JYP nousi jatkoaikavoittoon HPK:sta – Antti Suomela ratkaisijana

22.3.2017
JYP nousi jatkoaikavoittoon HPK:sta – Antti Suomela ratkaisijana

Antti Suomela iski JYPin voittomaalin Synergia Areenalla. (Kuva: Jiri Halttunen)

JYP nappasi keskiviikkona ensimmäisen kiinnityksen semifinaalipaikkaan, kun hurrikaanipaidat kaatoi HPK:n Antti Suomelan jatkoaikamaalilla. Voiton arvoa nostaa, että JYP nousi voittoon kahden maalin takaa. Palaa ottelukatsauksesta illan tapahtumiin.

JYP–HPK 3–2 JA (0–1, 1–1, 1–0, 1–0)

>> Tilastot
>> Maalikooste

Vierasjoukkue HPK tuli neljännesfinaalisarjan avausotteluun vahvasti. Hämeenlinnalaiset siirtyivät 0–1-johtoon ajassa 06.55, kun Eero Somervuori onnistui ohittamaan Jussi Olkinuoran. Lisää seurasi toisen erän alussa. Tällä kertaa maalintekijänä oli Joonas Lehtivuori. HPK:n molempiin maaleihin syöttöpisteet merkkautti kokenut Janne Lahti.

Illan loput kolme maali olivatkin kotijoukkue JYPin käsialaa. Michel Miklik iski kavennuksen ainoastaan 58 sekuntia HPK:n toisen maalin jälkeen. Osuma oli Miklikille liigauran ensimmäinen playoffs-maali. Tasoitusmaali syntyi ajassa 48.58, kun kapteeni Juha-Pekka Hytönen lapioi irtokiekon maaliin. JYPin molemmat varsinaisen peliajan maalit alusti Janne Tavi. Myös Miklik (1+1) vietti kahden pisteen iltaa.

Jatkoaika ehti Synergia Areenalla vanheta ainoastaan kolme minuuttia ja 18 sekuntia ennen kuin JYP iski ratkaisun. Maalintekijänä oli liigauransa ensimmäisen playoffs-maalin tehnyt Antti Suomela. Voittomaalin alustivat Hytönen (1+1) ja Mikko Kalteva.

Voiton myötä JYP otti ensimmäisen kiinnityksen semifinaalipaikkaan. Neljännesfinaalisarjan toinen ottelu pelataan Hämeenlinnassa perjantaina 24.3. kello 18.30.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen