Julius Junttila: “Aiempaa nopeampaa peliä tiedossa"

29.8.2017
Julius Junttila: “Aiempaa nopeampaa peliä tiedossa"

Vuoden Ruotsin keikan jälkeen Kärppiin palannut Julius Junttila on valmis palauttamaan kasvattajaseuransa Liigan huipulle. Viime kauden loukkaantumiset ovat takana ja Junttila on päässyt hyvin sisään uudistuneeseen joukkueeseen.

Kaksinkertainen Suomen mestari Julius Junttila palasi Kärppiin ja Liigaan vuoden tauon jälkeen. 26-vuotias laitahyökkääjä pelasi menneellä kaudella Ruotsin SHL:ssä 37 ottelua pisteillä 3+8.

– Viihdyin Ruotsissa mukavasti. Tykkäsin paljon täkäläisestä pelityylistä, joka oli hieman nopeampaa kuin aikaisemmin täällä Liigassa. Tietysti oli ikävää, että emme pärjänneet ja kevät jäi lyhyeksi. Omaa kautta varjosti pidempi loukkaantuminen, jonka myötä kausi henkilökohtaisella tasolla jäi torsoksi, Junttila avaa.

Junttila on nyt täydessä kunnossa ja valmiina auttamaan Kärpät takaisin Liigan huipulle. Hyökkääjä on päässyt sisään kasvattajaseuransa kuvioihin nopeasti, vaikka pelaajien vaihtuvuus on ollutkin suurta.

– Nyt olen jo täydessä iskussa. Sain itseni keväällä kuntoutettua ja olin jo täysillä mukana muun muassa A-maajoukkueen leirityksellä. On ollut mukavaa olla taas Oulussa. Paljon on pelaajat vaihtuneet vuodessa, mutta onneksi Kukkosen Lasse on ja pysyy täällä, Junttila vinkkaa pilke silmäkulmassa.

Junttila kehuu joukkueen pelityylin muutosta estoitta. Harjoituspeleissä kuviot ovat olleet vielä hakusessa, mutta suuntaus mitä haetaan on Junttilan mieleen.

– Haemme aiempaa nopeampaa peliä. Hiukan samantyylistä, mitä Ruotsissakin pelattiin. Tuntuu, että koko Liigassa suuntaus on menossa koko ajan enemmän tähän. Harjoituspeleissä emme ole viisikkoina päässeet vielä täysin samalle sivulle pelikirjan kanssa. Koko ajan mennään kuitenkin eteenpäin ja paikkoja on tullut paljon. Tehokkuus pitää saada kuntoon kauden alkuun mennessä.

Mikko Mannerin johtama Kärppien uusi valmennus kerää Junttilan kehut.

– Koko valmennustiimi on minulle tuttu aiemmilta kausilta. Tiesin tasan tarkkaan, mitä täällä odottaa, kun päätin palata vuoden tauon jälkeen. Valmenusjohto antaa pelaajille paljon, mutta myös vaatii pelaajilta paljon. Ja niin sen kuuluu mennäkin.

Kausilla 2013–14 ja 2014–15 Liigassa kultaa voittanut Junttila on tottunut menestymään Kärpissä. Pienikokoisella hyökkääjällä on selvät sävelet, miten oululaisseura palautetaan taisteluun Liigan kärkipaikoista.

– Taitoa ja kokemusta meiltä löytyy varmasti riittävästi. Tärkeintä on, että pystytään joukkueena kasvamaan yhtenäiseksi. Joka äijän pitää pystyä antamaan joka pelissä kaikkensa. Meidän pitää tehdä tätä toisillemme. Autetaan kaveria, kukaan ei pärjää yksin. Kaikkensa antavan joukkueen oululaisyleisökin haluaa varmasti nähdä.

Haastattelun lopuksi Junttila nostaa joukkueestaan hiukan yllättävän nimen esiin.

– Suomen ja Yhdysvaltojen passit omaavaa Teemu Kivihalmetta kannattaa seurata ensi kaudella. Hän on varmasti vielä suurelle yleisölle tuntemattomampi nimi, mutta en usko näin olevan kauden jälkeen. Kyseessä on liikkuva ja kiekollisesti hyvä puolustaja. Toivottavasti hän lyö läpi, Julle päättää.

* * *

Kärppien liigakausi alkaa tuplapeleillä HPK:ta vastaan. Perjantaina 8.9. joukkueet iskevät yhteen Hämeenlinnassa ja lauantaina 9.9. Oulussa. Varmista paikkasi Kärppien kotiavauksessa tästä!


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen