Ensimmäisiä maaleja ja tasaista peliä – Kärpät sarjakakkoseksi

7.10.2017
Ensimmäisiä maaleja ja tasaista peliä – Kärpät sarjakakkoseksi

Taneli Ronkainen iski lauantaina kauden avausosumansa. (Kuva: Ville Honkonen)

Liigan lauantai oli tasainen, sillä kaikki ottelut päättyivät korkeintaan kahden maalin erolla. Kahdeksalla pelaajalla riitti myös syytä juhlaan, sillä henkilökohtaisia kauden avausosumia nähtiin runsaasti. Raksilassa Kärpät puolestaan nappasi sarjan kakkospaikan JYPiltä.

HIFK-Lukko 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)
>>Tilastot
>>Maalit

Helsinkiläiset ottivat lauantaina kolmannen perättäisen kotivoittonsa Lukon kustannuksella. Raumalaisten Janne Keränen aloitti maalinteon ensimmäisen erän alkupuolella, mutta vierailijat eivät enää avausosumansa jälkeen onnistuneet maalinteossa.

Erik Thorell tasoitti pelin vielä samassa erässä, ja tauon jälkeen Miro Heiskanen vei HIFK:n johtoasemaan. Osuma oli Heiskasen kauden ensimmäinen.

Viimeisen niitin Lukon arkkuun iski Juhani Tyrväinen kolmannessa erässä.

HPK-KooKoo 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)
>>Tilastot
>>Maalit

Hämeelinnassa oli lauantaina tasaista menoa. Laukauksia ei kuitenkaan puuttunut: kotijoukkue laukoi peräti 59 ja vierailijat 43 kertaa. KooKoo-vahti Juha Järvenpää oli kiekon tiellä 30 kertaa. Maaleja ei kuitenkaan nähty kolmea enempää.

Maalitilin avasi kouvolalaisten Tomi Leivo. Ilo ei ollut kuitenkaan pitkäaikainen, sillä isäntien Teemu Turunen tasoitti pelin ylivoimalla vielä saman erän aikana.

Ratkaiseva häkki nähtiin kolmannen erän alussa, kun KooKoo-kapteeni Toni Kähkönen viimeisteli 1-2-osuman Michael Keräsen ja Siim Liivikin syötöistä. Voitto katkaisi kouvolalaisten neljän ottelun tappioputken.

Kärpät-JYP 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)
>>Tilastot
>>Maalit

Kärkikamppailu tarjosi jännitystä loppuun saakka. Kärpät nousi vauhdikkaan kamppailun johtoon toisessa erässä, kun Charles Bertrand iski kauden yhdeksännen maalinsa. Oululaiset jatkoivat samaa menoa kolmannessa erässä Taneli Ronkaisen osumalla, joka oli puolustajan kauden ensimmäinen.

JYP ei kuitenkaan halunnut taipua Kärppien tahtoon. Jyväskyläläiset ottivat maalivahdin pois reilut kaksi minuuttia ennen loppua, ja yritys kannatti. Jani Tuppurainen kavensi pelin minuutin jälkeen, mutta tasoitusta ei toisesta ilman maalivahtia -yrityksestä kuitenkaan syntynyt.

Kärpät nousi voitollaan sarjan toiseksi. Voitto oli peräti viides putkeen - oululaiset ovat hävinneet vain kerran kotonaan Raksilassa. JYPillä puolestaan katkesi kolmen ottelun voittoputki.

Sport-Ilves 0-2 (0-1, 0-1, 0-0)
>>Tilastot
>>Maalit

Osumilla ei mässäilty myöskään Vaasassa. Ilves oli lopulta ottelussa vahvempi, eikä Sport päässyt avaamaan maalitiliään.

Kamppailussa Ilveksen illan ja oman kautensa ensimmäisestä osumasta vastasi Juho Liuksiala. Tamperelaisten toinen oli puolestaan Ville Meskasen käsialaa, jolle kihaus oli niin ikään kauden ensimmäinen.

Ilveksen Markus Ruusu torjui 27 kertaa, kun taas vaasalaisten Mika Järvinen joutui koppaustöihin vain 19 kertaa. Sport ei kuitenkaan runsasmaalisesta kaudestaan huolimatta saanut lauantaina osuman osumaa.

Tappara-Jukurit 2-1 (1-0, 0-1, 1-0)
>>Tilastot
>>Maalit

Hakametsän illan teema oli yksi maali per erä. Vierasjoukkue Jukurit laukoi olan takaa, mutta 50 kudista vain yksi päätyi maaliin.

Tappara aloitti maalinteon ensimmäisessä erässä ylivoimalla, kun Juhani Jasu iski kauden avausosumansa Kristian Kuuselan ja Mikko Lehtosen syötöistä. Tasoitus nähtiin kuitenkin seuraavassa erässsä, kun Jukureiden Ville Leskinen sai kiekon unelmapaikkaan maalin edustalle.

Tamperelaisten molemmat osumat syntyivät aivan maalin edestä. Voittomaalin iski lopulta Jukka Peltola, jolle osuma oli kauden kuudes. Samalla Jasu nappasi illan toisen tehopisteensä.

TPS-KalPa 3-2 (2-0, 1-0, 0-2)
>>Tilastot
>>Maalit

KalPa ei päästänyt sarjakärki TPS:ää lauantaina helpolla, sillä kuopioilaiset äityivät kolmannessa erässä väkevään loppukiriin. Kaksi osumaa ja ilman maalivahtia pelaaminen eivät kuitenkaan olleet tarpeeksi turkulaisia vastaan.

TPS aloitti kotonaan väkevästi, sillä joukkue meni avauserässä jo kahden maalin johtoon. Osumista vastasivat Jasper Lindsten ja Petrus Palmu. Samaa tahtia jatkoi erätauon jälkeen kokenut Tomi Kallio.

Kuopiolaiset eivät kuitenkaan vähästä hätkähtäneet, sillä joukkue kavensi päätöserässä kahdesti. Janne Tavi ja Ville-Vesa Vainiola tekivät molemmat kauden toiset osumansa. KalPa otti viime hetkillä myös maalivahdin pois, mutta yritys ei riittänyt tasoitukseen saakka. Tappio oli neljäs perättäinen.

Turkulaiset ovat hävinneet kuluvalla kaudella vain kerran kotonaan. Lauantainen voitto oli joukkueen kauden kuudes Aurajoen rannoilla.

Ässät-SaiPa 2-3 JA (1-2, 0-0, 1-0, 0-1)
>>Tilastot
>>Maalit

Porissa pelattiin jopa jatkoajalle saakka. Ottelun ensimmäinen erä oli tykitystä, sillä joukkueet iskivät yhteensä kolme maalia. Tauon jälkeen osumia nähtiin enää yksi, ja peli venyi Ässien taistelun seurauksena jatkoajalle.

Illan tehokkaimpia olivat Ässien Sami Lähteenmäki (1+1) ja SaiPan Elmeri Kaksonen (1+1), jotka molemmat osuivat avauserässä kerran. Osuma oli myös Kaksosen kauden ensimmäinen. Lappeenrantalaiset johtoasemaan vei Kim Strömberg.

Maksim Matushkin tasoitti pelin vain kahdeksan minuuttia ennen päätössummeria ja ottelui venyi jatkoajalle. Ratkaisu saatiin, kun SaiPan Roy Radke yllätti porilaiset vain puoli minuuttia ennen jatkoajan loppua. Voitto oli tahmeasti kauteen startanneiden lappeenrantalaisten toinen perättäinen.


---
Julkaisija: Anni Saarela