edelliset kotiottelut ovat olleet vaikeampia, kun Kärpät, SaiPa ja Pelicans ovat napanneet voiton Isomäestä.

Kuuden ottelu tappioputkensa perjantaina 2-1-voitolla katkaissut HPK on pystynyt haastamaan vastustajansa, mutta maalin pelien kääntäminen voitoiksi on ollut joukkueelle vaikeaa. Joukkueen tappioista peräti viisi on tullut maalin erolla.

Joukkueet ovat kohdanneet alkukauden aikana kerran. Tuolloin Ässät oli parempi Hämeenlinnassa luvuin 1-2.

KooKoo-Tappara |Kokoonpanot

Perjantaina Kärpät voittanut Tappara haastaa KooKoon Kouvolassa. KooKoo onnistui katkaisemaan viime viikolla neljän ottelun tappioputkensa, mutta perjantaina joukkue hävisi niukasti KalPalle jatkoajalla. KooKoon maalilla torjuu eilisestä poiketen Samu Perhonen.

Tappara on nyt voittanut kaksi ottelua putkeen luvuin 2-1, joten maali-iloittelua ei liene tällä kertaa luvassa. Viime kauden kohtaamisissa nähtiin paljonkin maaleja, tuolloin Tappara oli jokaisen kerran parempi, vaikka kertaalleen ratkaisua haettiinkin voittomaalikilpailussa.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kamppailu päättyi niin ikään Tapparalle 2-1, mutta vasta voittomaalikilpailussa.

TPS-HIFK |Kokoonpanot

Liigan kärkipaikalla oleva TPS on tällä hetkellä parhaimmistoa jokaisella osa-alueella. Erityisesti TPS on ollut vahva alivoimalla, mikä on Liigan parasta. Kotikaukalossa pelatessaan TPS:lle ei ole tehty yhtään maalia erikoistilanteista. TPS ei ole vielä kertaakaan hävinnyt varsinaisella peliajalla. Myös maalivahdit Rasmus Tirronen ja Oskari Setänen ovat olleet vahvoja.

Ottelussa nuoret talentit ottavat mittaa toisistaan, kun HIFK:n Miro Heiskanen ja Niklas Nordgren saavat vastaansa Olli Juolevin ja Petrus Palmun Turun Palloseurasta.

HIFK ei ole pystynyt alkukauden aikana vielä kertaakaan peräkkäisiin voittoihin. Viikko sitten lauantaina joukkue kaatoi Lukon kotonaan luvuin 3-1, mutta vieraskaukalossa helsinkiläiset eivät ole voittaneet kertaakaan.

Ottelu on TPS:lle 95-vuotisjuhlaottelu, jossa se kohtaa 120 vuotta tänä vuonna täyttävän HIFK:n.

Turussa ja Kouvolassa ottelut alkavat klo 18.30. Muilla paikkakunnilla ottelut alkavat normaalisti 17.00.


---
Julkaisija: Simo Arkko