JYPin teholaituri viikon tulikuumin

3.4.2017
JYPin teholaituri viikon tulikuumin

Kuva: Jiri Halttunen

JYPin Michel Miklik on valittu viikon tulikuumimmaksi pelaajaksi Liigassa. Listan kärkikolmikkoon sijoittuivat lisäksi Tapparan Dominik Hrachovina ja HIFK:n Corey Elkins.

Michel Miklik on pelannut JYPissä runkosarja mukaan lukien yhteensä 18 ottelua ja takonut niissä 12 maalia. 34-vuotias slovakialainen on jyväskyläläisten keihäänkärki, kun semifinaalit KalPaa vastaan käynnistyvät keskiviikkona.

"Kahdella maalillaan ratkaisevassa roolissa, kun JYP kaatoi HPK:n seitsemännessä pelissä ja jatkoi semifinaaleihin. Playoffs-pelien pistepörssin kärkinimi on noussut alle 20 ottelussa yleisön suosikiksi. Maalitehtailun lisäksi Miklikin hyvä luistelu on tuonut monesti onnistuneista kiekonriistoja."

Dominik Hrachovina totutteli playoffs-tunnelmaan jo viime keväänä ja on nyt noussut Tapparan ykkösvahdiksi. Seitsemässä neljännesfinaaliottelussa Hrachovina torjui 95,9 %:n tarkkuudella ja huimalla 1,08 maalin keskiarvolla.

"Pienten haparointien jälkeen nousi ratkaisijaksi. Antoi kuudennessa pelissä Tapparalle mahdollisuuden Ilveksen painaessa päälle. Seiskapelin kruunuksi nollat. Maalivahtiin ei Tappara kaadu."

Viime viikon tulikuumien listan kakkonen Corey Elkins vakuuttaa osaamisellaan monessa eri kategoriassa. Elkins jakaa HIFK:n pistepörssin kärjen ja on vakioaloittajien ylivoimainen ykkönen aloitustilastossa (voittoprosentti 66,2). Elkins on avainroolissa, kun HIFK yrittää kammeta Tapparan valtaistuimelta.

"Pelaamisella tehtaan takuu. Voimakas sentteri rauhoittaa joukkueensa pelaamista aina ollessaan kentällä. Voittaa aloitukset, pelaa riskittömästi kiekolla ja puolustaa jämäkästi keskustaa. Siinä sivussa on nakutellut seitsemän pistettä."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen