Tomi Kallio on viikon tulikuumin – “Maaleja silloin, kun niitä tarvitaan”

18.9.2017
Tomi Kallio on viikon tulikuumin – “Maaleja silloin, kun niitä tarvitaan”

Kuva: Timo Savela

TPS:n Tomi Kallio on nostettu viikon Tulikuumat pelaajat –listan ykkösnimeksi. Kallion jälkeen sijoittuvat Kärppien Miika Koivisto ja JYPin Juuso Puustinen.

40-vuotias Tomi Kallio on edelleen Liigan kiistattomia kärkipelaajia. Kallio on aloittanut ammattilaisuransa 22. kauden väkevästi ja iskenyt viidessä pelissä kahdeksan pistettä. Kahden viime kauden pistetrendi on ollut nouseva. Iskeekö konkari tällä kaudella uuden piste-ennätyksensä Liigassa?

"Viime viikon pisteet 3+4 kolmeen peliin kielivät siitä, että putki kulkee, vaikka vielä parasta Kalliota ei ole nähtykään. Teki KalPaa vastaan maalit juuri silloin, kun niitä tarvittiin. Henkinen johtaja TPS:lle ja ansaittu pistepörssin johto."

Miika Koivisto teki viime kaudella lopullisen läpimurtonsa Liigassa ja tuli valituksi sarjan parhaaksi puolustajaksi. Kausi uudessa seurassa Kärpissä on lähtenyt liikkeelle erinomaisesti, ja Koivisto johtaa puolustajien pistepörssiä.

"Ottanut valtavien odotusten alla jälleen kesän aikana askeleen eteenpäin. Kärppien selkeä ykköspakki tällä hetkellä. Todella rauhallinen sekä kiekon kanssa että kiekottomana. Tekee jatkuvasti oikeita ratkaisuja kentällä. Terveenä ollessaan taistelee pakkien pistepörssin voitosta."

Juuso Puustisen maalintekijäntaidot ovat olleet tiedossa, mutta varsinkin viime kausi oli pettymys, kun runkosarjassa syntyi vain kuusi maalia. Nyt Puustinen on osunut JYPissä maali per ottelu –tahdilla. Puustinen jakaa maalipörssin kärjen Kärppien Charles Bertrandin kanssa.

"Maisemanvaihdos näyttää tehneen hyvää, sillä Puustisen suhdanne oli viime kausien ajan HIFK:ssa menossa vauhdilla alaspäin. Totutun terävä rannelaukaus näyttää olevan edelleen tallella surkeasti sujuneen edelliskauden jälkeen. Viidellä maalillaan jakaa maalipörssin kärkipaikkaa. Viime kausilta löytyy kuitenkin pitkiä kuivia kausia maalinteon suhteen."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen