Iikka Kangasniemi: “Vahvuudet käytettävä kunnolla hyödyksi”

1.9.2017
Iikka Kangasniemi: “Vahvuudet käytettävä kunnolla hyödyksi”

Pelicansin Iikka Kangasniemi pelasi viime vuonna läpimurtokautensa Liigassa. Taitava laitahyökkääjä osoitti kuuluvansa sarjan ehdottomien eliittihyökkääjien joukkoon ja kumosi samalla epäilykset, että koko olisi este huipputasolle nousemiselle.

22-vuotias Kangasniemi takoi viime kaudella runkosarjan 47 ottelussaan pisteet 10+29=39 ja oli joukkueensa neljänneksi paras pistemies. Kolme edelle yltänyttä, Vili Sopanen, Juhani Tyrväinen ja Antti Erkinjuntti siirtyivät täksi kaudeksi muihin ympyröihin, joten Kangasniemi tulee olemaan entistä merkittävämpi palanen lahtelaisten hyökkäystä.

– Viime kaudella sain paljon luottoa valmennukselta. Pääsin pelaamaan isossa roolissa ja itseluottamukseni nousi kun huomasin, että tässähän pärjätään. Toki steppi ylöspäin oli odotettu, sillä jo edellinen kevät oli mennyt Bluesissa todella hyvin, Kangasniemi kertaa kokemuksiaan.

Uudelle kaudelle Kangasniemi lähtee hyvin valmistautuneena – mutta vastustajien papereissa "merkittynä miehenä". Valmiuksien parantamiseen on kesän aikana tehty kovasti töitä.

– Mitään erityisempää huolta ei kesän aikana ole ollut. Harjoittelussa on keskitytty edelleen nopeuspuolta korostaviin harjoitteisiin. Punttitreeniä ja nopeusvetoja. On myös tärkeää huolehtia siitä, että tekee oikeita juttuja oikeaan aikaan, jotta harjoittelun tehokkuus säilyy, Kangasniemi korostaa.

170 senttiä ja 70 kiloa eivät ole välttämättä jääkiekkoilijan ihannemittoja, mutta Kangasniemi on tottunut aiheeseen kuuluvaan keskusteluun.

– Uskon, että olen nopeampi kuin muut ja parempi kääntymään. Vahvuuksia pitää uskaltaa käyttää kunnolla hyödykseen. Pienikokoisuus on mielestäni ennemminkin vahvuuteni kuin heikkous. Isommat pelaajat eivät pysy perässäni.

Harjoituskaudella Pelicansilla on toistaiseksi takanaan kuusi ottelua, joista on tullut kolme voittoa. Valmistava kausi huipentuu viikonloppuna Itävallan Grazissa pelattavaan turnaukseen. Iikka Kangasniemi lähtee luottavaisena tulevaan.

– Meillä on ollut kasassa tosi hyvä nippu. Henkilökohtaisesti harjoituspelit ovat menneet ihan hyvin, mutta "pari napsua" pitää toki saada lisää virtaa, kun runkosarja alkaa. Harkkapelit ovat kuitenkin harkkapelejä.

Lupaukset siitä, millainen Pelicans alkavalla kaudella nähdään, Kangasniemi kuittaa napakasti.

– Kannattaa tulla Isku Areenalle tsiigaan, miltä Pelicansin peli runkosarjassa näyttää. Vauhdikasta se tulee ainakin olemaan, Kangasniemi lupaa.

Karhu-Kissojen ja Bluesin juniorikoulun tuote odottaa paljon alkavalta kaudelta.

– Haluan olla edelleen Pelicansin kärkiäijien joukossa ja pystyä olemaan ratkaisevassa roolissa. Pitää myös pystyä ottamaan vastaan se iso rooli, jota tavoittelen.


---
Julkaisija: Antti Seppänen