Helmi on Liigan johdossa Girls Takeover -päivänä – lue valtaajan esittely

11.10.2017
Helmi on Liigan johdossa Girls Takeover -päivänä – lue valtaajan esittely

Kuva: Aaro Keipi / Plan International Suomi

Tytöt astuvat päiväksi poliittisten, yhteiskunnallisten ja taloudellisten johtajien saappaisiin kansainvälisenä tyttöjen päivänä 11. lokakuuta Girls Takeoverissa. Näin käy myös Liigassa, kun Riku Kallioniemi luovuttaa toimitusjohtajan paikan päiväksi 15-vuotiaalle Helmi Pykäläiselle.

Olen Helmi Pykäläinen, 15-vuotias lappeenrantalainen. Suurin osa vapaa-ajastani kuluu musiikin, järjestötoiminnan ja vaikuttamistyön parissa. Musiikki on ollut pienestä pitäen elämässäni vahvasti läsnä. Pääsoittimena soitan harmonikkaa. Tykkään lukea myös paljon erilaisia kirjoja. Tärkeintä minulle on se, että saan olla onnellinen ja tehdä sitä mitä itse rakastan.

Vaikuttamistyöstä on muodostunut todella tärkeä osa elämääni. Haluan oppia paljon uutta niin vaikuttamisesta kuin yleisesti maailmasta. Tykkään keskustella asioista muiden ihmisten kanssa. Minulle on tärkeää kuulla monenlaisia mielipiteitä ja näkemyksiä asioista.

Oman vaikuttamisurani aloitin 13-vuotiaana Lappeenrannan nuorisovaltuustosta. Minulle on tärkeää, että lasten ja nuorten mielipiteitä kuunnellaan ja heille annetaan mahdollisuus osallistua päätöksentekoon. Olen etuoikeutetussa asemassa, koska minulla on tähän kaikkeen mahdollisuus, toisin kuin monilla lapsilla ja nuorilla muualla maailmassa.

Olen mukana Planin lastenhallituksessa, koska koen olevani etuoikeutetussa asemassa. Haluan olla mukana tekemässä maailmasta meille kaikille parempaa paikkaa, maailmaa jossa kaikkia kohdellaan tasa-arvoisesti.

Tyttöjen päivänä Girls Takeoverissa valtaan Liigan toimitusjohtajan Riku Kallioniemen paikan. Girls Takeover on mahtava ja ainutlaatuinen tilaisuus nostaa esille tyttöjen mahdollisuudet. Haluamme yhdessä näyttää, että kuka tahansa sukupuolesta tai muusta riippumatta on kykenevä toimimaan johtavassa asemassa. Toivon, että takeover saisi ihmiset ajattelemaan tasa-arvon toteutumista sekä tyttöjen asemaa ja mahdollisuuksia niin Suomessa kuin maailmalla.

Kaikille maailman tytöille haluan sanoa, että kaikki on mahdollista, jos siihen vain uskaltaa uskoa. Kukaan tai mikään ei saa estää unelmien toteutumista. Muistakaa kuunnella ja seurata omaa sydäntä, jokainen meistä on korvaamaton ja arvokas.

* * *

>> Tutustu Planin Girls Takeover -tempaukseen tarkemmin


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen