CHL:n alkulohkot pelattu – Tappara ja JYP jatkavat

12.10.2017
CHL:n alkulohkot pelattu – Tappara ja JYP jatkavat

TPS:n tiistain kotivoitto ei riittänyt lopulta jatkopaikkaan. (Kuva: CHL / Teemu Saarinen)

Champions Hockey Leaguen alkulohkot saatiin päätökseen tiistaina ja keskiviikkona. Liiga-joukkueista päätöskierroksella voittoihin ylsivät HIFK, TPS ja KalPa. Voitot eivät kuitenkaan enää auttaneet ja CHL-taival jäi alkulohkoon. Jatkopaikkansa aiemmin varmistaneet JYP ja Tappara kokivat vierastappiot.

HIFK–Comarch Cracovia 6–3 (1–1, 3–1, 2–1)
>> Tilastot
>> Maalit

– Ei tämä mikään spektaakkeli ollut. Krakova sai meidät ajoittain näyttämäänkin aika passiiviselta. He pelasivat keskialueen aika risuaitaa ja yritti jatkuvasti pelata päädyn kautta. Tehtiin mitä piti eli riittävä määrä maaleja. Juha-Pekka Haataja-Jarkko Malinen-Niklas Nordgren oli hyvä ketju. He voittivat omat maalipaikkansa 9-1. Se on kova lukema ihan ketä vastaan vain, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin summasi.

TPS–Nottingham 5–2 (2–1, 0–0, 3–1)
>> Tilastot
>> Maalit

– Eka erä, oltiin tosi hyviä, mutta sen jälkeen tehtiin peli vaikeaksi itsellemme. Hävisi vähän fokus ja työnteko, oltiin hätää kärsimässä ajoittain. Pari nopeaa maalia pelasti meidät lopussa. Ei ollut mikään riemuvoitto, vaikka selkeät numerot taululla olivatkin. Oltaisiin ihan hyvin voitu vaikka hävitä, TPS:n valmentaja Fredrik Norrena totesi

Nottingham oli jo lohkovoittonsa varmistanut, mutta brittiläiset eivät olleet pelissä mukana takit levällään.

– Ei huomannut, että olisivat säästelleet, tosissaan haki tasoitusta ja tasoittivatkin. Näistä peleistä voi aina oppia jotain, kun on eri vastustaja kuin mihin on tottunut. Meilläkin on monta, jolla ei hirveästi ole kansainvälistä kokemusta, Norrena pohti ottelun antia.

Neman Grodno–JYP 3–0 (0–0, 0–0, 3–0)
>> Tilastot
>> Maalit

JYP oli altavastaajana ensimmäisen erän Valko-Venäjällä, mutta Eetu Laurikainen piti maalinsa koskemattomana. Myös toinen erä meni hienoisessa kotijoukkueen komennossa, mutta lukemat säilyivät 0-0:ssa toisellekin erätauolle.

Kolmannessa erässä kotijoukkue sai viimein JYP:n nollan rikottua. Ajassa 51.58 Gleb Klimenko vei valkovenäläiset johtoon. Puolta minuuttia myöhemmin taululla komeilivat jo lukemat 2-0 ja Neman Grondo sinetöi 3-0-voittonsa ottelun lopussa jyväskyläläisten tyhjään maaliin.

Banska Bystrica–Tappara 5–2 (1–1, 2–0, 2–1)
>> Tilastot
>> Maalit

– Ihan hyvät alkulohkon pelit meillä oli, ei siinä mitään. Tämä viimeinen peli oli tietysti tietynlainen haaste, sillä panokset olivat pelille aika pienet. Teimme tähän otteluun kokoonpanoonkin muutoksia. Kyllä tässä pelissä vähän näkyi kahden kerroksen väkeä. Ei ollut ihan niin vahva suoritus. Kokoonpanon muutokset varmasti vaikuttivat siihen myös. Nyt katsotaan eteenpäin ja odotellaan sitten seuraavaa vastustajaa CHL:ssä, kuka sieltä sitten ikinä vastaan tuleekaan, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi sanoi.

Stavanger Oilers–KalPa 4–6 (3–3, 1–0, 0–3)
>> Tilastot
>> Maalit

– Muutamaan pieneen ikävään tilanteeseen kaatuivat jatkomahdollisuudet noissa ratkaisevissa peleissä ja harmittavalla tavalla vielä aika aikaisessa vaiheessa, eikä näillä viimeisillä peleillä sitten enää ollut merkitystä. Siinä mielessä oli kuitenkin tärkeä juttu joukkueelle, että saimme kahdesta pelistä voitot ja varsinkin tämä viimeinen antoi joukkueelle hyvää itseluottamusta viikonlopun peleihin. Voitto tuli tänään kamppailun kautta. Liigan puolella on ollut vähän vaikeaa tuloksellisesti, joten kyllä tässä vaiheessa nämäkin voitot kelpaavat, KalPan valmennustiimiin kuuluva Marko Tuomainen totesi.

* * *

CHL:ssä jatketaan seuraavaksi neljännesvälierillä. Pudotuspeleihin selvisivät suomalaisjoukkueista Tappara ja JYP. HIFK:n, TPS:n sekä KalPan kohtalona oli jääminen alkulohkoon. Neljännesvälieräparit arvotaan perjantaina 13.10. Helsingissä!


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen