Riku Kallioniemi astuu päiväksi syrjään – Liiga mukana Girls Takeover -päivässä

11.10.2017
Riku Kallioniemi astuu päiväksi syrjään – Liiga mukana Girls Takeover -päivässä

Kuva: Inka Kovanen / Plan International Suomi

Tytöt astuvat päiväksi poliittisten, yhteiskunnallisten ja taloudellisten johtajien saappaisiin kansainvälisenä tyttöjen päivänä 11. lokakuuta Girls Takeoverissa. Näin käy myös Liigassa, kun Riku Kallioniemi luovuttaa toimitusjohtajan paikan päiväksi 15-vuotiaalle Helmi Pykäläiselle.

Lastenoikeusjärjestö Plan International kiinnittää symbolisella Girls Takeover -tempauksella huomion tyttöjen kohtaamaan syrjintään, mutta myös mahdollisuuksiin. Tempaus toteutuu samanaikaisesti YK:n kansainvälisenä tyttöjen päivänä 11.10. ympäri maailmaa Planin toimintamaissa. Yhteensä takeovereita on yli 600.

Suomessa Planin lastenhallituksen tytöt "valtaavat" symbolisesti johtoasemassa olevien paikat Liigan lisäksi Elinkeinoelämän keskusliitossa, Finlaysonissa, Joensuun kaupungissa, Kotipizzassa, Nokiassa, Opetushallituksessa, Orionissa, Supercellissä, SAK:ssa ja Yleisradiossa. Myös pääministeri Juha Sipilä on mukana tempauksessa, hän saa päivän ajaksi työparin 16-vuotiaasta Katariinasta.

Liigan toimitusjohtajan paikan valtaa lappeenrantalainen Helmi Pykäläinen. 15-vuotiaan Helmin vapaa-aika kuluu pääosin musiikin, järjestötoiminnan ja vaikuttamistyön parissa. Myös kirjat ovat lähellä Helmin sydäntä.

– Girls Takeover on mahtava ja ainutlaatuinen tilaisuus nostaa esille tyttöjen mahdollisuudet. Haluamme yhdessä näyttää, että kuka tahansa sukupuolesta tai muusta riippumatta on kykenevä toimimaan johtavassa asemassa. Toivon, että takeover saisi ihmiset ajattelemaan tasa-arvon toteutumista sekä tyttöjen asemaa ja mahdollisuuksia niin Suomessa kuin maailmalla, Helmi kertoo innoissaan.

Helmin työpäivä alkaa keskiiviikkona Helsingin kaupungintalolta, jossa Helmi on mukana Girls Takeoverin paneelikeskustelussa yhdessä Riku Kallioniemen kanssa. Seuraavaksi ohjelmassa on matka Liigan toimistolle, jossa Helmiä odottavat tiedotusvälineiden haastattelut. Iltapäivällä Helmi vierailee Nordiksella HIFK:n toimitusjohtaja Jukka Valtasen vieraana. Päivä huipentuu tapaamiseen Jääkiekkoliiton Tuula Puputin ja Emma Terhon kanssa. Tapaamisessa pohditaan, miten Liiga voisi olla mukana edistämässä tyttökiekon asemaa Suomessa.

– Helmillä on kiireinen päivä tiedossa keskiviikkona. Minulla on kuitenkin sataprosenttinen luotto, että hän onnistuu työpäivässään hienosti, Kallioniemi kertoo.

* * *

>> Tutustu Planin Girls Takeover -tempaukseen tarkemmin


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen