CHL:n lohkovaihe päätökseen – tässä Liiga-joukkueiden ottelut

10.10.2017
CHL:n lohkovaihe päätökseen – tässä Liiga-joukkueiden ottelut

Tappara (Dominik Hrachovina) kohtaa keskiviikkon päätöspelissään slovakialaisen Banska Bystrican (Jan Lucas). (Kuva: CHL)

Champions Hockey Leaguen alkulohkojen viimeiset ottelut pelataan tiistaina ja keskiviikkona. Liiga-seuroista Tappara ja JYP ovat jo varmistaneet jatkopaikkansa. TPS:llä on vielä pieni mahdollisuus playoffs-peleihin.

TPS on F-lohkossa neljäntenä ja kohtaa tiistaina lohkon voittavan Nottingham Panthersin Turussa. Huipputasaisessa lohkossa TPS tarvitsee voiton varsinaisella peliajalla. Jatkopaikka irtoaa, mikäli lohkon toisessa ottelussa päädytään jatkoajalle ja sveitsiläinen Bern voittaa.

– Meidän pitää aloittaa peli alusta saakka, eikä voida ihmetellä ensimmäistä 20 minuuttia. Alusta asti pitää painaa pelissä kaasu pohjaan ja pelata viisaasti, ennakoi TPS-valmentaja Fredrik Norrena.

JYP pelaa tiistaina vieraissa valkovenäläistä Neman Grodnoa vastaan.

– Tiedetään, että siellä on äärettömän fanaattiset fanit. Siinä mielessä on hienoa päästä katsomaan, millainen tunnelma siellä on. Tämä on hieno kokemus koko joukkueelle, kertoi JYPin päävalmentaja Marko Virtanen.

Tappara voittaa A-lohkon. Kirvesrinnoilla on voitot kaikista viidestä pelistään. Keskiviikkona vastassa on slovakialainen Banska Bystrica, jonka Tappara voitti viime viikolla Tampereella 3-0.

– Järjestelyt tehdään mahdollisimman ammattimaisesti, että ei tule turhaa kuormitusta ja ollaan pelin alussa valmiita. Ei tässä vielä koko voittoa ajatella. Peli kerrallaan mennään ja se on sitten pitkän juoksun lopputulos, jos niin tapahtuu, sanoi Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi.

HIFK päättää oman CHL-urakkansa kotiottelulla puolalaista Comarch Cracoviaa vastaan. HIFK voitti Puolassa viime viikolla 6-0.

KalPa jää B-lohkossa playoffs-pelien ulkopuolelle. Viimeinen vastustaja on keskiviikkona vieraissa Stavanger Oilers, jonka KalPa voitti viime viikolla kotona 7-1.

Liiga-joukkueiden viimeiset lohkovaiheen ottelut:

Tiistai 10.10.
19.00 TPS – Nottingham Panthers, GBR | Kokoonpanot
19.00 HIFK – Comarch Cracovia, POL | Kokoonpanot
19.00 Neman Grodno, BLR – JYP | Kokoonpanot

Keskiviikko 11.10.
19.00 Banska Bystrica, SVK – Tappara | Kokoonpanot
20.00 Stavanger Oilers, NOR – KalPa | Kokoonpanot

CHL:n playoffsien arvontatilaisuus pidetään Helsingissä perjantaina 13.10.

>> Lue lisää: championshockeyleague.com


---
Julkaisija: Antti Seppänen