Liiga perjantaina: Kärkijoukkueet vieraskaukaloissa – katkeavatko pitkät tappioputket?

13.10.2017
Liiga perjantaina: Kärkijoukkueet vieraskaukaloissa – katkeavatko pitkät tappioputket?

TPS:n Jasper Lindsten (vas.) ja Pelicansin Iikka Kangasniemi kohtaavat perjantaina Lahdessa. (Kuva: Timo Savela)

13 pelin viikonloppu pyörähtää käyntiin perjantaina, jolloin Liigan ohjelmassa on kuusi ottelua. Kärkijoukkueista TPS hakee koko alkukauden kestäneelle pisteputkelleen jatkoa Pelicansin vieraana. Sarjakakkonen Kärpät kohtaa Tampereella Tapparan. Lähihistoria ei anna tukea kummallekaan kärkijoukkueista. Lue taustat illan kierrokselle.

HPK - Sport | Kokoonpanot

HPK on ajautunut kuuden ottelun tappioputkeen. Kotonaan Kerho on hävinnyt kolme viimeisintä otteluaan, eikä kotipelien syyskauden saldo – kaksi voittoa seitsemästä – vakuuta. Sportilla on niukat tappiot kahdesta edellisestä ottelusta. Vaasalaisten vierassaldo on heikko: yksi voitto kuudesta viimeisestä. HPK on voittanut joukkueiden neljä viimeisintä kohtaamista, kahdeksasta viimeisestä voitot ovat HPK:lle 7-1.

Jukurit - Lukko | Kokoonpanot

Jukureilla on alla kolme tappiopeliä. Mikkeliläisten kolmen kotiottelun pisteputki katkesi edellisen pelin tappioon JYPille. Lukon alkukauden huippuvire on taittunut kahteen tappioon edellisillä kierroksilla. Viidestä viimeisestä ottelustaan Lukko on voittanut vain yhden varsinaisilla peliajoilla. Syyskuussa Lukko voitti Jukurit kotonaan 4-1. Jukurit voitti joukkueiden kaikki neljä kohtaamista viime kaudella.

JYP - Ässät | Kokoonpanot

JYP koki viime lauantaina kauden kolmannen tappionsa, kun Kärpät oli niukasti parempi Oulussa. Kuuden kotipelin saldo on kuitenkin erinomainen: viisi voittoa. Ässien sarakkeeseen on tullut kolme tappiomerkintää edellisistä peleistä. Viidestä vieraspelistä on koossa kaksi voittoa. Ässät voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen Jyväskylässä ja katkaisi JYPin viiden ottelun kotivoittoputken keskinäisissä otteluissa.

KalPa - KooKoo | Kokoonpanot

KalPa on hävinnyt neljä edellistä otteluaan. Yhdeksästä edellisestä ottelustaan KalPa on hankkinut vain yhden voiton. Kuuden kotipelin saldona on kaksi voittoa ja neljä häviötä. KooKoo katkaisi viime viikonloppuna neljään otteluun venyneen tappioputkensa. Samalla katkesi vieraspelien synkkä, viiden tappion sarja. KalPa voitti KooKoon viime kaudella kaikissa neljässä kohtaamisessa.

Pelicans - TPS | Kokoonpanot

Pelicans on kuntopuntarin kärkijoukkueita, sillä lahtelaiset kuuden ottelun pisteputkensa aikana hankkineet viisi voittoa. Kotivoittojen putki on venynyt jo viiteen otteluun. TPS:n pisteputki on kuitenkin Liigan kovin, sillä turkulaiset eivät ole hävinneet alkukaudella varsinaisella peliajalla vielä kertaakaan. Viidestä vierasotteluistaan TPS on voittanut varsinaisella peliajalla kaksi. Syyskuussa TPS voitti Pelicansin kotonaan 3-2. Lahden kohtaamisista Pelicansilla on kuitenkin huima voittoputki TPS:ää vastaan: yhdeksän ottelua! TPS on hakenut Isku Areenalta voiton viimeksi lähes viisi vuotta sitten, 30.10.2012.

Tappara - Kärpät | Kokoonpanot

Tappara palasi viime lauantaina voittokantaan kukistamalla Jukurit kotonaan maalilla. 12 ottelustaan runkosarjan ennakkosuosikki on voittanut varsinaisilla peliajoilla vain neljä. Seitsemästä kotiottelustaan Tapparalla on viisi voittoa. Kärpät porskuttaa viiden ottelun voittoputkessa. Neljä viimeisintä otteluaan se on voittanut maalilla. Seitsemästä vierasottelustaan Kärpät on voittanut kolme. Kärppien edellisestä vierasvoitosta Tapparaa vastaan on vierähtänyt jo tovi, sillä Tappara on voittanut seitsemän viimeisintä Hakametsän kohtaamista. Kärpät voitti 28.11.2013 voittomaalikilpailussa ja täysi kolmen pisteen potti on tullut viimeksi vajaat kuusi vuotta sitten, 29.12.2011.


---
Julkaisija: Antti Seppänen