Hakametsässä maalijuhlaa - Koivulalla neljän pisteen ilta

6.10.2017
Hakametsässä maalijuhlaa - Koivulalla neljän pisteen ilta

Otto Koivula vastasi joukkueensa avausmaalista. (Kuva: Mikko Pylkkö)

Liigassa pelattiin perjantaina ainoastaan kaksi ottelua. Ilves ja HPK järjestivät Tampereella maalijuhlat, Tappara ja Pelicans puolestaan jakoivat pisteet voittomaalikilpailun jälkeen. Illan tehokkain oli neljä pistettä viimeistellyt Otto Koivula.

Ilves-HPK 5-4 (1-0, 2-4, 2-0)
>> Tilastot
>> Maalit

Hakametsän ilta tarjosi melkoista maali-iloittelua. Vierasjoukkue HPK ryhtyi toisessa erässä massiiviseen kiriin iskemällä peräti neljä osumaa, mutta se ei kuitenkaan sitkeää Ilvestä vastaan riittänyt.

Isäntäjoukkueen tehokkaimpia olivat tehot 1+3 iskenyt Otto Koivula ja kolmen pisteen (2+1) verran urakoinut Teemu Rautiainen. Hämeenlinnalaisten riveistä esille nousi kaksi maalia viimeistellyt Eetu Tuulola.

Ottelun maalihanat avasi Otto Koivula, mutta toisessa erässä HPK:n Kristian Vesalainen tasoitti pelin. Vierailijat rummuttivat erän aikana peräti neljä maalia, joista kaksi syntyi ylivoimalla.

Päätöserässä Ilves meni kuitenkin menojaan. Stefan Espeland tasoitti pelin kymmenen minuuttia ennen loppua, mutta ottelun ratkaisusta muodostui varsinainen trilleri. Teemu Rautiainen iski voittomaalin ylivoimalla ainoastaan kahdeksan sekuntia ennen päätössummeria.

Pelicans-Tappara 2-1 VL (1-0, 0-0, 0-1, 0-0, 1-0)
>>Tilastot
>>Maalit

Toisella tamperelaisjoukkueella meno oli huomattavasti tasaisempaa, sillä ratkaisu saatiin vasta voittomaalikilpailussa. Laukausten valossa aineksia olisi ollut usempaankin osumaan: Tappara laukoi perjantain 51 ja Pelicans peräti 61 kertaa. Vedoista kuitenkin reilut kaksikymmentä painui ohi maalin.

Lahtelaiset aloittivat maalinteon, kun Aleksi Rekonen laittoi kiekon maaliin ylivoimalla reilun kahden minuutin pelin jälkeen. Seuraavaa osumaa odotettiin kuitenkin aina päätöserään saakka. Jukka Peltola tasoitti lopulta pelin Tapparan ollessa kahden miehen ylivoimalla.

Voittomaalikilpailun ainoasta osumasta vastasi upeiden harhautustensa ansiosta Pelicansin Borna Rendulic. Kaksi pistettä jäivät siis Lahteen.


---
Julkaisija: Anni Saarela