Liiga lauantaina: Tehokkaimmat kohtaavat Oulussa

7.10.2017
Liiga lauantaina: Tehokkaimmat kohtaavat Oulussa

Peittoaako Kärpät JYPin tehomiehet lauantaina Oulussa? (Kuva: Jiri Halttunen)

Lauantaina Liigassa pelataan täysi kierros, kun Kärpät kohtaa JYPin huippuottelussa. Kumpi Liigan tehokkaimmista viimeistelee toista paremmin?

HIFK (11) – Lukko (4) |Kokoonpanot

HIFK hävisi torstaina Sportille Vaasassa, mutta kaksi edellistä kotiottelua päättyi helsinkiläisten voittoihin. Viikko sitten lauantaina KooKoo kaatui vakuuttavasti 5-1. HIFK onkin ollut kotonaan tehokkaampi kuin vieraskaukalossa.

Lukko puolestaan voitti keskiviikkona HPK:n 1-4, mutta hävisi kotonaan Kärpille 1-2. Torstainen tappio katkaisi neljän ottelun voittoputken. Raumalaiset ovat olleet väkeviä vierakaukalossa: kolmesta edellisestä ottelusta jokainen on päättynyt Lukon juhliin.

HPK (12) – KooKoo (9) |Kokoonpanot

HPK:n alkukausi ei ole ollut helppo, sillä 12 ottelusta voittoja on neljä kappaletta. Moni ottelu on päättynyt vastustajalle yhden tai kahden maalin erolla, perjantaina joukkue hävisi niukasti Ilvekselle luvuin 4-5.

Tällä kertaa HPK:lla on kotietu puolellaan, kun kuudesta vierasottelusta vain yhden voittanut KooKoo lähtee parantamaan tilastoaan. Kumpikin on ottanut alkukaudella kolmesti täydet pisteet, joten Hämeenlinnan lauantai-illasta voi odottaa tasaista kamppailua.

Kärpät (3) – JYP (1) |Kokoonpanot

Liigan lauantain kärkikamppailu pelataan Oulussa, kun neljän ottelun voittoputkessa oleva Kärpät isännöi JYPiä. Jyväskyläläiset ovat hävinneet vain yhden kamppailun varsinaisella peliajalla. Toisensa kohtaavat Liigan tehokkaimmat joukkueet. Juha Koivisto debytoi Kärppien kakkosketjussa.

Kärpät on viimeistellyt kaksi maalia enemmän (41) kuin pelin vähemmän pelannut JYP. Oululaiset ovat olleet etenkin kotonaan tehokkaita, sillä joukkue on tehnyt ottelua kohden peräti viisi maalia.

Sport (7) – Ilves (14) |Kokoonpanot

Kovassa maalivireessä oleva Sport saa vieraakseen Ilveksen, joka kaatoi perjantaina viidellä osumalla HPK:n. Sport on tehoillut kolmeen edelliseen otteluun 12 maalia. Vaasalaisten kauden kamppailuissa on tullut keskimäärin seitsemän maalia ottelua kohden.

Vaasassa voidaankin odottaa maalikarkeloita. Ilves on viimeistellyt tehokkaasti, vaikka vierasottelut ovatkin päättyneet niukasti vastustajien voittoihin yhtä ottelua lukuun ottamatta.

Tappara (8) – Jukurit (15) |Kokoonpanot

Perjantaina voittomaalikilpailussa Pelicansille taipunut Tappara isännöi kotonaan Jukureita, joka taipui torstaina kotonaan JYPille luvuin 0-3. Mikkeliläisille maalinteko onkin tuottanut alkukaudesta vaikeuksia ja joukkue on jäänyt kolmesti ilman osumia. Jukureiden paidassa debyytin tekee hiljattain sopimuksen tehnyt Ilmari Pitkänen.

Tapparan alkukausi on ollut ailahteleva, joten mikkeliläisillä lienee sauma yllättää viime kauden tapaan. Silloin otteluvoitot tasattiin 2-2.

TPS (2) – KalPa (13) |Kokoonpanot

Torstaisen KooKoo-voiton myötä toiseksi noussut TPS ei ole jäänyt kuluvalla kaudella kertaakaan pisteittä. Turkulaiset ovat loistaneet myös erikoistilannepelaamisessa: TPS on Liigan vahvin alivoimajoukkue ja kolmanneksi paras ylivoimalla.

KalPa oli katkaista torstaina tappioputkensa, mutta tuolloin SaiPan Topi Nättisen maalit veivät pelin jatkoajalle, jossa Cody Kunyk ratkaisi pelin SaiPalle. KalPalle maalinteko vieraissa on ollut vaikeaa, sillä joukkue on jäänyt kolmesti maaleitta.

Ässät (6) – SaiPa (10) |Kokoonpanot

Kahden ottelun voittoputkessa oleva SaiPa haastaa tällä kertaa Ässät Porissa. Kauden alussa kolmen ottelun voittoputken luoneen porilaisjoukkueen otteet ovat ailahdelleet, mutta joukkue on napannut viikoittain tasaisesti voittoja. Ässät on ollut vahva kotijoukkue, sillä se on hävinnyt vain kertaalleen Kärpille luvuin 2-3.

Viime kauden otteluista kolme neljästä päättyi porilaisten voittoon.


---
Julkaisija: Simo Arkko